Sunday, 7 October 2018

Tukar Jenama



Assalamualaikum. Hai!


Buat yang dah lama follow CikSha, mesti dah tahu pasal kerja freelance design yang CikSha duk buat ni. Lama dah sebenarnya. Dari tahun 2011 lagi. Bermula secara underground, sampai la dah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Kerja ni CikSha buat secara part time  je memula. Sebab dulu masih bekerja dengan sebuah NGO under Universiti Sains Malaysia. Kena fokus lebih kepada kerja hakiki la.


Tapi bila dah berkahwin, CikSha terpaksa berhenti kerja di NGO tersebut sebab kena follow suami tinggal di Terengganu. Kerja freelance design  ni pun CikSha hold sebab mengandung. Ada la dalam setahun lebih jugak menyepi dari buat kerja ni. Hilang arah kejap. Lepas tu rasa macam nak start balik sebab dah kebosanan duduk rumah jadi surirumah. Padahal orang dah biasa pegang duit kan. Itu yang menggagau nak start balik buat kerja freelance ni. Lagipun minat. Memang tak boleh nak buang cam gitu je.


Dulu CikSha  guna RSCD a.k.a RSCreative Design sebagai jenama. RSCreative tu ambik dari nama kompeni RSCreative Enterprise yang CikSha daftarkan untuk kerja ni. Lepas tu tambah Design je kat belakang. Sekarang dah tukar ke SF Design Lab. Bersempena nama CikSha sendiri Shahada Fauzi (SF).


Kenapa? Sebab CikSha buat kerja ni kan secara lone ranger. Jadi guna nama sendiri je la. Tapi tukar pi la nama jenama apa pun, tetap la kerja ni berdaftar di bawah RSCreative Enterprise. Jadi, jangan le takut na. CikSha buat kerja secara legal tau. Dah tak underground  lagi. Takut aih kena saman. Hihi.



Oh, sebenarnya nak bagitau CikSha dah buat blog khas untuk kerja freelance design CikSha ni. Boleh la skodeng kat sfdesignlab.blogspot.com. Senang sikit buat satu blog khas untuk sumbat semua hasil kerja CikSha kat situ. Lebih khusus. Bakal clients nak tengok pun senang sikit. Takde la bercampur aduk dengan entri blog personal CikSha yang carca marba ni. Fening kan? Hihi. Tapi blog tu masih dalam proses kemaskini lagi. Belum siap sepenuhnya. InsyaAllah akan siapkan dalam masa terdekat.


Untuk pengetahuan semua, CikSha masih buat kerja ni secara part time. Sebabnya pepaham je la kalau bekerja dari rumah ni. Cabaran dia tu fuhhhh boleh keluar peluh jantan. Masih kena fokus dengan kerja hakiki sebagai seorang surirumah yang kerjanya takkan pernah habes. Lepas tu, CikSha kan ada 3 ketoi askar kecik nak kena bagi perhatian istimewa. Maklum le depa belum sekolah lagi. Ada pulak sorang yang extra special tu.Siapa lagi kalau bukan si encem Iman.


Jadinya, pada yang berhajat nak upah CikSha yang tangan sakti bila buat design  ni, memang wajib ada tahap kesabaran yang super tinggi tau. Kerja CikSha memang lambat. Secara jujur nya CikSha berterus terang. Memang tak ambik kerja yang rushing. CikSha buat kerja ni rileks rileks je. Takmau tekanan. Baru la hasil kerja CikSha meletop-letop. Gituuu. Perasan sangat! Hihi.


Terima kasih pada semua clients yang pernah berurusan dengan CikSha. Anda semua memang super cool sebab boleh sabar dengan ke'siput'an CikSha buat kerja. Pada yang bakal nak jadi clients tu pun harapnya lagi awesome  tahap kesabaran nya tu. Hihi. Love ya!


Bisik-bisik :: InsyaAllah kalau ada rezeki nak melangkah lebih jauh.


Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

2 LOVE NOTES

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!

 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com