Wednesday, 10 February 2010

~♥istimewa buat sahabat2ku♥~



malam ni mood layan lagu jepun..tetibe dengar lagu ni terus teringat kat kawan2 aku..Friends by Ai Otsuka...so, aku dedikasikan lagu ni untuk kawan2 aku..lantak la korang tak faham pun..hahaha..jahatnye aku..xde la..aku kan ke kawan yang baik hati tulus suci murni..ni ha aku siap bg korang dengar dengan ade lirik2 lagi tau..jenuh aku cari..sebab aku malas nak translate sendiri sebab aku pun dah lupe nak bertutur dalam bahasa jepun camne..yang basic2 je aku ingat..ngahaha..sian sensei Fujishima yang dah banyak berjasa perabih peluh ngajo aku masa kat U dulu..udah le aku student peberet die..lupe daratan sungguh aku ni..gomen ne...-_-"

kawan2 blogger aku pun leh layan gak eh..aku dedikasi tuk korang jugak..jangan terasa hati ye..aku ni tak suke cari gaduh dan bagi orang terasa hati..kalo boleh sume hati orang aku nak jaga..hahaha..boleh aku bukak spital jaga hati orang pasni..eh???ape aku melalut ni..nah2..dengar lagu ni..enjoy!!!



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~







FRIENDS by AI OTSUKA

遠くまで歩いてみた (tooku made aruite mita)
I tried walking very far

何も持たずに歩いた (nani mo motazu ni aruita)
I walked without carrying anything

君に会ったあの日のコトは (kimi ni atta ano hi no koto wa)
That day that I met you

今でも宝物 (ima demo takaramono)
I still treasure it

夕やけで隠した横顔
 (yuuyake de kakushita yokogao)
The face hidden against the sunset

見られたくなかった
(miraretakunakatta)
was something I coudn't show you

ちっぽけでポツリ涙なんてらしくなくて
(chippoke de potsuri namida nante rashikunakute) Tiny little drops of tears started to flow
その手をそっと離した (sono te wo sotto hanashita)
as our hands softly seperated

さよならって言えたらきっと
(sayonaratte ietara kitto)
If I say Goodbye, then you'll definately
もっとカンタンに忘れられたの?
(motto kantan ni wasurerareta no?)
be able to more easily forget me.
もしまたいつか会えるトキには
(moshi mata itsuka aeru toki ni wa)
And then if we meet again someday

ありがとうって言えるように
・・・ (arigatotte ieru you ni...)
you'll thank me then...

あの写真から聞こえる笑い声
(ano shashin kara kikoeru waraigoe)
The smiles that you can hear from that photograph,
どこまでも響いてたね
(dokomade mo hibiiteta ne)
no matter how far you go, you'll still hear them.
いくじなしポツン涙なんて情けなくて (ikuji nashi potsuri namida nante nasakenakute)
So many little drops miserable tears flowed

わざとイヤなヤツのフリした
(wazato iya na yatsu no furi shita)
as I knowingly dated so many worthless guys

いつものように言えたらきっと
(itsumo no you ni ietara kitto)
If I say it like I always do, then will you definately

もっとカンタンに笑えたのかな
(motto kantan ni waraeta no kana)
be able to smile more easily?

もしまたいつか会えるトキには
(moshi mata itsuka aeru toki ni wa)
And then if we meet again someday

いつものように言えるように
・・・ (itsumo no you ni ieru you ni...)
you'll be able to say it like you always do...

忘れないでって言えたらきっと
(wasurenaidette ietara kitto)
If I said, 'Don't forget me!', then will you definately

どんなコトも信じられたの?
(donna koto mo shinjirareta no?)
be able to believe me?

ほんの少し強くなりたい (hon no sukoshi tsuyoku naritai)
I honestly want become a little stronger

もっと素直になれるように
(motto sunao ni nareru you ni)
like I want to become more obedient

さよならって言えたらきっと
(sayonaratte ietara kitto)
If I say Goodbye, then you'll definately

もっとカンタンに忘れられたの?
(motto kantan ni wasurerareta no?)
be able to more easily forget me.
もしまたいつか会えるトキには
(moshi mata itsuka aeru toki ni wa)
And then if we meet again someday
ありがとうって言えるように・・・
(arigatotte ieru you ni...)
you'll thank me then...

