Tuesday, 27 August 2019

Tips Jagaan Rambut Berkelemumur



Assalamualaikum. Hai!


Mesti rimas kan kalau ada kelemumur ni. Gataiiii je kepala. Macam ada kutu duk main bola atas kepala bila mai rasa gatal tu. Kan? CikSha tahu le sebab pernah jugak merasa ada kelemumur duk bertapa atas kepala. Tambah bila tetiba mai gatai tu bila duk pakai tudung. Tak best sangat!


Yang paling seram tu, bila garu kepala saat gatai datang menyerang tu, berkeping-keping kelemumur jatuh macam salji. Kalau pakai baju gelap, nampak la 'salji-salji' tu duk landing baik punya atas bahu. Eeee, kalau orang ternampak tu mesti riak muka dia macam geli gitu kan? Langsung tak best!


carian google

Punca Kelemumur Boleh Terjadi


Macam mana kepala kita boleh ada kelemumur? Sebenarnya banyak jugak punca yang boleh sebabkan kelemumur bermaharajalela atas kepala. Antaranya seperti kulit kepala kering, syampu yang tak sesuai dengan keadaan kulit kepala, penjagaan rambut yang tak rapi, stress, pemakanan dan juga cuaca.

  • Kulit kepala kering
          Selalunya yang ni la punca utama kelemumur boleh terjadi tau. Sebabnya kulit kepala gagal
          hasilkan sebum(minyak) semulajadi yang melindungi kelembapan kulit kepala.
  • Syampu tak sesuai
          Pemakaian syampu yang tak sesuai dengan keadaan rambut dan kulit kepala pun boleh   
          menyebabkan kelemumur terjadi. Dah masalah sebenar rambutnye tu rambut kering
          kontang keras kejung ngerbang macam rambut kak limah. Tapi ditibainye pakai syampu
          untuk masalah rambut gugur. Kan tak sesuai tu.
  • Penjagaan rambut yang tak rapi
          Malas basuh rambut. Errr..ni CikSha dedulu. Kantoi. Hihi. Tu pasal ada kelemumur tu. Dulu
          masa zaman bujang kan, pepagi memang CikSha tak basuh rambut sebab nanti nak pakai
          tudung pergi kerja. Ai is tak suka pakai tudung rambut basah-basah. Nanti rambut bau kepam.
          Balik kerja baru CikSha akan mandi basuh rambut. Sehari sekali je rambut ai mandi uols.
          Haha. Tapi itu dulu la. Sekarang tak dah. Rajin sangat sekarang ni mandi basuh rambut. Hihi.
  • Stress
          Haaa, tahu tak, kalau kita stress pun boleh buat kelemumur ni bertapa dengan gembira
          atas kepala tau. Bila kita stress kan semua kat badan pun boleh jadi kacau bilau. Kulit kepala
          pun tak terlepas jugak la. Stress > sistem badan 'pening' > kulit kepala kering > kelemumur.
          Logik kan?
  • Pemakanan
          Kalau nak elakkan kelemumur ni jadi, pastikan jaga diet pemakanan. Diet yang seimbang akan
          bagi nutrien yang cukup untuk kesihatan kulit kepala.
  • Cuaca
          Cuaca yang panas, boleh buat kulit kepala kita kering jugak tau. Tambah yang tak pakai
          tudung tu, direct je kena cahaya matahari. Kalau yang pakai tudung pulak, kulit kepala
          macam 'terkurung' gitu boleh sebabkan jugak haba terperangkap kat dalam tu.


carian google

Cara Semulajadi Atasi Kelemumur


Meh CikSha kongsi 2 bahan semulajadi yang mudah nak dapat untuk cuba 'rawat' masalah kelemumur ni. Yang pasti bau dia best dan segar. Guna limau nipis dan lemon je. Cuba ok!

Cara-cara nya :
  • Perah jus limau nipis/lemon
  • Campurkan jus yang diperah tadi dengan air yang mencukupi
  • Sapukan pada rambut
  • Biarkan seketika untuk bagi 'sebati' dengan kulit kepala
  • Bilas dengan air bersih

Cara Mudah 'Rawat' Masalah Kelemumur


Eh? Ada ke cara mudah nak nyahkan si kelemumur yang tak best tu? Mestilah ada uols. Caranya ialah gunakan produk penjagaan rambut yang khas untuk atasi masalah kelemumur. Banyak jenama yang dah hasilkan produk yang membantu dalam mengatasi masalah kelemumur yang boleh buat kita stress ni tau. 


