Wednesday, 14 November 2018

Zulqaas Phytonutrients Serum | Serum Wajah Berasaskan Tumbuhan Yang Selamat dan Berkesan. I'm in love!



Assalamualaikum. Hai!


Rasanya yang duk follow CikSha ni tahu CikSha ni spesis pompuan yang pemalas amat nak kelebet muka. Tapi mujur la menten comei. Perasan. Padahal muka tak siap tu. Hahaha. Bila dah menjengah umur 30an ni kan, dah beranak pinak, ambik pulak cucuk hormon untuk family planning, kulit muka ni yang nampak perubahan nya dulu. Yang paling degil sekali takmau nyah dari kulit muka ni si jeragat la. Geramnyaaaaa.


CikSha memang takda mengamalkan rutin penjagaan wajah yang complicated. Tak sempat uii nak membelek sangat dengan 3 ketoi 'malaikat kecik' tu. Dapat cuci muka pun dah rasa beruntung sesangat. Cuma seminggu sekali tu ada la skrub sikit kulit muka ni. Kekadang ada la jugak pakai mask atau bedak sejuk. Kalau rajinnn terlebih la. Selalu nya pemalas amat. Nak buat camna kan. Dah sebati dah malas ni dalam diriku ini. Sabo je la.




Dalam 2 minggu ni kan, CikSha ada cuba pakai Zulqaas Phytonutrients Serum secara konsisten setiap hari dua kali sehari selepas mandi. Syok uiii. Serius tak tipu. Sebab ni first time tau CikSha pakai serum bagai ni kat muka. Rupanya best jugak pakai serum. Sebelum ni takut nak cuba.


Dah lama sangat tau kulit muka CikSha ni tak tempek apa-apa sebab takut kulit makin teruk lepas pengalaman dulu-dulu pernah kulit muka rosak akibat pakai skincare 'jahanam'.  Penat iols rawat tau bagi elok sikit. Makan masa pulak tu. Jadinya memang free gila muka ni tanpa sebarang produk kecantikan sampai sekarang. Kesian betoi. Dah la muka tak siap. Pemalas pulak nak siapkan dia. Hihi.


Tapi bila start 'berkenalan' dengan serum ni kan, rasa macam dah terjatuh cinta pulak. CikSha baru tahu yang sebenarnya serum pun penting sebab dia bantu membaiki sel kulit muka dari luar sehingga ke dalam. Bertindak lagi power dari pelembab pulak tu. Wow!




APA YANG BEST NYA ZULQAAS PHYTONUTRIENTS SERUM NI?

Nak tahu tak, Zulqaas Phytonutrients Serum ni kan best sebab dia water based. Jadi serum ni teksturnya ringan dan cepat meresap ke dalam kulit. Sumpah tak tipu! Pastu langsung tak melekit. Yang paling menariknya, bebas bahan kimia  seperti silikon, paraben, mineral oil, pewarna sintetik dan alkohol.

Sangat selamat digunakan ibu mengandung dan ibu yang menyusukan anak. CikSha kan duk breastfeed 2 ketoi 'malaikat kecik' tu. Tu yang ter in love tu. Lagi satu, serum ni boleh digunakan sebagai makeup base tau. Best kan?


Oh ya, Zulqaas Phytonutrients Serum ni fokus pada brightening, hydrating dan anti aging tau. Itu 3 kehebatan si serum ni.


Abaikan tudung CikSha yang senget tu. Taik lalat kat muka memang bersepah. Pasaipa la lalat pi berak kat muka CikSha ni. Ish. Ni muka memang tak mekap na. Pasai tu sendu. Hihi.

APA PERUBAHAN YANG DIALAMI BILA GUNA SERUM NI?

Sepanjang duk gigih tempek serum ni kat muka, yang CikSha perasan kulit muka CikSha makin moist tau. CikSha rasa kan, mesti hasil gabungan mantop si serum Zulqaas ni dengan krim awet muda calit kat nadi kecintaan CikSha tu. Hasil dia lagi wow! Seronot sangat.

Jeragat kat muka yang dah pudar tapi masih segan lagi nak 'sembunyi' pun macam dah makin tak nampak dah. Itu memang CikSha perasan sangat. Sebab dah cuba memacam tau nak nyahkan terus jeragat ni. Tradisional, makan suppliment. Gigih gila. Haha. Rupanya hanya dengan pakai serum boleh bantu atasi masalah CikSha yang satu ni. You save me Zulqaas!



INFO MENARIK TENTANG ZULQAAS PHYTONUTRIENTS SERUM

Diadun dengan 10 ekstrak tumbuhan yang semestinya terbaik untuk perawatan kulit muka dengan fungsi:
  • Anti-oksida
  • Anti-radikal
  • Anti-radang
  • Anti-tyrosinase (membantutkan enzim yang menyebabkan kulit kusam)

Membantu mengatasi masalah kulit seperti:
  • kulit kusam
  • tona kulit tidak sekata
  • kedutan halus
  • jeragat nipis (ooo..patut la jeragat CikSha hilang. Love it!)
  • kulit kering
  • masalah kulit sensitif
  • liang pori besar

Serum wajah Zulqaas ni dihasilkan oleh Doktor As Zulqa yang berkelulusan PhD dalam Halal Kosmetik Industri dari salah sebuah universiti tempatan di Malaysia.Mendapat notifikasi dari KKM dengan NOT180503209K. InsyaAllah selamat dan berkesan.
.

10 ekstrak tumbuhan yang terkandung dalam Zulqaas Phytonutrients Serum


Kebaikan 10 ekstrak tumbuhan dalam Zulqaas Phytonutrients Serum untuk kulit


TESTIMONI DARI PENGGUNA SERUM ZULQAAS

Meh CikSha kongsikan testimoni dari pengguna lain pulak. Mana la tahu kot tak percaya feedback dari CikSha sendiri ni ha kan? Nak tengok lebih banyak testimoni dan feedback boleh skodeng kat SINI pulak.






Kesimpulannya, CikSha memang suka sangat pakai Zulqaas Phytonutrients Serum ni. Kena add on dalam rutin jaga kulit CikSha lepas ni. Korang pun kalau tak pernah lagi tempek sebarang serum kat muka, CikSha syorkan sangat cuba serum ni. Cuba tau! Confirm tak menyesal.


Untuk info lanjut korang boleh layari laman sesawang dan media sosial Zulqaas seperti di bawah ni:
WEBSTORE : www.zulqaas.com


Bisik-bisik :: Dah 30an ni memang nak tak nak kena menggigihkan jugak diri jaga kulit muka. Taknak la nampak kertu tak padan umur. Hihi.


Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

2 LOVE NOTES

  1. Nice post. I was checking continuously this blog and I'm impressed!
    Very helpful info specially the last part :) I care for such information much.
    I was seeking this certain info for a very long time.
    Thank you and good luck.

    ReplyDelete
  2. Macam menarik jer ni nanti boleh try gak ni

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!

 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com