遠くまで歩いてみた
(tooku made aruite mita)
I tried walking very far

何も持たずに歩いた
(nani mo motazu ni aruita)
I walked without carrying anything

君に会ったあの日のコトは
(kimi ni atta ano hi no koto wa)
That day that I met you

今でも宝物
(ima demo takaramono)
I still treasure it

sumber lagu::simpanan peribadi..
sumber lirik::credit to horizon180 from http://www.channel-ai.com/about549.html

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


sambil layan2 lagu meh layan gambar kawan2 aku yang aku selit sekali dalam ni..kalau ade kawan2 aku terbaca blog aku ni dan tengok gambar korang takde sori la ye..bukan xmo bubuh..tp takot terpenuh lak blog ni dan mungkin takde dalam simpanan aku..sumimasen..maksudnye sorry..bukan ceklat sumi yang rasa masen..ngahaha..aku dah merepek dah..layan je la gambar kat bawah ni...

*kecik nye aku dalam gambar ni..comel kan??hak3...aku di kelilingi oleh jejaka2 yang perasan 'hot'...ni la boifren2 aku...ramai tak boifren aku???ngahaha..takde la..ni kawan2 'cinta hati' aku..kawan2 die kawan2 aku juga...aku slalu je 'hang out' dengan dorang2 ni masa zaman study dulu..dan aku sorang2 je pompuan masa ni..muke tak malu kan aku ni???ki3...masa ni 'hang out' kat Kota Kinabalu..p main ice skating..sian aku tak reti main..lembab je gerak..jeles gile tengok ade budak kecik main pro gile..aku lak??tengok je kaki aku tu camne aku berdiri..sampai 'cinta hati' terpaksa pegang tangan aku nak tahan tak bagi jatuh..sian kat aku..wuuu..rindu nak 'hang out' dengan dorang...memang sempoi...



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


*haa..yang ni pulak my luvly buddies masa zaman belajar dulu, kini dan selamanya...owh..sayang sangat kat dorg..hanummasa kat U la 1st time aku ade geng macam ni..dorang ni la kawan baik aku, kawan gaduh aku...dorang suka buli aku...terutama yang pakai baju biru tu..cik aini...die suka bagi aku nangis tau..huhu..tapi dorang ni sume memang besh la..dan ni la geng kuat melantak aku..pantang ade duit lebih mula p jalan2 cari makan..cmne la aku tak debab skang..sebab dorang ni la..hahaha..tetibe dipersalahkan...tapi aku heran..nape la hanum x gemok2 eh??adakah lemak die telah berpindah kat aku???hanum..sila kutip balik lemak2 ang yang ang simpan kat aku ni..aku tak larat nak simpan dah..hahaha....


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


*gambar ni diambil masa besfren aku,cik wani kawen tahun lepas...yang berbaju pengantin itam tu le ye..abaikan budak yang berbaju putih yang tengah tersengih2 pejam mata tu...haha...yang berbaju ala2 pink tu cik wahida..besfren aku gak..depa dorang ni besfren aku since form 4 sampai skang...sayang dorang gak sebab sentiasa ada bersama aku masa aku kena pulau dengan budak2 pompuan kelas aku time form 4 tu..aku pun tak tahu nape dorang pulau aku..padahal aku baru je masuk skolah tu..adakah kerana aku sangat comel???ahhh..lantak dorang la..aku tak kisah sebab aku ade ramai lagi kawan dari kelas lain..dan mereka 2 orang ni yang paling rapat dengan aku...tahun lepas baru aku dengar cite dari sumber yang leh dipercayai, ade salah sorang dak pompuan dari kelas aku tu fitnah aku dan hasut sume dak2 pompuan kelas aku jangan kawan dengan aku..sungguh busuk hati die tu..bile susah pandai lak cari aku mintak tolong..ntah ape2..nasib baik aku bukan jenis simpan dalam hati, aku tolong je..owh..lupekan kenangan yang sangat busuk itu ye cik sha..jangan ingat dah..shuh2..buang jauh2!!!