Tapi yang paling best dan menjadi pilihan hati CikSha dah tentulah produk Safi Shayla. Pakar Rambut Wanita Bertudung kan tu. Memang ngam dengan jiwa CikSha sangat la. Kalau nak tahu, CikSha ni pencinta tegar produk Safi tau. Dari produk penjagaan kulit wajah, produk mandian sampai produk untuk rambut pun CikSha pilih Safi jugak. Safi Lovers gitu.


Safi Shayla Anti Kelemumur


Produk Safi Shayla untuk masalah kelemumur ni best tau. Ada minyak rambut anti-kelemumur, syampu dan masker. Dah la bau dia sedap gila. Wangiiiii. 


Cara nak guna :
  1. Ratakan dulu minyak rambut anti-kelemumur dari hujung rambut hingga ke kulit kepala. Biar 3-5 minit.
  2. Pakai syampu anti-kelemumur Safi Shayla. Urut dan sebatikan dengan kulit kepala, lepas tu bilas sampai bersih.
  3. Ratakan pulak Masker Penyegar Kulit Kepala dan urut kulit kepala selama seminit kemudian bilas lagi sampai bersih.
  4. Siap! Rambut wangi, kulit kepala dah tak gatal dan bebas kelemumur. Yeayyy!



Haa, korang cuba tau produk anti-kelemumur Safi Shayla ni. Serius best sangat! Tiga-tiga produk ni harganya berjumlah RM35.75 camtu. Dengan harga pembelian tu, korang boleh dapat 1 daripada 4 koleksi beg sling We Bear Bares tau. Comel! Promosi ni masih berjalan lagi sampai hujung bulan Ogos ni. Sempat lagi kalau nak grab. Cepat-cepat pergi shopping kat pasaraya yang terdekat ok. 


Untuk matlumat lanjut, boleh skodeng link kat bawah ni ok.




Bisik-bisik :: Bebaskan diri anda dari dibelenggu kelemumur!


Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

Friday, 23 August 2019

Kelas Renang Muslimah Dengan SwimRush Academy



Assalamualaikum. Hai!


Siapa pembaca blog CikSha ni yang memang terer gila berenang? CikSha tabik spring la. Sebab diri ni sendiri tak reti nak berenang oi. Entah la. Macam takda keberanian nak jadi 'ikan'. Hahaha.


Bestnya kalau pandai berenang kan? CikSha sebenarnya teringin nak belajar berenang sebab asyik kena perli je dengan encik CH tiap kali pi mandi manda. Maklum le asal dia ajak masuk air bini dia ni mesti takmau. Sanggup tercongok kat tepi tengok dia dan anak-anak je mandi manda. CikSha main air kat gigi air je mampu. Bukannya apa, CikSha ni spesis penakut sikit. Sebab asal masuk dalam air yang dalam je kaki ni mesti tetiba je nak kejang. Tak bagi kerjasama langsung. 😆



Jelesnyaaaa. Nak belajar berenang jugak! 


Sebenarnya kan, bagus tau kalau pandai berenang ni. Salah satu skill hidup yang sepatutnya kita semua kena cuba kuasai. Lagipun tu salah satu sunnah Nabi S.A.W. InsyaAllah CikSha pun akan cuba buang rasa takut untuk belajar berenang. I must try! Kena cabar diri sendiri.


Tapi tu la, kat Terengganu ni CikSha tak tahu ada ke tak kelas renang untuk muslimah. Rasa macam tak pernah lagi dengar kat mana-mana ada anjurkan. Nampak gaya kena belajar dengan encik CH je la kot. Testing kat dalam kolam awam je dulu. Hihi.




Kelas Renang Muslimah Di Kuala Lumpur dan Selangor


Yang bestnya untuk geng seangkatan CikSha yang tinggal sekitar KL dan Selangor, korang boleh belajar berenang dekat kelas renang muslimah dengan SwimRush Academy. Untungnyaaaa. Ada kelas khas tu. Tak payah nak segan-segan lagi nak belajar berenang. Dah la dorang ada sediakan kelas pada hujung minggu dan lepas waktu bekerja. Memahami sangat kan?


