Saturday, 17 April 2010

~tengok kisah cinta monyet dengan kekasih gelap~

fuhh..fuhh..bersawang2 blog ni..cehh..perasan..baru 2 ari je pun tinggal..kui3..sejak kerja ni aku asyik tido awal je..tu la pasai..niat ati nak online malam tulis blog terkubur terus..sian kat cayang aku ni..terabai..kui3..2 ari tak online..blog aku pun macam mampuih je..trafik naik pun ciput je..yang datang bertandang 2 3 kerat je manusia gamaknye..nak wat camne..aku bukan blogger yang glamer..redha je la..huk3..eh2 cik sha..menyeleweng nampak..bukan ke niat berblogging nak suke2 je..meluahkan rasa ati membebel merepek meraban..dah2..kembali ke pangkal jalan cepat..hoho..


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


*ICE KACANG PUPPY LOVE*


haaa..hari ni aku keluar dating dengan kekasih gelap aku..eh2..dah mintak izin encik 'tom cruise' tau..die tak kesah pun..jadi aku pun keluar je la..tak p mana pun..p JUSCO SEBERANG PRAI je..p tengok wayang..cerita mandarin..ICE KACANG PUPPY LOVE..best jugak..kisah cinta monyet dari kecik yang tak kesampaian sebab tak terluah..bila dah besar dah terpisah tapi still tak boleh lupa..kisah heroin yang menjadi pendendam sebab mak dia pisahkan dia dengan ayah..banyak la juga kisah kehidupan dalam movie ni..aku enjoy tengok tadi..ada scene lucu..ada scene sedih..ada scene konflik..yang paling syok ada scene kat PENANG..wakaka..pastu ada scene yang dengar bunyi azan subuh..nak tunjuk dah pagi buta tapi heroin tak balik2 dari rumah sebab merajuk dengan mak..

ada satu part yang aku geli hati..time si adik hero lari bawak hati yang kecewa pas kena rejek dengan jejaka idaman die..die main lari je lintas jalan..time tu ada moto mamak roti lalu.."aiyo..you gila ka?" mamak tu cakap..pastu pompuan tu jawab.."saya gila you buta..saya sikit punya besar macam ini pun you tak nampak ka?" abes satu panggung gelak..scene tu memang lawak..macam spontan..lagipun memang kena dialog tu sebab pompuan tu memang badan besar pun..kui3..haa..dialog dalam movie ni campur2 tau..ada mandarin,kantonis,hakka,malay,tamil..tapi mostly mandarin la..best..p la tengok sendiri..

dalam ramai2 tadi aku ingat aku je melayu sebab abis je cerita lampu terpasang aku tengok semua cina..hoho..aku dok tengah2..dikelilingi apek2 amoi2..bau ya ALLAH..sabo je la..macam tak gosok gigi pun ada..aku redha je duduk kat seat tu tadi..huhu..bila dah bangun dari seat nak jalan kuar baru aku ternampak 2 couple melayu dok terceruk kat seat depan2.."owhh..ni mesti dok buat projek ni.." bisik ati kecik aku..kui3..jahat gila..suka ati mak nenek aku je syak wasangka kat orang..tapi dah aku nampak pompuan tu dok terkebil2 betul baju tudung..mahu aku tak syak macam tu..haha..


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

*pelancaran produk SimplySiti*

pas tengok wayang, terus p surau solat zohor sat..pastu aku p popular bookstore pulak..on the way tu jengok2 kat bawah nampak ade pelancaran produk SIMPLYSITI kat hall utama tu..aku tengok dari atas je la..snap2 gambar terus teruskan perjalanan ke popular bookstore..niat hati nak cari buku yang ada kaitan dengan database..nak wat kerja aku la..tapi takde la pulak..huhu..ni nak kena belajar dengan admin GB encik kong ni..huk3..dah tak jumpa buku yang aku nak..aku rembat 2 buku Dr. Tuah dengan satu novel tajuk 143..hehe..menyeleweng betoi..bagitau kat encik 'tom cruise'..die perli aku pulak.."haii..Dr. Tuah ada ajar ke database??" terkedu aku kena perli cenggitu..hoho..


*buku yang aku rembat tadi*

dah puas lepak kat popular bookstore sampai 2 jam aku pun gerak la balik..huik??2 jam aku lepak kat situ..laa..tak perasan pun..hoho..aku memang takleh masuk kedai buku la..memang lama..nak pilih satu buku pun dah berjam2..sian kat kekasih gelap aku..lama dia tunggu aku kat luar..aku lak p bersuka ria sorang2 tengok wayang la p kedai buku la..ish3..kuar2 je aku tengok cuaca dah gelap semacam..nak hujan gamaknye..kekasih gelap dah gelisah tunggu aku..nak ngelak dari kena hujan punya pasai..kekasih gelap rempit aku laju2..15 minit dah aku sampai kat rumah..laju gila..hoho..itulah rutin aku hari ni..sekian..


*memperkenalkan..ni la kekasih gelap aku tu..hehe..encem bukan??*



bisik2::adoi..susah hati pasai nak buat sistem untuk database ni..uhuk2..+_+
takziah buat keluarga Achik SPIN..al-fatihah..


Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 orang bagi nasihat:

embun d tengah malam said...

pinjam jap kekasih gelap u..hehehhehe

♥CIK SHA♥ said...

embun::

boleh2..tapi sewa mahal ok??hik3..

ParkAir said...

wah rempit! macam motor aku dulu. hati2 bawak motor la ye.

♥CIK SHA♥ said...

parkAir::

baik..aku kan sopan di jalan raya..ayu2 gitu msa bawak moto..wakaka..

Frause said...

udah beli moto seh....dasat....lagenda jugak semua cukup..yang penting...kalo aku tgk hang bawak moto...mesti aku gelak tang hang berenti kat trafic light..kena jinjat...kakakakkaka

♥CIK SHA♥ said...

frause::

ceit!!!kuang ajaq ang...hahaha..weh!!diam2 la..jatuh standard aku tau..hahaha..cirit toi la ang ni..



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com