Monday, 12 April 2010

~hari pertama aku bekerja..~



ari ni aku dah daftar masuk kerja..tapi tak buat apa2 kerja lagi..tempat aku pun belum ada..kerusi meja komputer yeleekk..belum sampai..huhu..tadi dok merempat kat kusyen je..sib bek empuk..kui3..hmm..tadi aku just kena brief je tentang environment kerja kat situ dan apa yang patut aku buat dan apa yang patut aku tak buat..kakak S/U a.k.a ofismate aku yang baik hati tu brief..ofismate2 aku best sangat..friendly..dengan aku yang banyak mulut bertanya itu ini tak tahu malu..depa jawab je..kui3..kami dok 3 orang dalam ofis tu..


hmm..pastu tadi dah nak balik baru la ada sorang yang jadi panel masa aku temuduga tu mai..konon2 nak brief aku..padahal awal2 aku dah tahu semua..lambat betoi..dah abes ofis hour baru nak mai..dah tu die nak serah tugas die yang tak selesai2 sejak 2 tahun dulu kat aku..suh buat dalam masa 2 minggu..gilos ke ape??nak buat database untuk 15 ribu orang alumni dalam masa 2 minggu..nak mampos??dah la tu kerja die..pastu tak buat nak pas kat aku pulak..hampeh toi..aku tahu sebab kakak tu dah bagitau semua kat aku..huhu..sabau je la kerja dengan orang macam tu..


sok baru meja dengan kerusi aku sampai kot..komputer tak tahu la bila nak sampainye..nak suh aku kerja tapi tak provide awal2..apo la..ngek betoi..yang puan suh aku buat database kerja dia tu pun tak pikir ke aku nak buat kerja camna dah komputer takdak..tapi nak aku buat dalam masa 2 minggu..macam hape je perangai..cakap pompang pompang dalam meeting konon2 dah siap database..tapi hampeh hasil takdak langsung..masuk aku nak beban kat aku pulak..ceit!!




bisik2::ari pertama kerja aku dah membebel2..wakaka..


Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

4 LOVE NOTES

  1. seminggu maybe kena duk atas tikar dulu kot..hehehhehe

    ReplyDelete
  2. apiz::

    hoit..sampai ati betoi...xmo la dok atas tikar..x syiok..huhu..

    ReplyDelete
  3. oit oit membebel ja keja ang xabes2..haha

    gud luck la weh! kita mengalami nasib yang sama. aku kna mengkoding siapkan suma dlm ms 2minggu gak yg database masih huru rara. gilos ke apa! bos pndai jnji je.yg truknya pekerja bwh la..haihss~

    ReplyDelete
  4. wakaka..hobi aku kan mmg suka membebel..

    tahu xpe weh..aku rasa mcm nk belasah je puan tu..pastu nak naik nama dia..tapi hapah pon tak reti buat..dia ingat aku ni budus kot..tggu jap nnt aku tunjuk belang..huh..

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!






 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com