Wednesday, 14 April 2010

~tips hadapi final exam..~

sekarang ni musim final exam kan buat angpa yang dok belajaq lagi..so, aku nak wish GOOD LUCK la buat angpa semua..semoga tabah nak hadap paper exam tu masa dalam exam hall..jawab jangan tak jawab ye..aku dah lepas dah azab tu semua..kui3..




*study jangan tak study*


pesanan ikhlas..dapatkan tidur yang cukup malam sebelum exam..jangan malam nak exam baru pulun nak study semua..konfom2 nanti blank pale otak..dah pernah rasa weh..huhu..ingat tu..study awal2 ye..study bagi faham jangan study menghafal..kalau hafal konfom2 boleh lupe kalau tak ari2 hafal..kalau faham mesti susah macam mana pun ang mesti boleh jawab sebab ang faham kehendak soklan..


pastu diingatkan jangan sekali kali berani nak bawak 'toyol' angpa masuk exam sekali..kang kena tangkap dengan pengawas peperiksaan tak ke naya..tak pasai2 kena banned..nyesal tak sudah kang sebab satu paper kena extend amik sem depan lak paper tu..sadisnye..kalau tak boleh jawab sangat kuar je dari dewan tu..takpun dapat2 je paper belek2 soklan tak dapat nak jawab..tido dulu sejam pastu bangun la..mana tahu kot2 masa tido tu termimpi jawapan..wakaka..ape punye tips aku bagi ni..



*buat2 tido ni tapi meniru..jangan ikut ye..*

haaa..kalau angpa ni jenis cepat pelupa..masa sebelum masuk exam hall tu mesti angpa dok sebok belek2 nota untuk last minute kan..tunggu pengawas panggil masuk baru angpa masuk..pastu duduk2 je terus conteng apa yang berlegar kat pale otak angpa time tu kat muka depan kertas soklan walaupun belum tengok soklan..mana tahu kot2 ada soklan yang kena dengan apa yang angpa conteng2 tu..dahdapat jawab satu dua soklan..kui3..(yang ni aku selalu buat dulu..ngeh3..)




*WARNING..don't try this!!!*

owh ye..jangan meniru jugak..tak baik tau meniru..dose..hek3..melainkan kalau leher angpa panjang mata tajam jeling sekali dah nampak ok la..tapi kena la pandai2 cover..kang terkantoi pulak..uik??aku ngajo angpa meniru??owhh..tidak2!!sila jangan ikut nasihat yang terakhir ini..wakaka.. akhir kata..SEMOGA BERJAYA la ye..ganbatte kudasai!!!


bisik2:: rindu lak nak masuk exam hall..tabah gila dok jawab exam paper walaupun tak tahu..hantam saja la labu..kui3...


Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

8 love notes:

embun d tengah malam said...

wat2 tido tp meniru tu i penah wat..hehehehhe

ParkAir said...

aku dulu time exam baca point2 penting je. pastu main game bola, yay!

Mr Rulez said...

2 semua blaku bila las minit stdy lar..biler ade ms jer kerja men jer..las2 baru takut..hek3

aku pun antara slh sorg..hoho

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Ohoi.

wish me luck dear.

akutttttttttt~

♥CIK SHA♥ said...

embun::

hei..jahat beno apiz ni..kui3..sha pun pernah wat jgk..tapi langsung tak pernah berjaya..kah3..

♥CIK SHA♥ said...

parkAir::

haha..sempat lagi tu main bola..ceit..

♥CIK SHA♥ said...

mr rulez::

hoho..sangat betul fakta anada tu..saya sokong..saya juga tergolong dalam golongan itu..muahaha..

♥CIK SHA♥ said...

miss lolly::

ohoii..(macam m. daud kilau punye trademark plk..wakaka..)

good luck dear..(^_^)



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com