Sunday, 6 June 2010

~Hari minggu ialah hari membazirkan duit tengok wayang.~



hooyeahhh...baru balik dari berhuya huya dengan my lovely kazen, mek t..pergi tengok wayang sampai muntah..ahaha..best siot..tak rugi perabih duit tengok 2 wayang sekali gus..ye kawan2..kami tengok 2 wayang tanpa henti..tengok wayang ape?? kami p tengok Lagenda Budak Setan dengan Prince of Persia..hehe..




round first tengok Lagenda Budak Setan..memula aku memang decide takmo p tengok langsung..dalam hati aku dok bisik2.."ala..cerita melayu..tak best ahh..buang duit je..tunggu je masuk tv time raya nanti.." mek t pun cakap macam tu jugak..biasa la..sehati sejiwa..tapi tadi pagi tetibe die ajak aku p tengok lak...kata die dah tengok trailer..best sangat..tetibe rasa nak tengok..aku pun ikutkan je la..


sekali p tengok..huhuhuhu..memang tangkap leleh weh..best!!! filem air mata gitu..dah la aku ni kememek a.k.a kuat menangis..kolam air mata aku asyik pecah je tadi..ahaha..sape2 yang kememek macam aku..kalau nak p tengok sila bawak bekal tisu banyak2 ye..hehe..


watak yang paling aku nyampah tadi ialah watak yang que haidar bawak..haiyoooo...panas baran..kaki pukul..aku cukup pantang dengan laki macam ni weh..dayus betoi..kata cinta..tapi tangan kaki dok naik..cinta ape kebendanye cenggitu.."aku cinta kau la bodoh!!" dialog yang kerap disebut2 oleh que haidar dalam cerita ini ye..satu yang aku perasan..lisa surihani sebut huruf R macam len la bunyi die..hehe..tapi comel..





wokeh..tamat round pertama..rest mata sat..p surau..temankan kazen aku solat zohor..aku?? dapat cuti maa..keh3..ada dalam 20 minit gitu masa sebelum tengok wayang seterusnye..round kedua of coz la kami tengok cerita Prince of Persia..wooahhh..filem epik yang sangat best la..tak tahu nak cakap ape..betul la kata orang cerita tu best..aku nak wat review pun tak tau nak cakap..senang cakap angpa p la tengok sendiri..hehe..


oke la..aku nak p bersih bersihkan badan..nak tibai tidoq sat..ngantok sangat2..semalam dapat tido sejam je..layan midnight movie kat tv3 sampai kul 2 lebih..kul 3 baru leh lena..kul 4 dah kena bangun..nak hantar mom uchu n paksu p epot..depa p honeymoon kat beijing..hehe..ikut rombongan tempat kerja paksu aku la..bestnye!! takpe2..nanti aku ade duit aku nak ajak encik 'cinta hati' p honeymoon luar negara bile dah kawen nanti..ahaha..berangan tak habes2..bye..


bisik2:: mata dah rupe panda..baru sehari tak cukup tido..uwaaa..T_T



Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

4 LOVE NOTES

  1. skong jugak!!
    tpi saya kalau time cuti sem nie, tak kira. sabtu ahad ker, hari2 biasa ker, sama jer~tetap habis duit..
    best eyh lagenda budak setan??
    ni tak sbar nk tengok nie..
    jom join entry sy nie:Soal+Jawab

    ReplyDelete
  2. adeii..nk tgk juga citer tu..masa tak mengizinkan nampaknya

    ReplyDelete
  3. Lisa mmg pelat R. i dah perasan lama dah. huhu

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!






 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com