Tuesday, 10 March 2020

Safi Shayla Botanical Silk | Rahsia Rambut Kekal Sihat Berseri, Lembut dan Bersinar



Assalamualaikum. Hai!

Walaupun bertudung litup, CikSha percaya spesis seangkatan dengan CikSha masih mementingkan jagaan rambut. Maklum le, itu kan mahkota kita walaupun 'disembunyikan'. Mesti la kita nak jaga elok-elok. Betul tak?

Lagipun bila kat rumah, kita bebas dari tudung. Rambut lepas bebas mengerbang untuk tatapan sendiri dan tentulah orang tersayang. Dah tu takkan nak biar bau kepam dan tak terurus pulak kan? 

Kalau CikSha sendiri, opkoz nak rambut terurus dan wangi sentiasa. Sebab rambut CikSha ni rambut mahai oo. Takyah susah-susah nak pi gulung-gulung kat kedai. Semulajadi dah. Tapi itulah, nak jaga rumit sikit. Kalau tak kena dengan syampu, mau dia keras kejung lepas tu jenuh nak belai dia. Kalau sikat mau tersangkut di skala 8. Huhu.

Tapi sejak berkenalan dengan syampu keluaran Safi iaitu rangkaian Safi Shayla, memang CikSha jatuh cinta terus. Dah tak tukar jenama lain dah. Setia ikat simpul mati dengan produk Safi Shayla. Sampai sekarang.

BACA JUGA : Tips Jagaan Rambut Berkelemumur



3 jenis syampu Safi Shayla Botanical Silk yang super best


Haaa, korang nak tau tak baru-baru ni Safi memperkenalkan rangkaian produk baru syampu Safi Shayla iaitu Safi Shayla Botanical Silk. Ada 3 jenis syampu tau khas untuk 3 jenis jagaan rambut.

Meh CikSha kenalkan korang dengan 3 jenis syampu ni dulu one by one. Nanti korang boleh la decide yang mana satu sesuai dengan masalah rambut yang korang tengah alami. CikSha confirm korang akan jatuh cinta bila dah cuba syampu ni tau. 

Sebab sejujurnya, lepas CikSha dah cuba ketiga-tiga syampu ni, CikSha dah jatuh cinta gilaaaaa. I'm feel so wangi dan cantik uols. Sebab boleh libas-libas rambut dengan gembira walaupun mengerbang tapi lembut dan terurus. Gituuu. Tapi bila kat rumah je la eh CikSha buat perangai tu. Kat luar kan iols wanita bertudung yang comel lagi sopan santun. Hihi.

SAFI SHAYLA BOTANICAL SILK INTENSE NOURISHMENT

Syampu yang ni memang sesuai untuk korang yang ada masalah rambut rosak dan kering. Sebab kandungan Chamomile Oil yang terdapat dalam syampu ni sangat membantu mengembalikan kelembapan pada rambut dan merawat rambut rosak yang menyebabkan ia jadi kering tak bermaya tu.


SAFI SHAYLA BOTANICAL SILK SILKY SHEEN CARE

Haa, syampu yang ni pulak sangat sesuai untuk korang yang alami masalah rambut kering dan susah nak diuruskan. Kira kalau lepas bagi mengerbang tu, kusut masai la. Hihi. Jadi bila guna syampu ni insyaAllah rambut akan lebih terurus. Yang penting sekali rambut jadi lembut dan bersinar bak mutiara gitu. Maklum la dalam syampu ni ada kandungan Rose Oil yang mana memang bagus untuk mengekalkan kelembapan dan kelembutan rambut. 


SAFI SHAYLA BOTANICAL SILK HAIR FALL RESCUE

Yeah! Ini syampu yang paling CikSha suka sekali. Syampu ni sangat sesuai untuk yang ada masalah rambut gugur macam CikSha. Memang penyelamat. Kandungan Sunflower Oil yang terdapat dalam syampu ni memang berkesan merawat masalah rambut yang asyik nak keguguran tu. Sebab dia dapat menguatkan akar rambut dan buat rambut lebih sihat.

