Tuesday, 21 September 2010

~kini menjanda..~

Eh! Jangan salah faham. Bukan aku yang menjanda. Ini kisah nur momo dan ahmad bobo. Dah lama aku tak story pasal makhluk 2 ekor ni kan. Last entri pasal budak 2 ekor ni dalam entri ini dan ini. Kini nur momo dah menjanda. Laki die ahmad bobo dah selamat kembali ke alam yang satu lagi. Huhu. Sedihnye!




Janda HOT!




Ahmad bobo mampuih seminggu sebelum raya hari tu. Malam sebelum die 'pergi' tu, aku tengok elok je die dok main2 kat roda berpusing depa tu. Pagi esoknye aku cadang nak bersihkan kandang depa yang dah berbau 'harum' tu. Aku heran tengok nur momo macam terlebih rajin dok menjilat bulu laki die. Masa tu depa dalam terowong. Sekali aku tengok betul2 bukan adegan jilat menjilat yang berlaku. Rupenye nur momo tengah menggigit2 ahmad bobo. Huwaaa. Agaknye ahmad bobo mampuih pagi buta time aku dok tidur tu kot. Malam tu die tebiat gamaknye main macam tak pernah main. Huk3.



Tinggallah nur momo sekor2 die. Dah la takde anak. Lebih 10 bulan dah kot aku bela. Tapi tak beranak2 pun. Mandul agaknye nur momo ni. Sian. Masalahnye aku tengok macam takde ape2 efek pun kat nur momo. Normal je kehidupan die. Macam tak heran je laki die dah mampuih. Rasa macam nak carikan laki baru untuk die. Tapi mesti die takmau. Kang arwah lak kena gigit dengan die. Dah la dia kuat menggigit. Takpe la. Die selesa kot menjanda.




Ahmad bobo dalam kenangan..comelnye die tido! Rindu..T_T




Owh. Rindu betul dengan gelagat ahmad bobo. Die yang manja sekali dengan aku. Tapi die dah meninggal la pulak. Huhu. Takpe2. Aku dah kuburkan die depan rumah maksu aku sebab kat rumah aku takde tanah. Semua simen je. Nanti time aku free leh la aku p melawat kubur die. Haha. Sayang punye pasal sampai kuburkan. Nak buat camne. Aku kan penyayang orangnye. Muntah!!



Selamat jalan ahmad bobo. Semoga bahagia di alam sana. Huhu. Ok la. Cukup dulu cerita kisah janda nur momo. Time aku dok taip entri pasal die ni pun die tengah bergembira main roda berputar die tu. Memang takde perasaan betul. Agaknye die seekor hamster yang tabah dan kuat semangat kot eh. Haha. Merepek dah aku ni. Selamat malam semua.



bisik2:: rindu ahmad bobo!!

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

5 love notes:

hamzah ian said...

gua geli menatam ni.. har har har

naz said...

i geliii lahhh hahaha

Anna Boleyn said...

ler kenapa ahmad bobo mati. sakit ke apa? huhu sian nur momo sorang2. abg hana pernah bela hamster dulu. cammy namanya. tp dah mampuih sebba abg bz kerja smpai lupa bg dy makan. huhu

otak ketat said...

takziah. bila kenduri tahlil nya? jgn lupa ajak aku oke. thanx ;p

hamzah ian said...

oi oi.. cik kak



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com