SwimRush Academy ni bukan ajar teknik berenang yang basic je tau, dorang ada juga ajar teknik nak bagi diri kita ni tak takut dengan air (water confidence) dan skill nak survive kalau jadi perkara tak terduga (water survival). Spesis macam CikSha yang penakut air dalam ni memang patut sangat le belajar skill water confidence tu. Hihi. Ye la, kalau takde confidence camna nak terer berenang, kan?




Lagi satu, dengan SwimRush Academy ni kalau kita yang ada keinginan nak belajar menyelam pun boleh. Dorang akan ajar sampai pandai. Bagus kan? Nanti kalau pergi cuti-cuti kat kepulauan yang indah-indah kat Malaysia ni macam kat Pulau Redang tu, boleh la turun menyelam dengan penuh bergaya say hi hi kat ikan-ikan. Takde la macam orang yang nama Shahada tu sanggup tercongok je atas bot tengok orang lain menyelam. Haha.


SwimRush Academy ni kelas dia macam flexible tau. Tak stick kat satu tempat je. Dorang buat kelas renang untuk muslimah ni secara awam kat 4 tempat sekitar KL dan Selangor. Ada 4 cawangan untuk kelas renang ni yang dibuat secara tertutup di :
Batu Caves : Kompleks Renang Seri Siantan
Bangsar : Jalan Turi Bukit Bandaraya
Cheras : Komples Sukan Desa Tasik
Shah Alam Seksyen 14



Boleh check jadual kat gambar kelas yang CikSha tempek sekali tu tau. Untuk kelas renang muslimah, jadual yang kaler dark orange tu ok. Haa, senang la nak set masa nak pergi belajar berenang bila. Nak pergi hujung minggu boleh, nak pergi lepas waktu bekerja pun boleh jugak.


Tapi kalau kat rumah ada kolam renang, nak belajar secara private pun dorang provide jugak tau servis kelas renang di rumah tanpa cas pengangkutan. Bayar servis dorang ajar berenang je. Konsep dia HOME TO HOME BASIS gitu. Lagi best camtu kan? Takde la malu dengan student lain memula nak belajar berenang ni. Kot tetiba terberenang katak je kan. Malu dengan coach yang ajar je la. Hihi.


Kelas renang untuk kanak-kanak pun ada tau


Lupa nak bagitau yang selain kelas renang untuk muslimah, SwimRush Academy ada pakej kelas renang untuk kanak-kanak jugak tau. Seawal umur 5 tahun dah boleh join kelas ni. So, gegirls yang ada anak kecik boleh ambik kelas yang ada jadual serentak kalau nak belajar berenang sama-sama dengan anak.


Bab tenaga pengajar tak payah risau sangat. Dah tentu la coach dorang memang pakar. Yang paling best tu, hanya coach wanita je untuk pelajar wanita tau. Nama pun kelas renang muslimah. Mesti la dia jaga batas aurat semua. Terbaik kan servis SwimRush Academy ni. So ladies, jangan lepaskan peluang tau. Cepat daftar kelas renang dengan SwimRush Academy!


Info lanjut korang boleh skodeng kat link ni ok!
WEB : SwimRush Academy
FACEBOOK : SwimRush
INSTAGRAM : swim.rush


Bisik-bisik :: CikSha ni berenang katak pun tak pandai tau. Kesian betul.




Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

Tuesday, 13 August 2019

Cetak pelbagai produk custom made dengan mudah di custom.my



Assalamualaikum. Hai!


CikSha baru siap skodeng satu laman web ni. Teruja betul tengok bermacam produk yang syarikat ni boleh cetak dengan hasil design dari kita sendiri. Best nya. CikSha kan spesis suka benda yang kreatif cam gini. Habis semua jenis produk yang dia tawarkan CikSha belek satu persatu. Menarik sangat!


Tetiba timbul idea nak custom made design produk sendiri lepas tu hantar kat depa untuk cetak kemudian kita jual! Hihi. Berangannye pompuan ni ha. Bisnes online yang duk buat berniaga ceklat dengan krim awet muda tu pun tunggang langgang lagi. Ada hati tu nak tambah bisnes lain. Bagi hasil kepok kepok dulu bisnes online hang tu na CikSha. Yang angan-angan ni kita realisasikan kemudian.


