Thursday, 13 June 2019

Gajah Baring Balsamo Garlic Balm | Balm Bawang Putih Yang Memberi Keselesaan Untuk Seisi Keluarga



Assalamualaikum. Hai!


Sebenarnya lagi seminggu nak raya kami satu keluarga kena demam selsema dan batuk tahap nak terkeluar anak tekak. Hazab gila la jugak rasa. Ada 3 hari CikSha ponteng puasa. Huhu. Tak dapat la nak cukupkan puasa penuh sebulan macam yang diidam hati.

Lagi berapa nak habis puasa, si Gajah Baring ni pun sampai kat rumah. Kebetulan sangat. Masa tu turn anak-anak pulak yang kena demam selsema. Kesian tengok depa susah nak tidur sebab hidung tersumbat. Si Gajah Baring ni la yang jadi penyelamat masa tu bagi keselesaan kat depa untuk bernafas dan tidur dengan lena. Alhamdulillah.

Ni travel balik beraya kat Penang pun CikSha usung si Gajah Baring ni sekali. Sebab tahu dah kebiasaannya kalau jalan jejauh, nanti ada la yang tak sihat sebab mengadap aircond kereta dalam tempoh yang lama. Memang sungguh pun bagai dijangka. Hari kedua kat Penang, si encem Iman demam balik dan hidung tersumbat. Nafas tak selesa. Sekali lagi si Gajah Baring jadi hero. Tenkiu Gajah Baring!



Apa Dia Si Gajah Baring Yang CikSha Duk Sebut Ni?


Sebenarnya si Gajah Baring ni minyak bawang putih yang diinovasikan jadi balm. Bagus kan? Bijak betul yang cipta produk ni ha. Dah tak perlu kita susah payah nak buat sendiri minyak bawang putih. Renyah oi. CikSha tau la sebab memang duk rajin buat sendiri minyak bawang putih ni bila anak-anak tak sihat. Dah la tak boleh simpan lama. Kena rajin buat yang baru pulak tu.

Kiranya Garlic Balm ni produk special yang kena ada la dalam first aid kit famili. Berguna sangat tau. Memang tak rugi ada dalam simpanan. Ni mak CikSha dah request nak satu. Siap order nanti balik Penang sekali lagi bawak mai satu kat dia. Dia duk ingat CikSha jual Gajah Baring ni la tu rasanya. Haha.


Keistimewaan Gajah Baring Garlic Balm


Fungsi utama Garlic Balm macam pengganti minyak la nak buat urutan kasih sayang kat yang tersayang bila perlu. Tapi boleh guna jugak time emergency. Contoh nya macam perut rasa sebu ke, hidung rasa tak selesa nak bernafas ke, memang sesuai sangat guna Garlic Balm. Ambik sikit, calit kat kawasan berkenaan dan urut perlahan-lahan. Nanti lega la.

Macam minyak kan kita tahu bila lepas urut rasa lekit berminyak je kulit. Kalau balm ni takde rasa macam tu. Sapu-sapu hilang. Cuma tinggal bau je la. Bau bawang putih kan kuat. Hihi. Tapi kejap je bau menyengat bawang putih tu. Nanti bau dia hilang tetiba. Tak lekat lama pun. Sungguh tau!

Selain tu, Garlic Balm elok sangat guna kalau kulit kering. Dapat bantu melembabkan kulit yang ada masalah kering tu.




Yang best nya, Garlic Balm ni tahan lama dan boleh guna sampai 12 bulan bila dah buka botol dia.  Lagi satu balm kan solid bukan cecair, jadi takda la risiko tumpah. Letak pi la tunggang terbalik macam mana pun dalam simpanan. Kompom selamat takde masalah tumpah-tumpah ni.


Sesuai digunakan untuk semua peringkat umur dari baby sampai warga emas. Takde masalah sebab bahan yang ada dalam balm ni natural. Bebas dari bahan kimia berbahaya dan essential oil. Jadi takde kesan sampingan jangka panjang. Tapi kalau takut kulit tak serasi, boleh la buat test patch dulu. Sebab ada kulit anak-anak yang tak serasi dan sensitif dengan bawang putih. Test dulu sikit-sikit ok! Kalau serasi, guna je dengan gembira bila-bila masa. Hihi.


Bahan-bahan dalam garlic balm gajah baring balsomo:
  • Extra virgin oil - membantu melembapkan dan mengurangkan keradangan yang terjadi pada kulit.
  • Sunflower oil & vitamin E - membantu memelihara lapisan kulit daripada pencemaran dan kekurangan lembapan badan.
  • Garlic - tumbuhan istimewa yang banyak manfaat membantu memberi NAFAS SELESA.
  • Beeswax - memiliki sifat anti-inflamasi, anti-bakteria dan anti-virus sehingga dapat dimanfaatkan untuk membantu masalah iritasi kulit ringan.

Pengalaman Sendiri Guna Garlic Balm


Kan baru-baru ni kami sekeluarga kena demam selsema lepas tu masa nak tidur rasa tak selesa nak bernafas. Paling kesian anak-anak la. Selalu memang duk buat sendiri je minyak bawang putih. Tapi bila dah ada Garlic Balm ni lagi mudah kerja kami. Calitkan je terus Garlic Balm kat hidung, dada, belakang badan dengan tapak kaki anak-anak lepas tu urut tempat kena calit tu pelan-pelan. Memang membantu sangat la Garlic Balm ni beri nafas selesa kat anak-anak masa tidur.

Raya ni pulak CikSha hangpa ni makan tak ingat doniaaaa. Jadinye, kena la hadap perot sebu. Sekali tak tahan dah sangat tapi cari minyak angin tak jumpa, sebat je Garlic Balm ni sebab ada depan mata. Sapu kat perut dengan belakang badan, tak lama lepas tu angin depus-depus keluar takde amaran dah. Rasa lega gilaaaa bila dapat keluarkan angin tu. Kurang sikit rasa sebu yang tak selesa tu.

Memang hero betul la si Gajah Baring ni!





Jom Dapatkan Garlic Balm Gajah Baring Balsamo!


Oh..lupa nak bagitau. Garlic Balm ni diedarkan oleh ARS PURE SOLUTION. Sekarang ni ada promosi tau. Cuma RM29.90 tidak termasuk kos pos RM8.00sm, RM12.00ss. Kalau tak, harga asal RM45sm / RM50ss.

Yang best tu dapat free gift termometer comel gila untuk setiap pembelian yang terawal. Cepat-cepat grab ok! Boleh contact 018-766 5694.

Untuk maklumat lanjut, pi skodeng link kat bawah ni:

BLOG : http://garlicbalmbalsamo.blogspot.com
FACEBOOK : Gajah Baring HQ (Garlic Balm)
INSTAGRAM : gajahbaring_hq


 Bisik-bisik :: Dah ada benda mudah, buat apa menyusahkan diri. Gituuuu. Hihi.


Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

Post a Comment

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!

0 LOVE NOTES



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com