Sunday, 15 August 2010

~kau memang pandai goda aku kan?~

selamat petang semua. dah ready2 ke juadah nak berbuka? mesti time ni ramai yang pergi bazar Ramadhan kan. aku setakat ni tak pernah lagi jejak kaki p bazar. setakat lalu je la time balik kerja. kire macam tutup mata je. konon2 tak terliur tengok macam2 jenis makanan yang dijual. haha. huiii. takleh la weh. kang aku rambang mata. tetibe nafsu nak membeli tu melonjak2. nak beli itu nak beli ini. membazir je. baik aku berlagak macam takde ape2. kuat jugak iman aku kan? hak3.



hari ni aku tak buat ape sangat. pagi2 bawak akak dengan baby die g cari klinik pakar kanak2 sebab si kecik tu demam sesema. sian die. jangkit dari aku la ni kot. pembawak virus tul aku ni. huhu. sori2. ni sebab dok kena ujan panas masa bz kerja kat konvo hari tu la ni. tak baik2 lagi. sebab aku pemalas nak makan ubat. kui3.



balik2 dari klinik konon nak online. hampeh je. komputer cabuk aku ni ha buat perangai. buka je terpadam sendiri. buka je memula ok tengah syok2 online tetibe screen jadi putih tak nampak ape2. terpaksa la off gitu je then on balik. dah nazak bebenor lappy aku ni ha. dah 5 tahun berkhidmat. nak suh aku ganti baru ke? owh tidak! aku sayang gile laptop ni. beli mahal dulu tau. dalam 2ribu lebih time tu kot. tak berapa nak ingat. tapi memang mahal. tapi la ni lappy murah je kan?seribu lebih dah boleh dapat dah. aku dulu tercungap cungap kumpul duit nak beli sendiri tau. tak mintak sesen pun dari mak.





tengok la gambar lappy aku yang dah rongak kat tepi tu. siap kena lapik dengan kertas lagi. yang aku bulat tu. haha. lappy ni dah takleh nak lipat2 dah. ternganga gitu je. sebab kat tepi tu dah terkopek. amenda ntah yang dah patah. jadi kat situ terkopak takleh la nak tutup lipat. sian aku kan? ade sape2 nak hadiahkan aku lappy baru? aku sudi je terima. ngeee.



sebab takleh nak online, mata aku pun tetibe je stim. hehe. sebab kena bangun awal pagi tadi jadi drebor. pastu malam tadi kan aku tido lewat kul 3 pagi. bangun balik kul 5.20 nak sahur. tunggu sampai subuh. mata takleh lelap sampai kul 7 baru tido balik. kul 9 dah kena kejut dengan mak suh jadi drebor tu ha. maka haruslah mata aku stim kan petangnye. pastu ade pulak yang menggoda aku. aku bukan leh mesra2 bergomol dengan die. cium2 je dengan die terus aku hanyut tau. memang stim habes la. hik3.





die ni la penyebab aku tido petang hari ni. hoi. kurus pahala puasa aku sket. tido sesiang hari time puasa. huhu. tapi aku memang takleh tahan dengan godaan dia. konfom2 la lemah urat sendi semua. kui3. itulah die bantal musyuk aku. g mana2 mesti aku usung die. g ikut cinta hati balik kampung pun aku usung. dulu time blaja pun aku usung. bile time kursus pun die aku angkut sekali. biar beg aku sendat janji die kena ikut. haha. nape? tak caye aku dah tua2 pun ade lagi bantal musyuk? selimut busyuk pun aku ada tau! itulah hakikatnye. sila terima kenyataan. haha.



bisik2:: alamak! esok ade meeting la. adoi. semak pale. huhu.


Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

4 love notes:

Hamzah Ian said...

alahai..cantik jgk bantal busuk ko.. apesal bantal aku hitam??? hahahaha

♥CIK SHA♥ said...

hamzah::
mesti ko punye produksi air liur basi tu banyak kan??tu la hitam kot..haha..

aku punye bantal busuk ni sebab dah disarungkan baru..jadi nampak cantik le die..kui3..

♥ shiMawar ♥ said...

wa...siannye lappy die ek..takpe2..mintak le bos nekkan gaji..pastu boleh le sambar lappy canggih 1.. :)

bantal busyuk ek..?agak2 time kawen nanti, bantal busyuk tu bleh wat hantaran x..? :D

♥CIK SHA♥ said...

shiMawar::

sian kan??daif je..ahaha..erk??mintak bos naikkan gaji??mahu naik tangan bos lak kang ke pp..tidak2!!

bagus gak idea ang tu kan??nnt nak wat hantaran la bntl busuk tu..muahaha..



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com