Friday, 26 February 2010

~propaganda memperbodohkan orang Islam~



hoh??terkejut badak cik sha baca email yang di'forward' oleh kawan cik sha ni..cik sha rasa cik sha patut la kongsi dengan kawan2 blogger cik sha yang len..uhuk2!!kesahihan email ni cik sha kurang pasti la..tapi rasanya mungkin ada kebenaran la kan..orang kafir ni macam2 je agenda depa nak sesatkan orang islam..cuma satu pesanan cik sha..berwaspada lah selalu..berfikir ikut logik akal dan berpegang teguh kepada ajaran agama Islam dan sunnah Nabi Muhammad SAW..


ni adalah kandungan email tersebut..baca dulu sampai habes..then, fikir2 kan..


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

RENUNG-RENUNGKANLAH DAN SELAMAT BERAMAL…
Kata-katanya ini adalah bertepatan dengan hadis Rasullulah:

"Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutnya dalam perkara-perkara kecil."

Antara 'barangan mereka' yang telah dijadikan ikutan oleh kebanyakan dari kita.
1. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para kafir ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam. tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut kafir ke nak ikut nabi kita? Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sbb hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. so kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini.

2.
Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Yahudi, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK yang Yahudi semua ada segelas kopi dit tangan mereka.

3.
Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.
4. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans.

5.
Para kafir ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat, contohnya coke dan maggi. Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi). Dan para Melayu kita juga yang ketagih minum.

6
. Untuk pengetahuan, para kafir agen dajjal ni gak mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan. selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sbb dalam soya ada hormon estrogen yang sama dgn estrogen kat wanita. pastu soya ada phytic acd yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
semua ayat kat atas tu cik sha copy sebijik macam dalam email..takde adjust tang mana2..apa pendapat kawan2 semua??huhu..actually, cik sha memang terkejut sangat dan macam tak percaya je..tapi mungkin juga ada betulnye..pandai2 la fikir ye kawan2..muhasabah diri orang kata..yang elok jadikan taudalan..yang tak elok kita jadikan sempadan..

bisik2::yang last sekali tu cik sha memang x sangka la..uhuk2!!cik sha suke minum air soya..konon2 nak bagi kulit halus mulus..uwaaa..


Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

5 LOVE NOTES

  1. yeke cik sha..
    yg pasal soya tu ade dgr gak..

    ReplyDelete
  2. uhuk2..xtau la aus..tapi bukan ke tempe wat dr kacang soya??orang kata makan tempe bagus untuk kesihatan..konfius lak rasa..

    ReplyDelete
  3. tang makan hati tu.. tu buku dulu2 kot. sebab saye ajar tuisyen subjek sains.. sekarang nie bukan syor makan organ dalam je.. sayur pon leh tambah darah.

    tang kopi lak.. maybe gak pendapat dulu2. sebab sekarang melambak fakta kebaikan kopi kat tv ngan magazine.

    tang daging kambing tu..
    doc sendiri cakap daging kambing tinggi kolestrol. sebab tu ayah saye kene strok.

    tang McD. setuju! sebab fast food memang xbaek untuk kesihatan. hehe..

    tang coke...
    da lame saye xnampk orang minum coke. sorry.. xleh nak bagi pendapat. sebab saye xsuke coke.

    tang soya tu pulak. die tinggi protein jek. xde kaitan ngn mende2 lain. so, kalau terlebih makan soya, akan menyebabkan gaout. yang nie ade kuar kat WHI hari tu.

    saye selalu gak terime email macam nie. bagus gak cik sha kongsi.

    saye cume gtau ape yang saye tau je eh.. :)

    ReplyDelete
  4. wah! banyak info ni. :) jalan2 kat sini. follow u btw. hit me back kayh :)

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!






 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com