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~




*ni sahabat hidup mati aku..banyak berkongsi susah senang suke duka bersama..rahsia pun banyak jugak..ngahaha...aku kenal die masa belajar form 6..walaupun baru setahun jagung kenal masa tu tapi dah mcam lama kenal...die ni pun suke gak buli aku..sebab aku pendek kata die..huwaa...sampai hati..cakap la aku comel...huhu..aku dengan die dok satu perumahan..cume lain2 lorong..dulu slalu p skolah sama2 dengan die..aku blajar form 6 kat skolah jauh dari rumah..kena naik 2 buah bas weh..pagi2 aku selalu kena marathon kejar bas sebab aku ni kan lombab..mana bas tak tinggal aku..ingat bas nak ke tunggu aku semata2..sebab bas selalu masuk sejam sekali je kat perumahan aku ni..nak tak nak aku terpaksa la marathon kejo bas kalo time aku jalan nak pegi tunggu kat bas stop aku ternampak bas dah pergi meninggalkan bustop tu..memang sempat la kejo sebab bas tu akan wat pusingan 1 taman dulu..kui3..kadang2 terlepas aku kena menapak tunggu bas kat luar dari kawasan perumahan..jauh tu..sampai berpeluh2 tiak aku yang wangi..owh..kenangan betul..rindu zaman skolah..huk3...


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~




*dorang ni pulak geng xtend aku...kui3..ktorg xtend 1 sem smata2 sebab nak fokus projek tahun akhir..bagus kan kami???perabih wit je nak bayar yuran..ngahaha..nasib projek akhir aku dapat A..ber-baloi2..tapi pointer xmo lak naik2..PNGK xsmpai pun 3..PNGS je 3 lebih..sangat tidak puas hati jugak..huk3..agaknye awal2 masuk belajar dulu aku ni main je banyak..belajornye malas..dapat la pointer yang sepadan je..pdan muke aku..huuuu...dari kiri cik yan


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


*lastly..ni gambar geng2 seniorku masa kat kampus dulu..walaupun ade yg mude setahun n sebaya dengan aku...tapi aku junior dorang ok..kirenye aku la yang mude..haha..cik sha perasan..aku je sorang sesat budak komputer dalam geng dorang ni..yang laen2 sume budak kewangan...aku jenis kawan dengan sume orang ok..takde pilih2 bulu..orang 'senang' kawan dengan aku..aku pun 'senang' nak kawan dengan orang..boleh la dikatakan friendly gak aku ni...dorang ni ade yang dah keje..ade yang tanam anggur macam aku...ade yang dah kawen pun..yang bertudung merah,berbaju oren dan berbaju biru tu sudah menjadi bini orang..yang lelain masih single-mingle..hehehe...


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


haaa..ramai tak kawan2 aku??ade lagi ramai..tak muat nak masuk sume2..cukup2 la yang ni pun..hehehe..aku jenis sekali berkawan aku akan kawan sampai bile2..takkan lupe..tak tahu la dorang ni masih ingat aku atau tak..tapi aku tak pernah lupe kawan2 aku..ni kawan2 di alam realiti aku..kawan2 alam maya pun ramai gak..nanti bile free aku update pasal kawan2 maya lak..hik2..sampai di sini dulu..mahu tido suda..sayonara...


bisik2::cik sha kalau dah dapat membebel..memang panjang le..sori sebab n3 malam ni terlebih muatan panjang..ngahaha...



Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

4 LOVE NOTES

  1. friendship!!sweet nyer!!UMS??U tcntik kt malaysia kn??


    kummentlaa entry bru sy....kalau nk klik nuffnang sy pun boleh,wakaka

    ReplyDelete
  2. suka lagu ni!!haha :p

    aikk aku plak yg d persalahkan??hahahaha..lemak aku mana dok bertempek kat ang la sha..lemak aku ada ja ni..hahahha :p

    rindunya zmn blajar dlu...T_T

    ReplyDelete
  3. hang kecik..suka dibuli oleh orang yang besar macam aku...tapi cute...maka orang yang macam aku tetap kalah jugak dengan hang..

    ReplyDelete
  4. shahada yang kecik..thanks...aku br baca blog kome...pagi2 lari nek bas...hahahahah....lawak gila masa tue....smua tinggal kenangan je...kome marah aku ke sebab aku slalu buli..tapi aku rasa sampai sekarang aku selalu buli kome kan3....

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!






 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com