Saturday, 15 May 2010

~petua nak bagi masakan jadi sedap..~



selamat hari sabtu dan selamat bercuti buat yang bekerja..hehe..hari ni boleh la rehatkan diri dan otak setelah 5 hari bekerja kan?? tak pergi mane2 ke?? kot2 la p berdating ke..p tengok wayang ke..p jalan2 ke..aku?? aku dok melepok je kat rumah..layan hindustan..wakaka..nak kuar p mana je aku ni ha..malas aku..nak g dating kekasih hati jauh nun kat selangor..dok je la kat rumah..lagi best layan cerita hindustan..hik3..


hari ni tiba2 mood aku rajin nak memasak..selalu mak la masak..aku kerja kan..time cuti je la aku ada peluang nak tunjuk skill memasak aku..ceit! macam la terer sangat memasak aku ni ha..kui3..sekali sekala masak..ade la lain sket menu kan..mak aku malas nak masak hari ni..jadi die mintak aku la yang masak..


menu ape yang aku masak hari ni?? biasa2 je..aku bukan terer sangat..nak masak untuk diri sendiri dan keluarga boleh la kot..hoho..janji boleh makan sudah..mak kata sodap..kombang jap aku..tapi die kata aku masak pedas sangat..hahaha..sori mak..menu hari ni telur masak lomak cili api, sardin masak asam dengan sayur campur..


telur masak lomak cili api tu la mak aku kata pedas..berdesing2..hoho..tangan aku pun dok pijar2 lagi ni rasa sebab tumbuk cili padi tu tadi la gamaknye..sardin aku masak asam..kuah die aku buang..amik ikan je..aku buat kuah sendiri..pandai2 la aku reka2..hak3..mak kata sodap tu kire dah pass la tu..boleh kawen dah ni..encik 'tom cruise'..bile nak masuk minang saya ni..ahaha..

petua nak masakan anda rasa sodap?? masak la dengan penuh kasih sayang..gerenti masakan sodap..hehe..pastu jangan kedekut bahan2..ni nak buh perasa pun dekut..berkira sungguh..tengok laki masak..main campak je..hasilnye marvellous gile masakan depa..macam arwah abah aku masak..sodap tau..rindu lak masakan arwah abah..uhuhu..

haa..aku ade tebiat sket masa masak ni..nak tahu ke?? masa aku masak, aku selalu berselawat..tumis rempah selawat..tabur garam gula selawat..kacau2 masakan selawat..pendek kata setiap perbuatan masa aku memasak tu aku iringkan dengan selawat..sampai la selesai masak..hasilnye?? masakan sodap orang pun suke nak makan..hati pun rasa puas la sebab dapat masak yang terbaik..ehehehe..

okey la..aku nak tengok hindustan jap..yang tv2 dah habes sambung tengok yang tv3 pulak..tengok hindustan sampai muntah hari ni..ahaha..


bisik2:: tak sabo tunggu minggu depan..nak p tengok SHREK..20hb ni kuar pawagam..yeay!!



Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

3 LOVE NOTES

  1. tOlonggggggg ajar l0lly.

    nak kawen tapi Xreti masal laie :P

    ReplyDelete
  2. bubuh je ajinomoto... hehehehehe.. takpu knorr cukup rasa. saya buat mcm tu je nak kasi sedap makan.

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!






 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com