Tapi kan, CikSha memang recommend sangat la korang untuk skodeng web ni jugak. Sebab apa tau? Dah tentulah sebab berbaloi sangat dengan servis dan produk yang depa hasilkan. Misal kata korang plan nak buat family reunion, lepas tu nak buat t-shirt sedondon untuk semua, kat custom.my boleh buatkan t-shirt family reunion korang jugak tau.


Dah tak payah susah-susah nak pergi menapak survey satu persatu kedai percetakan yang boleh buat ke tak. Jenuh jugak tu. Kat custom.my tu masukkan je design yang korang dah custom made, confirm order, nanti tunggu je produk siap sampai depan rumah. Mudah kan? Jimat masa, tenaga dan juga duit minyak nak pergi survey kedai tu. Kita klik-klik depan komputer je zaman canggih manggih ni.


Homepage custom.my

Kelebihan Mencetak di Custom.My 


One of the best reason kenapa custom.my adalah pilihan yang terbaik sudah tentulah sebab servis yang diberikan. CikSha jamin servis custom.my ni tip top punya. Lagi satu, company ni dah 5 tahun beroperasi dan memang pakar dalam menyediakan servis percetakan fesyen dan aksesori secara atas talian. Yang lagi best tu sebab kita boleh custom made design sendiri dan serahkan untuk depa cetak je. Cantik ke hodoh ke design kita, yang penting kena dengan citarasa kita. Gituuu. Hihi.


Pelbagai jenis pilihan produk mengikut kategori
 

Mencetak Lebih 100 Jenis Produk

Yang paling menarik di custom.my ni, kita boleh buat pelbagai jenis cenderamata custom made jugak tau. Depa bukan terer cetak t-shirt je. Produk lain pun depa boleh buat untuk memenuhi permintaan kita. Ada lebih dari 100 jenis produk yang kita boleh pilih untuk dijadikan hadiah atau cenderamata. Pilih produk yang ada, hantar design je nanti depa cetak.

Jom tengok senarai kat bawah ni produk apa yang berkenan di hati selain t-shirt untuk korang jadikan pilihan cenderamata event yang nak dibuat.
  • Jacket & Hoodie
  • Sportswear
  • Men's Fashion
  • Women's Fashion
  • Kids & Babies Accessories
  • Accessories
  • Bag
  • Pouch
  • Home Decoration
  • Hat (Topi)
  • Sticker/Marketing Material
  • Print Kain
Menarik kan? Yang tersenarai kat atas ni, dalam dia ada berderet lagi senarai pilihan. Jacket & hoodie tu saja dah ada 11 pilihan tau. Rambang mata nak pilih.

Ni selain buat cenderamata untuk majlis, nak buat produk sendiri untuk jual pun boleh tau. Banyak sangat yang kita boleh jadikan produk kita macam tudung, nursing cover, atau pelbagai jenis beg. Hantar design dan cetak dengan custom.my, dah dapat produk kita jual! Haaa, business minded tak CikSha hangpa? Hihi.

Antara pilihan produk dalam kategori BEG

Servis Yang Tip Top

Custom.my dah beri jaminan yang depa akan bagi servis terbaik dan pantas untuk kepuasan hati pelanggan. Paling lama order nak disiapkan dalam masa 10 hari bekerja (Isnin-Jumaat). Kalau order banyak pun depa akan usahakan untuk siapkan secepat yang mungkin dan tak delay lama-lama. Bagus bila depa dah declare camni. Baru la tak timbul isu dan komplen pasal servis dari pelanggan.

Tiada Minimum Order

CikSha rasa yang ni memang paling pelanggan nak sangat. Tiada minimum order. Terpulang atas kita nak order banyak mana yang kita perlukan. Walaupun sehelai untuk kita sendiri je pun boleh tau. Nak order bebanyak lagi la boleh. Haa, kan best camtu.

