Saturday, 10 April 2010

~penting sangat ke warna kulit??~



aku tengah layan hindustan kat TV3 ni..haha..cik sha layan hindustan..kui3..actually aku memang peminat cerita hindustan la..tapi bukan yang fanatik sangat ye..minat gitu2 je..selalu aku tengok cerita yang ada aishu..owh..dia sangat cantik..suka tengok dia..preity zinta pun aku suka tengok..dia comel..lesung pipit die tu..owhh..geramnye..rasa macam nak cucuk2 je lesung pipit dia bagi lagi dalam..hoho..ramai lagi la actress filem hindustan yang aku suka tengok..sebab kebanyakan nya cantik2..napa la depa ni Allah jadikan cantik ye...mesti ada sebab kan??



*cantik betoi la pompuan ni..huhu..*

teringat arwah datuk aku cakap dulu..orang cina kulit putih pun orang cakap cantik walaupun mata sepet hidung penyek..tapi sebenarnya orang india lagi cantik walaupun kulit depa gelap sebab mata depa besar dan dalam, hidung pun mancung..orang melayu biasa2 je..dok kat tengah2..kui3..tu tokwan(datuk) aku yang cakap tau..masa tu aku kecik lagi..tak faham la cantik ke tak cantik ke semua sebab masa tu aku comot habes..biasa la..bebudak hingusan..muahaha..




*owh..comelnye preity zinta ni..*

bila dah besar sikit baru aku faham..haa..betoi la apa arwah tokwan aku cakap tu dulu..orang melayu pun macam tu jugak mentaliti nye kan??kalau yang putih gebu orang tengok cantik je walaupun sebenarnye hidung penyek..kalau mai yang kulit gelap sikit mula la nak pandang sebelah mata pun tak mau sebab itam..itam konon2 tak cantik la kan..walaupun mata galak hidung mancung..nape eh orang suka yang kulit putih2 gebu ni??

kadang2 aku terasa gak la kan..sebab yang kulit2 tak berapa nak cerah ni mesti orang pandang macam cikai je..tak lawa la konon2..tak menyerlah..aku pun kulit tak putih gebu..golap je ha..dulu time skolah sampai nak pakai fair n lovely punya terpengaruh dengan iklan tv konon2 boleh bagi kulit cerah..ntah apa2 je aku ni..punya terasa hati sebab dulu time kecik2 masa arwah tok ada dia selalu cakap aku itam..sebab kazen2 aku yang lain semua putih melepak2..kui3..ala cik sha ni..tu pun nak terasa hati..piraahhh..ang ingat ang cantik..wakaka..sekarang ni aku dah tak kesah pun..yang penting hati mau baik..



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

macam diskriminasi warna kulit pulak kan??hoho..tak kesah la kulit ang putih gebu ke..itam mengelit ke..coklat pudar2 ke,,yang penting hati ang putih bersinar2..bersih suci murni..takda hasad dengki busuk hati semua..tu lagi bagus..kan2??sebab kalau hati cantik otomatik kecantikan tu akan terserlah kat raut wajah..orang tengok pun sejuk je mata memandang..kalau hati ang hodoh..segala macam benda jahat2 bersarang dalam hati..konfom2 muka cantik macam mana pun nampak tak berseri sebab hati pun tak cantik..betul tak aku cakap??

kecantikan luaran tak menjamin kebahagiaan hati..tapi kecantikan dalaman konfom2 menjamin kecantikan luaran dan kebahagiaan hati..jadi jangan ingat yang kulit putih gebu cantik2 tu semua boleh bagi ang bahagia..cari la yang biasa je...tapi sejuk mata memandang dan yang penting hati dia lagi cantik dari wajah dia..





bisik2::tetibe aku cakap pasai kulit2 ni pasai pa??haha..emo betul..


Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

9 LOVE NOTES

  1. preity zinta..gila suka tgk dia berlakon..lagi satu kajol..

    ReplyDelete
  2. warna kulit tak pnting yg pnting rupaaa huhuu

    ReplyDelete
  3. aku pun minat pretty.. cute dow..
    gelap ke putih ke sama aja. idung mancung ke penyek ke pun sama gak.. semua lawa pada pandangan yang berbeza.

    :D

    ReplyDelete
  4. xpntgla warne kulit..
    semua ada klbhn dn kekurgn..

    ReplyDelete
  5. cntek giler preety zinta tu..
    i likeeeeee~

    ReplyDelete
  6. sume cantik pasal dah mekap hehe. cantik banner baruuu.. ;)

    ReplyDelete
  7. huhu cheq pon kelam gak..xdak org pandang :(

    aku pun suka aishu! cantik! :)

    ReplyDelete
  8. BETUL TU..preity zinta n kajol most natural beauty in this bollywood...

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!






 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com