Monday, 29 April 2019

Bercuti ke Langkawi | Reward Untuk Capai Target Dalam Bisnes



Assalamualaikum. Hai!


Sekejap je dah nak penghujung bulan April 2019 kan? Bulan Mei dah nak puasa. Raya bulan Jun pulak. Uiii. Pantas masa berlalu pergi. Misi CikSha hangpa duk tang tu jugak tak bergerak-gerak. Haish. Camna la nak jadi bisneswomen berjaya tak tau. Nak kata big why tak jelas, depan mata dah tergolek big why nye ha terang benderang. Semangat je la kot yang tak berapa nak kental. Duk up and down tak berkesudahan.


Camna eh nak bagi semangat tu sentiasa membara je? CikSha rasa CikSha kena buat satu target la. Lepas tu kalau dapat capai target tu, bagi reward untuk diri sendiri. Supaya semangat tu sentiasa on. Ok jugak macam tu kan? Hmmm..Jadinya, start dari hari ni CikSha kena kerja kuat la untuk pastikan target tu tercapai. Jadi baru la dapat rewardkan diri sendiri. Selagi tak tercapai, terpaksa la menatap je reward tu terpampang kat vision board.



Gambar carian Google


Sebabkan masa kahwin 6 tahun lepas tak sempat pun nak berbulan madu, CikSha rasa nak set reward kalau dapat capai target tu ialah pergi berbulan madu yang tak berapa nak madu sangat sebab ada 3 ketul 'malaikat kecik' kena usung sekali. Hihi. Wajib ok bawak anak pi memana pun. Tak sanggup nak tinggal depa. Takpa la. Kira holiday dengan kesayangan-kesayangan CikSha la. Reward diri sendiri dengan depa sekali.


Memandangkan dah lama sangat tak pergi Langkawi, CikSha rasa kalau reward nye pergi sana best jugak tu. Last jejak kaki kat Langkawi tahun 2013. Masa tu bujang lagi. Lagi 4 bulan nak jadi bini orang CikSha pi cuti-cuti Malaysia dengan bestfriend kat sana. Alamak! Tetiba rindu. So, kali ni kita target pi dengan family tersayang pulak. Ngam jugak tu kan?


Tahun 2012

Tahun 2013


Kenapa CikSha pilih Langkawi sebagai destinasi? Sebab banyak lagi tempat menarik yang CikSha tak sempat nak jelajah walaupun dah 3 kali pergi sana. Lepas tu dah lama kan tak pergi, mesti banyak dah yang berubah. Mana nak tahu kot banyak lagi tempat-tempat menarik lain yang dah bertambah jugak. Agaknye la. Jadi kalau nak tahu apa yang dah berubah kat Langkawi tu, kena la pergi sana kan?


Lagipun, sesambil tu boleh la pergi ziarah kengkawan yang ada kat sana. Eh, CikSha ada je kenalan yang stay Langkawi. Kawan sekolah, coursemate masa study kat UMS, kenalan facebook pun ada tau. CikSha kan mesra alam, tu ramai kawan tu. Ecewah. Ramai sangat la kawan dia. Perasan. Hihi.


Langkawi ni tempat pelancongan yang banyak tempat menarik best, penginapan kat sana pun mesti la banyak kan. Jadi camne nak book Top Langkawi Hotels yang awesome, kita kena la survey dulu. Lepas tu boleh la penuhkan tabung percutian untuk belanja rewardkan diri bila dapat capai target dalam bisnes tu. A big no no ok sentuh duit modal dan untung. Kena ada tabung khas kalau nak reward diri.


Dah nama pun nak reward, jadi kena cari penginapan yang super duper awesome. Mahal sikit takpa janji berbaloi. Baru la semangat tu lagi bertambah membara nak buat yang terbaik dalam bisnes. Jadi CikSha dah survey hotel 5 bintang yang paling memikat hati kat Langkawi tu. The Datai Hotel Langkawi. MasyaAllah. Lawa gila view dia. Memang berbaloi sangat la kalau jadikan reward untuk diri sendiri sesambil belanja suami dan anak-anak. Tetiba rasa semangat gila-gila nak capai target.



Ni view sebahagian The Datai Hotel Langkawi. Cantiknya hoiiiiii...


Salah satu bilik yang ada kat The Datai Hotel Langkawi. Perghhh..Cozy sangat!


Sebelum tu kena la survey cheap The Datai Hotel Langkawi booking untuk tau rate penginapan kat sana kan? Penting ni tau untuk plan budget. Ye la, selain penginapan, perbelanjaan lain kena ambil kira jugak. Korang pun kalau nak pergi cuti ke mana-mana kena buat macam ni ok. Bukan sebab kedekut. Tapi apa-apa pun memang kena ada budget plan. Baru la tak terover budget. Lagi satu boleh kumpul duit sesiap. Haaa...gitu la kaedahnya.


Jadi, misi utama sekarang kena penuhkan tabung percutian sesambil bekerja keras capai target. Semoga Allah permudahkan dan tercapai la target CikSha hendaknya. Teringin jugak nak belanja suami dan anak-anak dari hasil titik peluh CikSha pulun buat bisnes online tu. Mudah-mudahan. InsyaAllah.


Bisik-bisik :: Lepas ni hari-hari kena menatap gambar view The Datai Hotel Langkawi kat vision board untuk bagi semangat capai target. Hihi.



Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

Post a Comment

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!

0 LOVE NOTES



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com