Friday, 27 August 2010

~betul ke bagi hadiah baju punca CLASH??~



Selamat pagi semua! Wahh. First time update blog pepagi bute. Hehe. Dah bersahur ke semua? Aku pukul 4 tadi lagi dah sahur. Pastu p berjalan jalan kat blog yang aku follow baca entri terbaru. Then terasa macam nak membebel lak kat blog aku ni ha. Sebab tak mengantuk lagi. Nak tunggu subuh jap. Lagipun semalam aku terbungkang awal. Pukul 9 malam dah hanyut. Kui3. Alamak! Terlepas tengok cerita Syurgamu Ramadan. Alaaaa. Huhu. Kena tengok online la camnih.


Hari ni aku cuti. eleleh. Macam la aku sorang je yang cuti. Haha. Hari ni kan Nuzul Quran. Sape2 yang cuti hari ni selamat bercuti. Semua negeri cuti ke eh? Ntah. Yang aku tahu Pulau Pinang memang cuti. Hari ni janji nak keluar dengan Enny. Nak p tengok Vampire Sucks. Dulu p tengok wayang sorang2 kalau my lovely kazen takdo. Sekarang dah ade member leh ajak kuar sama2. Best2. Ngeee.


Eh? Baju melayu yang siap punye berapa ek harga? Aku ingat nak beli selai la untuk si pencurik hati aku tu. Saje nak belanja die. Dapat duit kerja OT+komisyen masa konvo itu hari. Ada la sket. Nak dekat dengan jumlah gaji bulan2 aku. Itu yang ingat nak belanja die baju raya tu. Bukan selalu kan. Takkan nak tunggu birthday je nak bagi hadiah. Bile2 masa pun kite leh bagi hadiah kan? Hmmm. Agak2 berapa hengget eh? Dalam seratus lebih agaknye kan. Jap g aku ajak Enny p ushar la. Senin nanti leh p post. ^_^


Cakap pasal ni tetibe mai idea nak berhujah. Ceit! Haha. Hujah konon. ape2 je la cik sha oi. Meh kite berhujah pasai isu ni. Orang cakap kalau bagi baju/pakaian kat someone yang kite sayang, nanti cepat putus hubungan/clash. Mesti korang pernah dengar kan? Betul ke? Honestly, aku tak percaya pun dengan mitos tu. Tak habes2 dengan mitos aku ni. Haha. Bagi aku itu salah satu mitos la. Macam kes pengapit yang aku bebel hari tu. Korang camne lak? Percaya ke?



*ini adalah lakonan semata-mata..saje nak menggedik..haha*

Yang beliau pakai tu, salah satu baju yang aku hadiahkan kat beliau. Ni masa study dulu.
Aku suka beliau pakai t-shirt lengan panjang. Supaya tak tunjuk aurat tangan die yang 'bermucsle' tu kat pompuan lain. Kah3. Muscle la sangat kan. Abaikan kerampingan beliau. Beliau memang sangat ramping berbanding aku yang gumok dan muntot besau itu. Wahahaha..



Seingat ingat aku la kan. Sepanjang 5 tahun aku bercintan cintun dengan encik 'cinta hati' aku ni, dah banyak kali kot aku bagi hadiah baju kat die. Banyak kali sangat la. Samada aku yang beli sendiri bagi ataupun mak yang tolong belikan aku tolong bagi ataupun hadiah dari akak aku dan maksu paksu aku. Serius! Banyak kali sangat. Betul tak sayang? Malas pulak aku nak kire berapa kali. Yang aku ingat memang dah banyak kali. Hehe. Die pun pernah belikan aku baju jugak beberapa kali.


Cube korang fikir. Logik tak logik mitos tu? Berdasarkan pengalaman aku, mitos tu sangat2 la tak logiknye. Elok je pun dah 5 tahun kami couple. Bukan nak cakap besar. Tapi realitinye mitos tu langsung tak logik pada pandangan akal aku. Part mana yang boleh menyebabkan terputusnya sesuatu perhubungan sebab hadiahkan baju kat pasangan? Dah tu time korang kahwin bukan baju tu salah satu daripada hantaran ke korang bagi kat pasangan masing2? Haa. Cube jawab sat persoalan aku ni. Kot2 ade sape2 yang boleh bidas balik hujah aku. Nak tahu jugak pendapat korang semua. Lain orang lain pendapat kan?



Bisik2:: Sian kat baju yang tak bernyawa tu. Tetibe dipersalahkan sebagai punca perpisahan di dalam mitos tersebut. Kui3. Nasib baik die tak boleh bercakap kan?


Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

18 LOVE NOTES

  1. auta je semua tu..


    klu dah jodoh xkemana la..:)

    ReplyDelete
  2. betul tu. i pn xcaye gak. mule2 caye. then bila fikir balik, takde kna mngena pon! lgpn, my bf yg stat bg baju dulu. xkn xnk amik smata2 mitos tu? hehehe..entry yg menarik.. :)

    ReplyDelete
  3. uish...xpenah la plak dgr mitos yg mcm tu..mmg xboleh percaya..huhu..


    jum baca entry terbaru bARdbOO:
    Outdoor 13 Jun 2010
    Bahaya Kasut Tumit Tinggi

    ReplyDelete
  4. Hoho..entry menarik!!2laa...agak ramai org cakap psal ni..dlu exbf byk bg baju..last2 clash..huwaa..tp still pakai je baju 2 xkan nak buang, sayang ohh..hoho..btol 2 aida, kalau ade jodoh xkemane, n kalau xde jodoh, xdela.. ~ngeeee

    ReplyDelete
  5. macam bende boleh jadi punca clash..ikut la tahap jeles seseorang kepada kekasihnya..=)



    latest entry Berat Aku Makin Bertambah

    ReplyDelete
  6. gua pun rasa sama jugak...xtau kat mana logiknya..tp bila lu dah ckp ade mitos pasal ni, risau jugak gua...hehehehe

    ReplyDelete
  7. haha, mmg mitos la. ntah sapa punya idea la tu kan, hikhik

    ReplyDelete
  8. bg sy, sume 2 xde kena mgena ngan bj pon...
    ape yg beraku(clash) e2 khendak dri masing2. da ati berbelah bg..xsetia, xikhlas..e2 yg mnimbulkan perpisahan. xde pon kna mgena ngan bj....(",)
    law de mase mlawat la...blog sy..
    fais2212.blogspot.com.. n follow me...
    hehheheheehehe

    ReplyDelete
  9. erm..pernah dengar gak mitos ni..klu bagi baju or minyak wangi, nanti jodoh x panjang..

    mmg sahih2 tak boleh percaya..jodoh kn di tangan Tuhan..klu hari2 dia bg baju, ade jodoh, ade jugak.. :)

    sape yg x nk bagi baju tu bukan sbb takut clash..tp sebab nk jimat bajet..haha.. :p

    ReplyDelete
  10. ahaha memang tak betol mitos tu. hana pun pernah bagie kat si dia baju. heh

    ReplyDelete
  11. aida azryn::
    betul2..semua tu auta..jodoh pertemuan kan kententuan Tuhan..kan2??


    juliet::
    tu la..mmg takde kena ngena pun..semua itu dusta belaka..ewahh..haha..rugi tau org bagi adiah tak amik..^_^

    ReplyDelete
  12. pn bard::
    ade tau org cakap mcm tu..hehe..tp mmg tak boleh percaya..so jgn la percaya..^_^



    myravea::
    tenkiu2..tu la pasal..rmai org ckp mcm tu..tp semua tu auta je..mcm aida cakap kalau ade jodoh tak ke mana..eh?jgn le buang baju2 xbf bg tu..boleh pakai tu..rugi buang..heheh..

    ReplyDelete
  13. ZE::
    betul tu..mcm2 benda boleh jadi punca clash ni ha..erk??jeles tu kena ade..tp jgn melampau2 sgt..hehehe..



    linglung::
    sebab tu aku kata tak logik tu..eh??apsal kau nak risau ni..mitos ni semuanye tak betul belaka..hehe..

    ReplyDelete
  14. sarah::
    a'a.. tu la pasai..ntah sape unye idea la gamaknye ni..mesti die selalu sgt bg baju kt kekasih die kot..pastu clash..terus ade mitos ni..hahaha..




    lolly::
    baek cik lolly..saye takkan percaye benda2 khurafat mcm ni..hehe..

    ReplyDelete
  15. aku dan hidupku::
    betul2..semua yg berlaku bukan sebab baju..baju tu tak berdosa pun..hehe..yang penting hati..kalau hati tak ikhlas mcm2 boleh berlaku..ikhlaskanlah hati dalam sesuatu perhubungan..kan2??




    shimawar::
    erk??minyak wangi tu tak pernah dengar lagi..kalau baju selalu gak dengar..betul2..mmg tak leh percaya..kalau dah mmg jodoh bagi la baju satu gudang pun still bersama jugak..kan?
    a'a ek..yg taknak bagi baju tu kedekut taek idong masin kot..hahaha..

    ReplyDelete
  16. hamzah::
    memang khurafat pon..takyah rase2..hahaha..




    hana::
    mitos kan hana..mmg sahih2 tak betul..so jgn percaya k..bg je baju byk2 kat si dia..hehe..

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!






 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com