Klik sini untuk maklumat lanjut tentang cara nak buat tempahan

Reputasi Yang Terbaik

Custom.my mempunyai reputasi yang baik dan sangat dipercayai oleh kebanyakan pelanggan. Kiranya memang terbaik sangat custom.my ni. Lagipun dah banyak syarikat dan tempat pengajian yang menggunakan khidmat percetakan daripada custom.my. Antaranya adalah :
  • Universiti Teknologi Petronas (UTP)
  • Universiti Kuala Lumpur (UNIKL)
  • Universiti Selangor (UNISEL)
  • Universiti Teknologi Mara (UiTM)
  • Kolej PolyTech Mara (KPTM) 
  • Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN)
  • iFlix
  • CIMB Foundation
  • Thunder Print
  • Movie Animation Park Studio (MAPS)

Ni baru yang jerung-jerung. Yang kecil dah tentulah lagi berlambak yang jadi pelanggan custom.my. Betul tak?

Antara clients custom.my

Tempah Produk Custom Made Anda di Custom.My Sekarang!


Custom.my menyediakan servis percetakan secara online yang terbaik tau. Memang kepakaran depa dah tu. Rugi kalau tak order dengan custom.my. Kalau tempat bekerja hangpa ada nak buat event apa-apa ke, bodek la bos hangpa untuk buat tempahan dengan custom.my. Kalau hangpa sendiri nak berniaga produk eksklusif hasil design hangpa pun boleh je cetak dengan custom.my. Berbaloi sangat!


Sebelum decide nak buat tempahan, boleh la skodeng dulu servis dan hasil kerja custom.my kat laman sosial depa seperti yang tertera di bawah.
LAMAN WEB : Custom.My
FACEBOOK : Custom.My 
INSTAGRAM : Custom.My
TWITTER : Custom.My

Kena sentiasa alert tau. Custom.my selalu je update perkembangan bisnes depa kat setiap laman sosial depa ni. Kalau tak nak terlepas diskaun dan offer hebat daripada custom.my kena rajin-rajin skodeng depa punya laman sosial tau. Mana la nak tau kot masa depa buat offer tu kena pulak dengan tarikh special hangpa ke, event hangpa nak anjurkan ke. Dapat buat tempahan dengan harga jimat terlajak. Kan berbaloi-baloi tu.


Bisik-bisik :: CikSha dah rambang mata ni oiiii!



Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

Wednesday, 7 August 2019

Jualan Buku Big Bad Wolf Kembali Ke ‘Negeri Santuari Penyu’ Dengan Diskaun Buku 75% Hingga 95%



Jualan Buku Big Bad Wolf  bakal tiba di Terengganu untuk memberi inspirasi kepada lebih ramai rakyat Malaysia dan memperkasakan mereka dengan ilmu pengetahuan menerusi pembacaan


Terengganu, 6 OGOS 2019 – Jualan Buku Terbesar di Dunia, Jualan Buku Big Bad Wolf bakal singgah di Terengganu dengan  pilihan buku yang meluas. Jualan Buku selama 11 hari ini akan bermula pada 8 hingga 19 Ogos 2019, mulai jam 10:00 pagi hingga jam 12:00 tengah malam kecuali pada 11 Ogos di mana Jualan Buku Big Bad Wolf akan ditutup sempena Hari Raya Aidiladha. Jualan Buku berkenaan akan diadakan di Mydin Mall, Gong Badak, Terengganu dan kemasukan adalah PERCUMA!


Jualan Buku Big Bad Wolf menawarkan buku-buku dalam Bahasa Melayu serta Inggeris merangkumi pelbagai genre. Para pembaca boleh mendapatkan judul-judul terlaris, novel remaja, sains fiksyen thriller, perniagaan, seni bina, kesenian dan reka bentuk, buku masakan, buku kanak-kanak dan banyak lagi. Oleh itu, bawa bersama rakan-rakan serta keluarga anda untuk mencari buku kegemaran anda.






Ibu bapa juga pasti akan gembira apabila menemui Buku Ajaib yang digabungkan dengan teknologi Augmented Reality (AR) di Jualan Buku Big Bad Wolf Terengganu. Dikenali sebagai pengedar terbesar serta eksklusif Buku Ajaib, ibu bapa boleh menemui pelbagai kisah klasik kanak-kanak seperti Cinderella, Little Red Riding Hood, dan Goldilocks and the Three Bears atau buku-buku pendidikan seperti Let’s Learn Counting dan Let’s Learn ABC di Jualan Buku berkenaan. Kanak-kanak boleh membaca, bermain dan belajar dengan Buku Ajaib ini kerana ia menggunakan teknologi AR yang serba canggih bagi merevolusikan pembacaan untuk si manja anda.