Keistimewaan Safi Shayla Botanical Silk


Apa yang best sangat syampu Safi Shayla Botanical Silk ni? Haa, meh sini CikSha nak bagitau kat korang.

Rangkaian syampu ni dihasilkan menggunakan 100% bahan botanikal aktif dan bebas paraben. Confirm ramai yang suka part bebas paraben tu. I know it! Safi pun dah faham sangat dengan kehendak ramai yang mencari produk tak mengandungi paraben. Bagus kan? 

Syampu Safi Shayla Botanical Silk ni jugak takda pewarna, bebas alkohol, SLS dan juga DEA. Kiranya natural gitu. Ye la kan bahan utamanya adalah bahan botani semulajadi sepenuhnya. Memang selamat untuk penggunaan jangka panjang. No worries.

Dihasilkan dengan 3 jenis variasi yang sangat terbaik untuk merawat 3 jenis masalah rambut iaitu gugur, rosak dan kusam yang mana punca utamanya adalah rambut kering. Macam yang CikSha dah kenalkan 3 jenis syampu di atas tu dengan kelebihan memasing.

Mengandungi 2 bahan utama yang super awesome dalam mengatasi masalah rambut iaitu Organic Habbatus Sauda dan Argan Oil. 

Yang paling best, syampu ni wangi sangat! In love tau. Bau wangi tu tahan lama. Dah 2 hari pun bau wangi tu masih ada. Misal kata kita pakai tudung seharian pun, bila buka je tudung bau semerbak tu kekal lagi tau. Suka!


CikSha paling in love dengan Safi Shayla Botanical Silk Hair Fall Rescue ni. Sebab masalah rambut gugur CikSha makin kurang dah. Suka sangat! Takde dah rambut terselit kat sikat. Rambut yang sesaje nak gugur ke lantai pun dah semakin dapat diatasi. Korang yang ada masalah rambut gugur, boleh la try syampu ni tau. CikSha recommend sangat.


So, korang jangan la lepaskan peluang untuk dapatkan rangkaian 3 variasi syampu Safi Shayla Botanical Silk ni tau. Confirm tak menyesal punya la. CikSha jamin tu. U can trust me. Sebab CikSha Safi Lovers sejati tau. Hihi. 

Kat mana nak dapatkan produk yang super duper best ni? Korang boleh je pi terjah pasaraya, farmasi dan kedai terdekat dengan korang. Confirm ada punya la si wangi ni kat situ. Kalau nak senang, beli je online kat Lazada dengan Shopee. Klik klik lepas tu tunggu je posmen hantar depan pintu rumah. 

Kalau nak info lebih lanjut pasal produk terbaru dari Safi ni korang boleh skodeng laman web ni ok! - > www.safi.com.my


Bisik-bisik :: Bertudung pun kena jaga rambut elok-elok tau! 



Pengalaman Pertama ke Pesta Buku Big Bad Wolf 2019 di Mydin Gong Badak Terengganu



Assalamualaikum. Hai!

Cerita ni dah basi sebenarnya. Tapi nak jugak update dalam blog. Kenangan kan harus dicoret untuk tatapan masa depan. Kalau tak silap CikSha kejadian ni berlaku awal bulan Ogos tahun lepas. Tudiaaa, ni dah tahun 2020 baru terhegeh nak cerita weh. Teruk betoi la hai pompuan ni. Well, kalau korang memang follow CikSha dari tahun 2009, mesti tahu iols memang suka kongsi cerita basi. 10 tahun dah berlalu masih sama uols. Bila la nak berubah. Hihi.

Berbalik pada kisah sebenar. CikSha kan tak pernah lagi tau jejak kaki kat Pesta Buku Big Bad Wolf ni walaupun dah lama ada. CikSha ni kategori ulat buku la jugak sebenarnya. Dulu masa bujang every month mesti spend sikit duit gaji pi membeli belah buku kat Popular Book Store. Kalau ada Pesta Buku, mesti pergi menyelit sekali cuci mata dan cuci poket kalau ada buku yang berkenan di hati.


