Thursday, 6 May 2010

~iklan makanan pun dah lucah..hurmmm..+_+~



aku tengok iklan makanan kat tv la ni pun macam ntah ape2 je aku rasa..yang kopok lurve dengan kopok yang lobang2 ntah ape nama kopok tu aku tak ingat dah..macam ade unsur2 kelucahan je..ke otak aku ni yang 'biru mata hitamku' p terjemah lain maksud di sebalik iklan tu..wakaka..


tapi aku serius la tak boleh terima iklan tu..makanan tu weh..cari la idea lain yang lagi kreatif nak buat iklan pun..tak sesuai ok p wat storyline iklan untuk makanan cenggitu..heeeiii..ntah ape2 betoi la..kreatif tak kena gaya..kot ye pun nak nampak moden..tapi agak2 la sikit..budak2 tengok ape depa pikiaq nanti..


haaa..yang ni jalan cerita untuk iklan kopok yang lubang2 tu..sorang mamat ni p jolok jari dia kat semua lobang yang dia jumpa sebab kata dia, dia suka benda yang berlobang2..last sekali tunjuk kat sorang girl dengan muke cuak bile mamat ni sua jari konon nak p cucuk lobang yang paling dia suka..macam lobang tu ade kat pompuan tu la..rupe2nye lobang kopok..


ntah ngan ape2..lucah ok bagi aku..tambah2 dok sebut lubang2 tu pastu ade subjek pompuan tu..ayat dia lebih kurang macam ni.."saya suke lubang..semua jenis lubang..bla..bla..bla..bla..(aku tak hengat yang skrip tengah2..ahaha)..tapi lubang ni yang paling saya suke..(fokus pompuan muke cuak terus p sua jari nak jolok2 then tunjuk kopok tu)"..dapat bayang??angpa pun pernah tengok kot..huh!!aku tak suke iklan tu..


pastu iklan kopok lurve yang terbaru ni..dok wat bunyi2 ghairah, keta dok bergoyang2 macam dok wat 'kerja' dalam kereta tu..pastu terkejut ade makhluk skodeng..pastu makhluk tu ngamuk2 bagi bocor tayar kereta..pastu ade 3 lagi makhluk dok beratur tunggu turn..ceit!!iklan makanan ape cenggitu weh??konon2 nama kopok lurve leh la wat storyline iklan ade unsur2 lucah eh??ni contoh iklan tu..




heiii..sape la yang bijak pandai wat storyline iklan untuk makanan macam tu..tercemar ok..tercemar..otak tak kreatif betoi..meh sini aku brainwash sket otak tu ha bagi jadi kreatif yang betul2 kreatif..hishhhh..marah betoi aku tau..tak suke tak suke!!


bisik2:: tak berjenis betul la iklan tv sekarang ni..boleh rosak minda tau..hurmmm..



Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

12 LOVE NOTES

  1. perasan jgk iklan nie lucah..tah pape kn??

    ReplyDelete
  2. Janji dapat melekat apa yang disampai oleh iklan, itu motif diorang. Kalau tak ta ada sapa yang nak beli..hehe

    www.ismailnoh.com

    ReplyDelete
  3. hahaha aku tak tgk..tp aku nak gelak dulu boleh? haha

    ReplyDelete
  4. memang!menyampah dgn dua2 iklan tu,nak2 yg lurve,,
    aku macam "hah??motif??"

    ReplyDelete
  5. dah xde idea sgt kot. tp camne diorg boleh luluskan ek iklan cmtu?

    ReplyDelete
  6. kreatif tak bertempat ni nmenye. hampess~

    ReplyDelete
  7. haha.. betol2x.. kesian kaum wanita sering dieksplotasikan..


    My latest entry : Aksi Kucing vs. Invisible Objects

    ReplyDelete
  8. tah hapa-hapa uncle tgk..first time tgk terus uncle ergambar apa yg diaorang sampaikan sekilas pasal sekss sebab asas buat iklan pun kearah tu gak..ini iklan bukan budak2 reka..orang tua yg reka..so jgn cari alasan kata "ehh ini iklan bukan berunsur seks" podah!!!

    yg tv pun satu hal gak..boleh lulus benda nih..lepas ni makin berlambak lah iklan2 sebegini dalam v//dah takde cara lain nak pikat penonton dan pembeli gamaknya.

    ReplyDelete
  9. yup2..taw xpe. x suka iklan2 tue. nmpak sgt kelucahannya.
    itu yg makanan. iklan2 len huhu lg2 yg utk laki bini. x yah la nmpak sgt bnda2 cmtue.

    ReplyDelete
  10. orang yang wat iklan tu dah kaji psikologi manusia. kena wat yang tertarikkk baru laku itu barang.

    ReplyDelete
  11. betoii..iklan skrg tah pa2 la...geram ja tgk...ngeh3....budak2 tgk wat malooo jek..aiya..

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!






 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com