Friday, 12 March 2010

~interesting comment on the ALLAH issue..~

salam kawan2 semua..

hmm..baru sudah cek email tadi..then dapat satu email ni..dari kak angkat aku..tapi die ni chinese la..baik orangnye..owh..abaikan pasal kak angkat aku tu..kita fokus kat email yang dia forward kat aku tu eh..subject email tu "Fwd: interesting comment on the ALLAH issue.." rasanye macam nak kongsi je dengan kawan2 semua..somebody yang guna nama gelaran Sam..hantar komen kat Marina Mahathir punye blog berkenaan isu penggunaan Allah yang kecoh tak lama dulu tu..ni ha pendapat die kat bawah ni..angpa baca la sendiri na..pastu kalau ada rasa apa2 nak komen ke..ada pendapat ke..ruangan komen kat bawah tu sentiasa terbuka..sila2 kan la eh..


*sila klik untuk pembacaan yang lebih jelas*



aku nak bagi pendapat pun takut tersalah cakap..aku bukan bijak pandai agama..aku jugak bukan ahli politik yang pandai berhujah..pendapat Sam ni bagi aku ada betulnya jugak..dia kaitkan dengan lagu Negaraku..cube kita belek balik lirik lagu Negaraku ni..


Negaraku..
Tanah tumpahnya darahku..
Rakyat hidup..
Bersatu dan maju..
Rahmat bahgia..
Tuhan kurniakan..
Raja kita..
Selamat bertakhta..


hmm..Sam ni cakap..kalau kerajaan tak bagi depa yang Kristian ni gunakan ALLAH tapi gunakan TUHAN sebagai ganti nama tuhan depa..maknanya kita yang Islam ni pun percaya yang negara kita ni Tuhan agama depa yang restu..dia cakap akan ramai orang Islam yang jadi konfius dengan permainan politik orang2 atasan ni..pastu mula la nak tukar lirik lagu tu jadi "Allah kurniakan" sebab tak mau orang Islam konfius..then orang2 bukan Islam tak leh la nak nyanyi lagu Negaraku lagi sebab depa diharamkan sebut Allah..nanti orang bukan Islam lak konfius dengan situasi tu..dok biasa nyanyi lagu Negaraku tetibe tak boleh..kata Sam "1 Malaysia" tu cukup2 la dilaungkan..

betul jugak tu eh..kadang2 aku terfikir..semua ni permainan politik je..macam mempersendakan Allah..tolong la hentikan..makin mengarut2 lak..kita yang Islam ni cuba lah sedaya upaya mempertahankan maruah agama kita..jangan la babitkan Allah dalam permainan politik..owh..sebab tu aku tak suka politik sebab bagi aku politik semuanya kotor..mana ada yang bersih..maaf la kalau kenyataan aku kasar..tapi itu pendapat aku la..

kita sebagai umat Islam..kalau betul sayangkan agama kita..janganlah kita ni mudah sangat melatah dan terpedaya dengan permainan orang2 kafir ni..depa ni bijak tau..ada ja agenda depa nak jatuhkan kita orang Islam ni..cuba la bukak mata sikit..celik bagi luas..ni tak..bila timbul satu2 isu mula la nak melatah tak tentu hala..tak berfikir dulu sebelum bertindak..ntah la..aku pun tak faham..tak reti nak cakap lebih2..cukup la itu je pendapat aku..apa lak pendapat angpa??meh la kongsi kalau rasa nak kongsi..


bisik2::dunia dah makin akhir zaman..macam2 dah berlaku pun kita masih belum sedar..T_T


Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

0 orang bagi nasihat:



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com