Depan pintu masuk Pesta Buku Big Bad Wolf Book Sale 2019 kat Mydin Gong Badak, Terengganu. Dah siap shopping baru kita bergambar. Walaupun panas sikit kat area parking lot tu, tapi tetap ramai manusia yang kerumun. Maklum le harga runtuh nak shopping buku.


Bila dah kahwin, hobi CikSha nan satu ni terkubur terus. First sebab dah takde duit sendiri maklum le dah tak kerja. Second sebab spesis duk terperap je dalam rumah memandangkan PJJ dengan encik CH 2 tahun yang pertama. Memang takde sesaja la nak leluar rumah oi. Dah la duduk sekali dengan mertua. Hihi. Reason ketiga sebab banyak nak pakai duit untuk keperluan anak-anak masa kecil.

Tapi sekarang alhamdulillah sebab 3-3 reason tu dah boleh buang jejauh. CikSha dah start kerja sendiri jadi freelance designer + writer dan berniaga online. Boleh dah nak belanja diri sendiri beli buku yang berkenan di hati melalui online. Suami pun dah tinggal sekali boleh bodek dia bawak pergi shopping buku kalau ada free time dan duit lebih. Dan CikSha pun nak biasakan anak-anak dengan buku sebab depa dah makin besar.

Jadi, bila ada pesta buku haruslah kami sekeluarga pergi meramaikan jemaah. Hihi. Kebetulan Big Bad Wolf buat pesta buku kat Mydin Gong Badak, wojib la kami serbu. Bajet pergi hari kerja orang tak ramai la kononnya. Tapi takda maknanye. Ramai gila orang. Mestilah kan, siapa tak nak rebut peluang borong buku dengan harga super duper jimat.

Buku memang banyak gila la. Rambang mata CikSha menengoknye. Kalau ikut hati nak borong bebanyak. Mujur la berjaya kawal nafsu. Hihi. Tu pun dekat nak seratus jugak habis. Nasib dapat voucher. Alhamdulillah. Rezeki. Dapat rembat satu buku untuk diri sendiri. Yang lain buku untuk anak-anak. Kan nak bagi depa 'bercinta' dengan buku. Wajib la perabih kat depa ja. 

Jom la skodeng gambar kenangan yang sempat CikSha snap masa pergi event ni. Ada la beberapa keping. Nak snap bebanyak tak sempat. Maklum le handbag mahai CikSha yang sorang tu memacam dah perangainye. Hihi. Tempek yang ada je la untuk kenangan dalam blog.


Abang Adan happy dapat buku Shark tu. Kemain sengih-sengih. Kalau ikut harga asal tercekik la jugak. Mujur sale Big Bad Wolf ni ada. Murah terlajak dapat rembat buku idaman dia.

Pakwe duk membelek buku kanak-kanak yang mana sesuai untuk anak-anak beliau.

Adik ipar pun join sekali. Dia apa lagi. Rembat novel fixi la kerjaan nye. Kak ipar dia dah pencen baca novel. Pakwe tak bagi green light dah sejak kena 'bebel' masa zaman couple lagi. Redho je la.

Ini je la hasil tuaian yang berjaya dirembat masa tu. Buku CikSha tu masih belum berjaya lagi terbaca walaupun sehelai muka surat. Hihi.


Next, CikSha share pengalaman pergi Pesta Buku Big Bad Wolf untuk tahun 2020 ni pulak ok. Baru je lepas event nye. Awal bulan 3 baru ni. Taknak dah simpan lama-lama. Kita update laju-laju walaupun selow jugak sebenarnya. Orang lepas event terus update kan. Hihi. Sabo je la dengan pompuan sorang ni.


Bisik-bisik :: Best gila shopping buku kat Pesta Buku Big Bad Wolf. Harga jimat terlajak!



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com