Wednesday, 30 January 2019

Suffy B Genius | Susu Terbaik Buat Si Manja - Tebus Voucher Pek Percubaan Di Shopee



Assalamualaikum. Hai!

Bulan 2 ni insyaAllah si encem Iman akan genap 3 tahun. Dia pun baru sebulan lebih wean off dari menyusu badan. Over tau. Lebih dari 2 tahun dia ngempeng kat mak nye ni ha. Bila dah wean off ni duk tercari-cari jugak la susu apa yang nak bagi kat si encem Iman ni. Topup sikit nutrisi dia selain makan real food kan.


Si encem Iman ni dah masuk kategori bantut tau. KBBT a.k.a kurang berat badan teruk nurse tulis dalam buku rekod kesihatan dia. BMI duduk dalam kawasan graf merah. Tiap bulan kena pi check up Klinik Kesihatan. Walaupun berat dia naik tapi sikit-sikit ja. Bukan tak makan. Si encem Iman ni jenis pemakan. Cumanya mungkin dia memang kecik. Lagipun dia kan extra istimewa.


Bila rujuk doktor, doktor cakap anak Sindrom Down ni memang samada ada terlebih berat atau terkurang berat nya. Gitu je la. Asalkan dia nak makan, takda masalah pembuangan, doktor kata ok dah. Cuma pantau je la. Kalau boleh topup dengan susu tambahan. Si encem Iman ni kategori berat naik sikit-sikit. Lega sikit dengar penjelasan doktor. Dengan nurse asyik kena leter je mak nye ni ha. Macam tak bagi anak makan. Sabo je. Hihi.


Eh eh..Ada tangan si encem Iman kat situ


DAPATKAN PEK PERCUBAAN SUFFY B GENIUS DI SHOPEE!

Bila dioffer untuk cuba susu Suffy BGenius ni, kira macam disorong bantal la CikSha. Jadi cepat-cepat redeem baucer pek percubaan untuk bagi si encem Iman cuba. Eh. Kalau korang nak try bagi anak cuba dulu susu ni tengok serasi ke tak, boleh ambik set percubaan dulu tau. Murah je. RM6 dapat 3 sachet untuk minum 3 kali seperti yang disarankan.


Sekarang Suffy Malaysia duk bagi baucer percuma untuk diredeem kat kedai online depa kat Shopee. Jimat RM6 dah. Tapi kena cepat la. Sebab 50 orang terawal je yang boleh tebus baucer tu. Kalau dah habes limit, korang boleh beli dengan harga RM6 tu dan posnya percuma. Kira berbaloi jugak kan?


Jadi, kat bawah ni CikSha kongsikan cara-cara nak redeem pek percubaan Suffy B Genius kat Shopee. Korang follow je step kat bawah ni ok!

Buka laman web www.suffy.com.my dan klik pada SET PERCUBAAN. Lengkapkan semua butiran yang diperlukan.

Dah lengkapkan semua butiran, KLIK pada Submit.

KLIK pada yang CikSha petakkan tu untuk direct masuk ke laman Shopee Suffy Malaysia

Dari laman web Suffy tadi nanti akan masuk ke laman Shopee Suffy Malaysia. Tapi pastikan korang dah log in sesiap akaun Shopee ye. Kalau belum ada akaun, kena daftar dulu akaun Shopee ok. Lepas tu boleh la follow semua langkah-langkah yang ada pada gambar di bawah.



Kod untuk tebus SUFFYSBG







Settle semua langkah! Tunggu je barang akan di pos ke alamat yang korang dah isi dalam borang awal-awal tadi. InsyaAllah ambik masa dalam 2-3 hari je camtu. Best kan bila ada disediakan PEK PERCUBAAN. Boleh cuba dulu untuk tengok anak serasi ke tak dengan susu tu sebelum beli pek yang lebih besar.


INFO MENARIK TENTANG SUFFY B GENIUS


Sedikit info tentang susu Suffy B Genius ni CikSha nak kongsikan dengan semua pembaca blog kesayangan CikSha ni.

Suffy memperkenalkan Suffy® B Genius dengan Formula B3, dirumus dengan DHA (15mg/100g), Vitamin, Mineral serta tambahan Prebiotik – FOS & Manna untuk membantu Si Manja kekal sihat, bijak dan kuat.



BRILLIANT

Suffy B Genius mengandungi DHA yang merupakan antara komponen utama di dalam otak. Ia Berfungsi untuk membantu perkembangan otak kanak-kanak.

BALANCE

Suffy B Genius membantu memenuhi keperluan nutrisi seharian yang diperlukan oleh Si Manja. Nutrisi yang seimbang membantu Si Manja untuk membesar dengan lebih baik.

BOOST

Suffy B Genius dirumus istimewa dengan Prebiotik dari FOS dan Manna untuk membantu meningkatkan sistem penghadaman Si Manja.


Fakta nutrisi Suffy B Genius

KENAPA NAK CUBA SUFFY B GENIUS?

Yang buat CikSha tertarik nak cuba bagi si encem Iman minum susu Suffy B genius ni sebab ada kandungan kurma dan madu. Iman memang suka sangat makan kurma. Lagi satu CikSha perasan kurma sangat membantu si encem Iman dalam proses penghadaman dia. Sebab si encem Iman kan dia punya lubang punggung kan doktor buat special. Hihi. Memang kena bantu dia elak sembelit supaya masa dia nak membuang tak sakit sangat.

Jadi bila tahu yang susu Suffy B Genius ni ada kandungan kurma jugak, why not kita cuba kan? Dah la dapat membantu sistem penghadaman si encem Iman berjalan lancar, dapat jugak bagi nutrisi lain yang baik untuk perkembangan minda pakwe CikSha yang sorang tu. Mudah-mudahan. InsyaAllah.


OK TAK SI ENCEM IMAN MINUM SUSU SUFFY B GENIUS?

Alhamdulillah. Nampak macam ok. Mungkin kandungan kurma tu yang membantu. Sebab iman tak suka sangat susu yang pure rasa susu. Eksyen tau. Tapi kan, yang tak tahan tu, abang Adan yang 5 tahun tu pun menumpang jugak minum sekali. Melebih-lebih pulak tu. Over sangatttt. Hihi.




Nak info lebih lanjut pasal Susu Suffy B Genius, korang boleh skodeng kat link yang tertera bawah ni ok!

Suffy B Genius
Careline: 05-525 2992
Instagram: Suffy Malaysia
Facebook: Suffy Malaysia
Twitter :  Suffy Malaysia
Bisik-bisik :: Semua ibu nak yang terbaik untuk anak-anak kan?



Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

2 LOVE NOTES

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!

 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com