Tuesday, 10 March 2020

Pengalaman Pertama ke Pesta Buku Big Bad Wolf 2019 di Mydin Gong Badak Terengganu



Assalamualaikum. Hai!

Cerita ni dah basi sebenarnya. Tapi nak jugak update dalam blog. Kenangan kan harus dicoret untuk tatapan masa depan. Kalau tak silap CikSha kejadian ni berlaku awal bulan Ogos tahun lepas. Tudiaaa, ni dah tahun 2020 baru terhegeh nak cerita weh. Teruk betoi la hai pompuan ni. Well, kalau korang memang follow CikSha dari tahun 2009, mesti tahu iols memang suka kongsi cerita basi. 10 tahun dah berlalu masih sama uols. Bila la nak berubah. Hihi.

Berbalik pada kisah sebenar. CikSha kan tak pernah lagi tau jejak kaki kat Pesta Buku Big Bad Wolf ni walaupun dah lama ada. CikSha ni kategori ulat buku la jugak sebenarnya. Dulu masa bujang every month mesti spend sikit duit gaji pi membeli belah buku kat Popular Book Store. Kalau ada Pesta Buku, mesti pergi menyelit sekali cuci mata dan cuci poket kalau ada buku yang berkenan di hati.


Depan pintu masuk Pesta Buku Big Bad Wolf Book Sale 2019 kat Mydin Gong Badak, Terengganu. Dah siap shopping baru kita bergambar. Walaupun panas sikit kat area parking lot tu, tapi tetap ramai manusia yang kerumun. Maklum le harga runtuh nak shopping buku.


Bila dah kahwin, hobi CikSha nan satu ni terkubur terus. First sebab dah takde duit sendiri maklum le dah tak kerja. Second sebab spesis duk terperap je dalam rumah memandangkan PJJ dengan encik CH 2 tahun yang pertama. Memang takde sesaja la nak leluar rumah oi. Dah la duduk sekali dengan mertua. Hihi. Reason ketiga sebab banyak nak pakai duit untuk keperluan anak-anak masa kecil.

Tapi sekarang alhamdulillah sebab 3-3 reason tu dah boleh buang jejauh. CikSha dah start kerja sendiri jadi freelance designer + writer dan berniaga online. Boleh dah nak belanja diri sendiri beli buku yang berkenan di hati melalui online. Suami pun dah tinggal sekali boleh bodek dia bawak pergi shopping buku kalau ada free time dan duit lebih. Dan CikSha pun nak biasakan anak-anak dengan buku sebab depa dah makin besar.

Jadi, bila ada pesta buku haruslah kami sekeluarga pergi meramaikan jemaah. Hihi. Kebetulan Big Bad Wolf buat pesta buku kat Mydin Gong Badak, wojib la kami serbu. Bajet pergi hari kerja orang tak ramai la kononnya. Tapi takda maknanye. Ramai gila orang. Mestilah kan, siapa tak nak rebut peluang borong buku dengan harga super duper jimat.

Buku memang banyak gila la. Rambang mata CikSha menengoknye. Kalau ikut hati nak borong bebanyak. Mujur la berjaya kawal nafsu. Hihi. Tu pun dekat nak seratus jugak habis. Nasib dapat voucher. Alhamdulillah. Rezeki. Dapat rembat satu buku untuk diri sendiri. Yang lain buku untuk anak-anak. Kan nak bagi depa 'bercinta' dengan buku. Wajib la perabih kat depa ja. 

Jom la skodeng gambar kenangan yang sempat CikSha snap masa pergi event ni. Ada la beberapa keping. Nak snap bebanyak tak sempat. Maklum le handbag mahai CikSha yang sorang tu memacam dah perangainye. Hihi. Tempek yang ada je la untuk kenangan dalam blog.


Abang Adan happy dapat buku Shark tu. Kemain sengih-sengih. Kalau ikut harga asal tercekik la jugak. Mujur sale Big Bad Wolf ni ada. Murah terlajak dapat rembat buku idaman dia.

Pakwe duk membelek buku kanak-kanak yang mana sesuai untuk anak-anak beliau.

Adik ipar pun join sekali. Dia apa lagi. Rembat novel fixi la kerjaan nye. Kak ipar dia dah pencen baca novel. Pakwe tak bagi green light dah sejak kena 'bebel' masa zaman couple lagi. Redho je la.

Ini je la hasil tuaian yang berjaya dirembat masa tu. Buku CikSha tu masih belum berjaya lagi terbaca walaupun sehelai muka surat. Hihi.


Next, CikSha share pengalaman pergi Pesta Buku Big Bad Wolf untuk tahun 2020 ni pulak ok. Baru je lepas event nye. Awal bulan 3 baru ni. Taknak dah simpan lama-lama. Kita update laju-laju walaupun selow jugak sebenarnya. Orang lepas event terus update kan. Hihi. Sabo je la dengan pompuan sorang ni.


Bisik-bisik :: Best gila shopping buku kat Pesta Buku Big Bad Wolf. Harga jimat terlajak!


2 LOVE NOTES

  1. Best beli buku utk anak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..buku anak-anak je mak pak dah rambang mata...hihi

      Delete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!


 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com