Thursday, 1 April 2010

~seni kreatif menggunakan lalat..hahaha..~



hek3..aku saja nak menceriakan malam jumaat angpa semua..meh kita layan gambaq ni..aku dapat dari kawan aku melalui email petang tadi..pastu aku edit2 la sket buh ayat2 bagi nampak ceria sikit..gambaq ni ntah sapa punya kerja aku tak tahu la kan..kreatif kemain sampai lalat2 pun leh jadi bahan..dalam email tu cakap ni la kerja yang paling berfaedah buat angpa2 yang bosan kat tempat kerja..nampak lalat lalu ang hempok je sedas..dah mampuih ang p jemur kat panas dalam seminit dua bagi dia kering @ keras..pastu angpa reka la ikut kreativiti angpa..ni salah satu contoh kreativiti la ni..haha..memang takda kerja..


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


*situasi satu*


pernah dak angpa alami situasi macam ni..masuk2 dalam tandas tengok ramai kemain orang dok beratur tunggu turn..masa tu angpa dah tak tahan dah..sikit je lagi dah nak terkluaq..tapi orang yang kat dalam jamban tu lembab bebeno je ang rasa..ntah apa die dok klebet pon tak tau..wakaka..pernah dak rasa??aku pernah..haha..




*situasi dua*


ni selalu nya terjadi kat budak2 yang suka ponteng sekolah..p belakang sekolah panjat pagaq nak lari kluaq..haha..sapa pernah buat??haaa..tak baik tau..aku tak pernah buat oke..aku budak baik..pengawas sekolah lagi..mana pernah buat jahat..hek3..




*situasi tiga*


aku kalau masuk lumba lari macam ni..tak pernah nak menang..aku tak tau la pasai pa..berat pungkoq kot..nak lari laju tak boleh..hahaha..teringat lak zaman sekolah dulu masuk sukaneka..kui3..acara saringan pun tak lepas..lagi la nak jadi wakil rumah..hampeh..
tinggal angan2 je la..wakaka..




*situasi empat*


yang ni memang kena la dengan realiti hidup aku..kawan2 aku selalu panggil aku pendek..
mentang2 depa tinggi @ panjang dari aku..encik 'tom cruise' pun selalu gak perlekeh
aku camni..hangin je aku rasa..mentang2 aku comel..
dengki dengan kecomelan aku la tu..hehe..




*situasi lima*


haha..yang ni aku tak pernah lagi alami la weh..ni lompat apa ni??lompat papan anjal ke??
wakaka..lawak je lalat2 ni..tengok la orang tu susun lalat2 tu beratur macam mana..
kelakar je aku rasa..macam ada pelbagai pose je..




*situasi enam*


tettt!!!yang ni aku tak mau komen..sebab aku tak pernah buat..haha..yang ni buat kaum2 adam je la kot..pernah ke buat dalam tandas macam ni..jeling2 orang sebelah..memang tak senonoh la angpa ni kalau buat macam tu..haha..




*situasi tujuh*


hek3..ni aku tak pernah buat..sebab aku tak pernah naik kuda..nak p dekat kuda pun aku takot..kang tak pasal2 kuda tu side kick aku..tak mau la aku..huhu..




*situasi lapan*


ni kat pantai2 boleh la angpa nampak kot..selalu nya yang suka berjemur macam ni omputih je..konon2 nak bagi kulit tan..nak sunburn kulit yang dah cerah2 tu..apo la..aku yang itam ni nak putih..angpa nak itam lak..pelik betoi..haha..




*situasi sembilan*


haha..ni lalat2 ni dok main apa aku tak tau la..tapi aku suka main jongkang jongkit masa kecik2 dulu..siap berebut rebut..kalau boleh naik ramai2 sampai kat yang tengah2 tu pun jadi leh duduk tau..pastu takde la terjongket jongket papan tu sebab dah berat..macam kat atas ni tak pernah lagi la try..ni akrobatik kot..ngahaha..


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


haaa..nanti sapa2 yang bosan..try la wat macam ni..boleh tunjuk sikit bakat terpendam angpa tu..ada seni ke dak..hek3..lawak tol la..tadi dapat email ni memang terkekek kekek aku gelak..pastu timbul idea nak buh dalam blog..ni la hasilnye..


bisik2::aku rasa macam nak try je..tapi kat rumah aku ni sekor lalat pun susah nak jumpa..



Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

9 LOVE NOTES

  1. HAHA , cannot go betol ! tak memasal gelak sensorang memalam jumaat neyh . heee XD

    ReplyDelete
  2. lawak la u ni...nk lalat kn..meh ikut i lik kampung..bukan main banyak lagi..hahahhaha

    ReplyDelete
  3. Haha.. Gelinya nengok lalat badan berbulu tu.. Hak hak.. Cik sha boleh mengarah filem komedi laa mcm ni.. Hik hik.. :)

    ReplyDelete
  4. nurika jianie::

    hehehe..memang tujuan nak bagi orang gelak pon..terhibur dak??

    ReplyDelete
  5. embun d tengah malam::

    hehe..lawak ye..a'ah..tingin betul nak jumpe lalat..nak wat yg lebih kreatip dr yg ni..haha..apiz balik kampung kan??ntnjgn lupe tgkp lalat..pastu pos oke??hik3..

    ReplyDelete
  6. FarhanaDr::

    uik??lalat ade bulu meh??x pernah lak belek..hehe..

    jadi pengarah filem komedi eh??xleh la..nnt razak moheidin xleh cri makan..wakaka..

    ReplyDelete
  7. ya ALLAH..kakakku..lalat pun jadi bahan bebelan..hahahah...nasib laa nasib...

    ReplyDelete
  8. AKU BENCI LALAT...TAPI BILA BUAT MACAM NI NAMPAK MACAM KELAKAR PLAK...AHAHAHA

    ReplyDelete
  9. AKU BENCI LALAT...TAPI BILA BUAT MACAM NI NAMPAK MACAM KELAKAR PLAK...AHAHAHA

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!






 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com