“Kita tidak boleh menafikan bahawa teknologi memainkan peranan penting dalam kehidupan seharian kita. Buku Ajaib menggabungkan pembacaan dan keupayaannya ‘menghidupkan’ cerita yang membolehkan kanak-kanak mengalami keajaiban melihat watak kegemaran mereka bercakap dan berinteraksi dengan mereka. Ini menjadikan pembacaan dan pembelajaran sebagai aktiviti yang menarik dan menyeronokkan,” kata Pengasas Big Bad Wolf Books, Andrew Yap.


Terdapat beraneka pilihan buku di Jualan Buku Big Bad Wolf dan para pelanggan boleh mendapatkan buku-buku terkenal terbitan Karangkraf PTS, Kualiti Books, serta buku-buku pendidikan daripada Pernerbitan Pelangi dan Sasbadi pada harga yang berpatutan. Terdapat juga pelbagai pilihan novel-novel kontemporari Malaysia oleh Buku Fixi, The Patriots, Iman Publication dan banyak lagi di Jualan Buku berkenaan. Para pengunjung boleh memilih daripada kira-kira 8,000 buku yang terdiri daripada pelbagai genre seperti buku rujukan, novel, buku fiksyen, buku bukan fiksyen, keagamaan dan banyak lagi buku terbitan penerbit tempatan. Di sepanjang tempoh Jualan Buku Big Bad Wolf ini, para pelanggan juga boleh membeli  lencana, magnet, kemeja-t dan pelbagai barangan Big Bad Wolf Books yang lain.




Dalam usaha mencapai matlamat untuk berbakti kepada masyarakat dan memastikan semua orang memiliki sebuah buku, sayap Tanggungjawab Sosial Korporat Big Bad Wolf Books bernama Red Readerhood, telah menjalinkan kerjasama dengan 2 pertubuhan-tanpa-untung iaitu Pertubuhan Insan Masyarakat (Prisma Society) dan Bukan Kerna Nama. Pertubuhan Insan Masyarakat (Prisma) merupakan sebuah pertubuhan yang menyasarkan untuk memberikan bantuan kemanusiaan di dalam dan luar negara, dan buku yang dikumpulkan adalah untuk perpustakaan bergerak mereka. Bukan Kerna Nama pula menyasarkan untuk membantu keluarga yang memerlukan di mana buku-buku yang berjaya dikumpul akan diberikan kepada kanak-kanak kurang berkemampuan di bawah jagaan mereka. Big Bad Wolf Books  berikrar untuk menyumbangkan 200 naskah buku bagi tujuan berkenaan. Orang ramai juga boleh memainkan peranan dalam mengubah kehidupan mereka yang memerlukan dengan menyumbang buku yang dibeli di sudut Red Readerhood.


Jualan Buku Big Bad Wolf menyasarkan untuk menjelajah ke 10 negeri di Malaysia sempena Ulang Tahunnya yang ke-10. Jualan Buku ini telah pun berkunjung ke Pahang, Johor, Sarawak, Sabah, Negeri Sembilan, Pulau Pinang, dan akan ke Perak serta negeri-negeri lain dalam beberapa bulan yang akan datang. Dalam tempoh sedekad yang lalu, Jualan Buku Big Bad Wolf juga menjelajah ke luar negara seperti Myanmar, Indonesia, Pakistan, Filipina, Thailand, Sri Lanka, Emiriah Arab Bersatu, Korea dan Taiwan.


Untuk mendapatkan maklumat terkini mengenai Jualan Buku berkenaan, sila ikuti Jualan Buku Big Bad Wolf dalam platform media sosial berikut:
Facebook: www.facebook.com/bbwbooks/
Instagram: www.instagram.com/bigbadwolfbooks


Maklumat Acara:
Big Bad Wolf Terengganu 2019
Lokasi: Mydin Mall Gong Badak, Terengganu
Tempoh Jualan: 8 hingga 19 Ogos 2019 (Kecuali 11 Ogos, Hari Raya Haji)
Masa: 10:00 pagi hingga 12:00 tengah malam
Masuk adalah PERCUMA!



Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com