Wednesday, 17 March 2010

~GOODBYE semua..T_T~



GOODBYE semua..aku nak tinggalkan blog ni..huhu..tapi bukan selamanye la..4 ari je mulai jumaat ni mungkin sampai ari isnin kot..ade hal sikit..hehe..nanti2 aku update pasal tu ye..pas aku dah balik la..tungguuu..mesti aku kemaruk gila nanti tinggal blog ni lama2..hee..angpa perasan tak??hari ni aku asyik update pasal lagu2 korea je kan??hehe..sori..mood nak membelek kat youtube terlalu rajin..bila jumpa lagu yang aku rasa berkenan rasa nak share je la kat sini..maaf la buat yang tak suke eh..i'm juz sharing my interest..4 those yang suka, thanks 4 spending ur time here..i love u much2 la..hehe..


ok..aku terjumpa satu lagi vid clip group korean girl..tapi ni lain sikit dari yang lain..depa ni macam rock sikit aku nengok..yang ni band ok..ade yang main drum, ada yang main bass, ada yang nyanyi..masing2 ada peranan tersendiri..depa ni baru lagi ditubuhkan rasanya..baru ada 2 single..1st single depa tajuk MY EVERYTHING..2nd single, GOODBYE..ni la ahli2 band tu..Jeon So Yeon, HwangBo Na Rae, Choe Young Sin, dan Seo Ji Yeon..





aku suka single kedua depa yang tajuk GOODBYE ni..memang masyuk..even satu patah haram pun aku tak faham apa maksud lagu depa nyanyi ni..at first aku dengar memang terasa menyentuh hati..best..then mintak bantuan 'abang google', terjumpa la one site yang dah translate maksud lagu ni..baru la aku faham..owh..memang menyentuh hati maksud liriknye..nanti aku share eh..skang mai layan dulu vid clip lagu ni..sumpah aku tak tipu memang best sangat..








best tak??betul kan aku cakap??hmm..ok..ni lirik yang telah ditranslate yang aku janji tadi..aku jumpa kat blog Project Musictology..cuba la angpa belek baris demi baris eh..mesti faham apa maksud lagu ni..


GOODBYE by NIA
(translate lyrics)

As I hesitate about your departure
You’ve already drifted away and I can’t stand your cruelness.
What I miss more than love is
The memories of us
And since I’m still bearing it within my heart it’s a Good bye.
I won’t cry anymore
And if I cry, everything will become into a reality
You; saying that you loved me
will only bring pain to my heart.
I’ve never expected it,
Your emotionless gaze
That once said that it’ll be an eternal love
It’s only eternal until we break up
As I hesitate about your departure
You’ve already drifted away and I can’t stand your cruelness.
What I miss more than love is
The memories of us
And since I’m still bearing it within my heart it’s a Good bye.
I can’t believe it,
And I can’t even breathe
I can’t let you go,
I can wait for you
Don’t leave
Don’t leave
I will keep repeating those words
You’ve already drifted away and I can’t stand your cruelness.
What I’m afraid more than the breakup is
The memories of us
And I’m still bearing it within my heart
As I hesitate about your departure
You’ve already drifted away and I can’t stand your cruelness.
What I miss more than love is
The memories of us
And since I’m still bearing it within my heart it’s a Good bye.

faham dah kan maksud yang cuba disampaikan melalui lagu ni kan??tentang kesedihan ditinggalkan..sebab tu la vid clip mula2 tunjuk ramai yang nangis2 masuk bilik terapi nangis tu..faham??hehe..ok la..itu saja review kita untuk hari ni tentang lagu2 korea ye..muak lak angpa nanti..asyik cakap pasal lagu korea je cik sha ni..hoho..nite2 semua..



bisik2::ni nak jadi tukang review lagu pulak ke cik sha oiii..banyak beno la kerjaya nye..haha..apa2 je la ang ni cik sha..(-_-)"



Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

7 LOVE NOTES

  1. yang lu bagi clip ni buat ape..kan gua dah menitik ayaq nmata

    ReplyDelete
  2. citer pasal drama korea or filem korea pulak..hehehhe

    ReplyDelete
  3. alaa nk bercuti ke, jalan bebaik jatuh bangun sendiri.. ;)

    ReplyDelete
  4. babai cik sha.....huhuhu...
    selesaikanlah apa yang perlu, k..

    (^_^)

    ReplyDelete
  5. Mc Feckry::

    laaa..ang nangis ka??hik3..tu la tujuan nye aku letak vid clip lagu tu..muahaha..

    ReplyDelete
  6. embun d tengah malam::

    wahh..ade request la..hehe..memang dalam ati ada niat dah nak wat post pasal drama/filem korea..nnt eh..

    ReplyDelete
  7. parkAir::

    a'ah..nak g bercuti sat..hhehe..nanti la aku update pasal tu ye..(^_^)

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!

 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com