Friday, 23 August 2019

Kelas Renang Muslimah Dengan SwimRush Academy



Assalamualaikum. Hai!


Siapa pembaca blog CikSha ni yang memang terer gila berenang? CikSha tabik spring la. Sebab diri ni sendiri tak reti nak berenang oi. Entah la. Macam takda keberanian nak jadi 'ikan'. Hahaha.


Bestnya kalau pandai berenang kan? CikSha sebenarnya teringin nak belajar berenang sebab asyik kena perli je dengan encik CH tiap kali pi mandi manda. Maklum le asal dia ajak masuk air bini dia ni mesti takmau. Sanggup tercongok kat tepi tengok dia dan anak-anak je mandi manda. CikSha main air kat gigi air je mampu. Bukannya apa, CikSha ni spesis penakut sikit. Sebab asal masuk dalam air yang dalam je kaki ni mesti tetiba je nak kejang. Tak bagi kerjasama langsung. 😆



Jelesnyaaaa. Nak belajar berenang jugak! 


Sebenarnya kan, bagus tau kalau pandai berenang ni. Salah satu skill hidup yang sepatutnya kita semua kena cuba kuasai. Lagipun tu salah satu sunnah Nabi S.A.W. InsyaAllah CikSha pun akan cuba buang rasa takut untuk belajar berenang. I must try! Kena cabar diri sendiri.


Tapi tu la, kat Terengganu ni CikSha tak tahu ada ke tak kelas renang untuk muslimah. Rasa macam tak pernah lagi dengar kat mana-mana ada anjurkan. Nampak gaya kena belajar dengan encik CH je la kot. Testing kat dalam kolam awam je dulu. Hihi.




Kelas Renang Muslimah Di Kuala Lumpur dan Selangor


Yang bestnya untuk geng seangkatan CikSha yang tinggal sekitar KL dan Selangor, korang boleh belajar berenang dekat kelas renang muslimah dengan SwimRush Academy. Untungnyaaaa. Ada kelas khas tu. Tak payah nak segan-segan lagi nak belajar berenang. Dah la dorang ada sediakan kelas pada hujung minggu dan lepas waktu bekerja. Memahami sangat kan?


SwimRush Academy ni bukan ajar teknik berenang yang basic je tau, dorang ada juga ajar teknik nak bagi diri kita ni tak takut dengan air (water confidence) dan skill nak survive kalau jadi perkara tak terduga (water survival). Spesis macam CikSha yang penakut air dalam ni memang patut sangat le belajar skill water confidence tu. Hihi. Ye la, kalau takde confidence camna nak terer berenang, kan?




Lagi satu, dengan SwimRush Academy ni kalau kita yang ada keinginan nak belajar menyelam pun boleh. Dorang akan ajar sampai pandai. Bagus kan? Nanti kalau pergi cuti-cuti kat kepulauan yang indah-indah kat Malaysia ni macam kat Pulau Redang tu, boleh la turun menyelam dengan penuh bergaya say hi hi kat ikan-ikan. Takde la macam orang yang nama Shahada tu sanggup tercongok je atas bot tengok orang lain menyelam. Haha.


SwimRush Academy ni kelas dia macam flexible tau. Tak stick kat satu tempat je. Dorang buat kelas renang untuk muslimah ni secara awam kat 4 tempat sekitar KL dan Selangor. Ada 4 cawangan untuk kelas renang ni yang dibuat secara tertutup di :
Batu Caves : Kompleks Renang Seri Siantan
Bangsar : Jalan Turi Bukit Bandaraya
Cheras : Komples Sukan Desa Tasik
Shah Alam Seksyen 14



Boleh check jadual kat gambar kelas yang CikSha tempek sekali tu tau. Untuk kelas renang muslimah, jadual yang kaler dark orange tu ok. Haa, senang la nak set masa nak pergi belajar berenang bila. Nak pergi hujung minggu boleh, nak pergi lepas waktu bekerja pun boleh jugak.


Tapi kalau kat rumah ada kolam renang, nak belajar secara private pun dorang provide jugak tau servis kelas renang di rumah tanpa cas pengangkutan. Bayar servis dorang ajar berenang je. Konsep dia HOME TO HOME BASIS gitu. Lagi best camtu kan? Takde la malu dengan student lain memula nak belajar berenang ni. Kot tetiba terberenang katak je kan. Malu dengan coach yang ajar je la. Hihi.


Kelas renang untuk kanak-kanak pun ada tau


Lupa nak bagitau yang selain kelas renang untuk muslimah, SwimRush Academy ada pakej kelas renang untuk kanak-kanak jugak tau. Seawal umur 5 tahun dah boleh join kelas ni. So, gegirls yang ada anak kecik boleh ambik kelas yang ada jadual serentak kalau nak belajar berenang sama-sama dengan anak.


Bab tenaga pengajar tak payah risau sangat. Dah tentu la coach dorang memang pakar. Yang paling best tu, hanya coach wanita je untuk pelajar wanita tau. Nama pun kelas renang muslimah. Mesti la dia jaga batas aurat semua. Terbaik kan servis SwimRush Academy ni. So ladies, jangan lepaskan peluang tau. Cepat daftar kelas renang dengan SwimRush Academy!


Info lanjut korang boleh skodeng kat link ni ok!
WEB : SwimRush Academy
FACEBOOK : SwimRush
INSTAGRAM : swim.rush


Bisik-bisik :: CikSha ni berenang katak pun tak pandai tau. Kesian betul.




Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

Post a Comment

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!

0 LOVE NOTES




 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com