Friday, 9 April 2010

~hati suka..suka hati..~

aku baru balik dari temuduga pagi tadi..uhuk2..debar2 gile weh..nasib baik leh jawab dengan confident..ye ke confident??wakaka..hantam saja la cik sha oi..ada rezeki insyaAllah dapat..kalau bukan rezeki nak buat camna..redha je la ye..wuuu...harap2 ade la rezeki aku kali ni..amin..


haa..semalam tak sempat nak update blog sebab bz ngemas almari buku..pastu kena tido awal sebab temuduga ari ni tadi..kui3..tido awal konon..golek2 lena kul 2 lebih gak..tadi pun sempat lagi aku lena sat masa tunggu turn nak kena panggil..konon2 baca buku yang aku bawak tu la..tunduk tak hengat..kusyhuk..padahal lena..wakaka..tolong la cik sha ni..tak senonoh betoi..hek3..


semalam dok kemas2 tu..ada la benda2 yang aku rasa macam best je nak share dalam blog ni..hehe..dalam dok ngemas pun sempat lagi snap gambar tu..ish3..hehe..aku..biasa la..sambil nyelam minum air..wat 2 kerja dalam 1 masa..aku kan expert..haha..perasantan toi!!! sebenarnya aku kemas balik buku2 nota2 masa aku dok belajar kat U dulu..pastu ada la novel2 la..barang2 lain sama..banyak gile harta pusaka aku..kui3..tu la kena kemas..bersepah..mak aku dah bebel2..die main sumbat je semua dalam gerobok(almari)..takde nya mak aku nak rajin2 kemas barang aku..sendiri mau kemas la..huhu..hah..ape lagi??meh kite jengah ape yang aku nak tempek tu..kui3..


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


*buku teks bahasa jepun aku*

dalam banyak2 buku yang aku ada..buku ni jugak yang tarik perhatian aku..hoho..sebenarnya aku rindu kat sensei aku..uik??rindu??kui3..takde la..dulu walaupun aku takot dengan die sebab die garang dan tegas..tapi aku respect die..die memang ajar sungguh2 nak bagi kami faham..latihan berlonggok2..salah satu ayat ke satu huruf ke, konfom kena tulis banyak2 kali pembetulan..menangis weh..kalau salah banyak mahu keluar air mata darah terus..haha..




*cantik tak tulisan aku??hehe..angpa pandai baca??*

serius aku rindu..sebab aku antara student fevret die..die kata aku cepat tangkap dan tulisan aku kemas dan cantik..siap die simpan lagi kerja2 aku nak wat laporan ngajar die dan tunjuk contoh kat junior2..tu yang aku kembang sikit tu..hnns..hnssh..tengok2..lubang hidung aku kembang kuncup..kui3..tapi sekarang aku dah tak berapa nak ingat la bahasa jepun..uhuk3..sebab dah lama tak praktis agaknya..takpe2..nanti aku belajar balik pelan2..


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


*surat cinta??kui2..*

haaa..ni surat dari secret admirer aku masa aku join belia dulu..wakaka..tolong la..yang bagi surat ni pompuan la..bukan lelaki ok..kui3..masa tu kami diwajibkan tulis satu surat atau pesanan then bagi kat sape yang berkenaan..dan orang tu tak kenal sape yang tulis tu..nanti ari last baru dapat tahu sape..hek3..rindu lak nak aktif belia balik..kawan2 yang aku kenal masa belia ni ntah ape la cerita sekarang ni..ntah2 ramai dah jadi mak orang bapak orang..kui3..


eh??surat cinta dari secret admirer aku masa aku tingkatan 4 dulu mana eh??ni mesti mak aku yang buang ni..sayang sangat kat bakal menantu dia tu..takut kawan tu jeles..aku baru berhajat nak tunjuk kat encik 'tom cruise'..hik3..


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


*koleksi kad raya*

haaaa...yang ni memang nostalgia betul..kad raya..aku dulu masa belajar tiap kali raya tak dapat balik..uhuk2..sedih betoi..bukan tak nak balik..tapi aku kan bukannye orang senang..nak beli tiket flight pun tercungap cungap weh..jadi aku balik setahun sekali je..tu pun time cuti semester panjang..raya pulak selalu jatuh time cuti pertengahan semester..memang aku tak balik la..jadi kena la beraya kat perantauan..padahal kat Sabah je pun..kui3..


nasib baik ada famili angkat kat sana..leh la menumpang kasih..huuu..yang rajin hantar kad raya ni mak aku la..lawak tul..siap kirim duit raya,kuih raya, baju raya,tudung raya semua..saja je nak bagi aku sedih..huhu..mak2 angkat aku yang kat johor dengan kat penang ni pun rajin hantar..ada la jugak dari kawan2 dari semenanjung..hehe..memang kenangan betul..sekarang ni ade lagi ke orang nak bagi kad raya kat aku time raya nanti eh??


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


*list ape ni??hajat ke??wakaka..*

haaa..yang ni paling aku tak tahan..wakaka..dok belek2 selak2 nota2 masa belajar dulu tetibe aku terpandang yang ni..hik3..ntah bile masa aku tulis eh..tak ingat dah aku..nota pesanan untuk diri sendiri..ni mesti masa aku dok bosan2 dengar lecturer dok membebel kat depan..hoho..yang no 7 tu kalau encik 'tom cruise' terbaca mahu kembang montot die..haish..haha..


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


tu je la aku nak share dengan angpa..saja petang2 ni bosan tak tau nak cakap pasai apa..aku kan suka membebel..macam kata encik Ben..entri untuk dia mai jelajah kat blog aku ni pun aku tulis panjang berjela jela ari tu..kui3..tak percaya p tengok sendiri kat sini..hehe..nak buat macam mana..dah aku memang kuat membebel..ngeee...uiiii..panas semacam je ni..nak hujan gamaknye sat lagi..lapaq lak tetibe..jom p makan sat..nanti update lain..(^_^)v




bisik2:: membebel tak habes2 cik sha ni aih...hik3..


Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

2 orang bagi nasihat:

embun d tengah malam said...

pandai jepun ker...good

♥CIK SHA♥ said...

embun::

dulu je terer..skang dh terok..wakaka..



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com