Wednesday, 30 January 2019

Azam yang tertinggal



Assalamualaikum. Hai!

Dah penghujung bulan Januari 2019 baru tergedik nak update blog. Azam 2018 yang kononnya nak hari-hari menulis blog at least satu entri sehari dah terkubur sepi. Hihi. Azam le sangat kan. Ni yang malas nak berazam bagai. Memang ke laut dalam perginyeee. Apa pun tak boleh CikSha hangpa ni.


Bukan la nak bagi alasan. Cumanya payah sikit bila anak-anak duk kecik lagi dan merapppppp je dengan maknye ni. Yang konon duk plan nak buat, kompom tak terbuat la. Sungguh tau. Siang memang tak dapat langsung ngadap laptop. Kekadang henpon pun tak dapat nak kelebet tau.


Malam konon lepas dah tidurkan baby dan abang-abangnya nak siapkan kerja design la, tulis copywriting untuk iklan meniaga la, nak update blog la, sudahnya kirim salam je. Sebab selalunya dengan mak depa sekali hanyutttt ke bulan. Dah tu camne ceritanya? Alahai.


Imej dari blog tengku asmadi.


Jadinya tahun ni taknak berazam untuk blog. Go with the flow je. Ada idea dan masa terluang, tulis je entri. Itu je la goals untuk blog kesayangan ni buat masa sekarang. Kalau ada job, yang itu WAJIB la kena siapkan. NO EXCUSE! Kang orang takmau bagi job lagi dah. Padan dengan muka sendiri. Sendiri yang tutup periuk nasi sendiri. Kan?


Tapi itulahnye, rindu betul zaman duk rajin bebel kat blog. Pantang ada topik yang terlintas kat fikiran, terus tergedik-gedik nak tekan-tekan keyboard. Biar takde pembaca pun masa tu. Tapi gigihnye tu kemain lagi.


Lagipun, menulis ni macam dah sebati dalam diri. Bukan sekadar hobi. Memang minat. Cuma kekangan masa je la kot buat masa ni sebab anak masih kecik lagi. Pastu berderet pulak kan. Tu laaa, sapa suruh ko beranak dekat-dekat sampai kena warning dengan pakar ko tu poor spacing. Ekeke. Sabor je la. Rezeki tau ni! Tetiber. Hihi.


InsyaAllah. Cuba jugak la untuk istiqamah menulis walaupun bukan setiap hari. Takpun apa yang duk rajin membebel pepanjang kat pesbuk tu copypaste je masuk sini kan? Jimat masa gitu. Hihi.


Bisik-bisik ::  Menulis sebenarnya terapi untuk diri ini jugak.




Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

2 LOVE NOTES

  1. sy pun tak nak azam sangat dah dgn blog. huhu. cuba untuk rajinkan diri je.

    ReplyDelete
  2. Kekangan masa jadi camtulah kan..

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!

 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com