Sunday, 14 March 2010

~penakut!! tapi nak tengok cerita seram..apa da..~

salam semua..


sebenaq nye aku dah off laptop tadi..tapi ni aku bukak balik..sebab nak meluahkan rasa tak pueh ati..kah3..tak pueh ati konon..padahal takot tengok crite seram kat tv3..keh3..hoiii..memang aku rasa nak nyumpah seranah je la crite ni..buat aku suspen betul..ni kalau ade saket jantung mahu dan2 tu jugak innalillah..haishhh..


crite ape yang aku dok sumpah2 ni..ala..kalau sape tengok tv3 mesti tahu..midnight movie..VENOM a.k.a THE REAPER..actually ni crite thriller..lebih kurang crite seram la tu kan..bengang tul tengok crite ni..tapi aku nak tengok jugak..haha..boleh macam tu??lantak ang la cik sha..ingat orang pedulik kat ang sangat ke..pirah!!


ok..ni salah satu scene dalam crite tu..hoh!!gile rajin aku mendownload..haha..ni watak2 dalam crite tu la tengah berdepan dengan encik venom tu..venom tu ntah menatang ape aku pun tak tahu..haha..sebenaq nye yang jadi venom tu orangnye dah mampuih..pastu ada roh jahat masuk kat mayat dia..ada ular ntah ke ape yang bersarang dalam badan mayat tu..jadi la mayat tu seorang venom..camtu la kot..last2 pompuan yang paling kanan sekali tu je yang idop dan jadi heroin kalahkan itu encik venom..sekian..tamat crite..kui3..


memang typical crite seram/thriller, scene malam panjang eh??aishoo..aku ni dok memang tak diam la tadi..gelenyar semacam sebab takot..sat2 bangun p dapuq..sat2 bangun p tempat lain..sat2 aku belek henpon cap ayam aku..last2 aku bukak laptop..membebel dalam blog ni ha..pueh ati aku..amik ang..hak3..


tapi sepanjang aku dok tengok crite ala2 seram/thriller ni..scene malam nye mesti berjela2..macam tak nak siang je..bile part siang nye secotek je..tak dan2 dah nak malam..memang cenggitu eh kalau wat crite2 jenis macam ni??tak kisah la dari mana2 pun..baik movie omputih, jepun, korea, cine, india, thailand, melayu..semua sama je..gamaknye memang cenggitu la kot eh..ye la kan..antu2, kuasa2 jahat semua berkuasa time malam2 je..bergantung dengan kuasa bulan kot..aik??macam crite katun sailormoon lak..heh2..pastu kalau siang2 depa takda kuasa..tak leh la nak wat keje..ye tak??haha..ape aku merepek ni?!

dah la..aku nak tido..crite mengong tu pun dah abes dah..aku yang mengong ni pun leh pulak layan p tengok..elok la tu sama2 mengong..haha..selamat malam semua..


bisik2::konon2 minat tengok crite horror/thriller..bila dah tengok nyumpah seranah..nampak sangat penakot..ntah ape2 je la cik sha ni..(-_-)"

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

13 orang bagi nasihat:

c_da said...

alamak...terlepas satu cter hantu....rugi2...i memang suke nengok vcter2 cang gini...tapi sejak2 anak dh membesar ni dh tak leh nengok dah..sebab dia penakut cam babah die gak...

c_da said...

i suke cter seram...rugi ler terlepassss

ParkAir said...

tu kira ok dah tu, aku kalau penunggu gunung raya kat tv3 pun dah takot tau! kalu dok sorang2 kompom takkan tengok.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

cite ni adegan gadoh tak ?

kalau ada. xminat. heeeee

bebelsokmo said...

semalam bebel pon tengok citer ni....giler sakit jantunggggggggg.....adoi....tp sorang jerk yg idup last2 nye...terbawak2 lam mimpi...

embun d tengah malam said...

pas ni layan citer comedy ...hehehhe

FarhanaDr said...

Haah laa.. Kalau cte seram mst part malam pnjang berjela.. Hahahaha.. Sekali sekala kita nka gak hantu kuar waktu siang.. Mane tau seramnye lagi dahsyat.. Haha.. ;p

♥CIK SHA♥ said...

c_da::

hehe..owh..ruginye peminat cerita seram xdpt tgk cerita seram..xpe2..ari len ade lg..boleh tgk..(^_^)

♥CIK SHA♥ said...

parkAir::

haha..ang takot ka tgk cerita Penunggu Gunung Raya tu??aku tak takot pun..eleh2..ye2 je aku ni..jgn la ang percaya..haha..

♥CIK SHA♥ said...

miss lolly::

ade gaduh2 ke eh??jap2 nak ingat balik..hmmmm..ade la sikit2..antu venom tu gaduh dengan manusia..siap die bunuh2 lagi..ganas ooo..tu yg takot tu..

♥CIK SHA♥ said...

bebelsokmo::

ang sampai termimpi2..uiyo..mmg dast la memori ang ni..haha..aku kalau mimpi balik sumpah aku tak tido dah..haha..

♥CIK SHA♥ said...

embun d tengah malam::

hek3..cerita komedi memang fevret..dok layan jugak..sekali sekala nak layan gak la cerita antu..tapi penakot..kui3..

♥CIK SHA♥ said...

dr. farhana::

a'ah kan doc fana..cube la antu tu kuar time siang pulak..leh jgk tgk kehebatan depa menakutkn org time siang2..pastu leh tgk tahap kehenseman/kecunnan depa tu..baru clear sket..hehe...



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com