Monday, 8 February 2010

~Aried, Romantik itu bukan MIMPI!!~

cik sha masuk contest lagi..hehe..kali ni nak join contest yang dianjurkan oleh mr. Aried..walaupun cik sha ni sebenarnye takde la romantik mana pun..tapi ngade2 gak nak masuk contest ni..ngeh3..meh2..sape2 yang rasa diri romantika de amor tu, silalah masuk contest ni ye..nanti dapat hadiah topup dari mr. Aried..banyak tu..mana tahu kot2 leh menang..leh la nak gayut2 ke dengan kekasih hati..nak share dengan orang yang tersayang pun boleh..kalau baik hati sedekah je kat cinta hati korang..hik3...nak tahu lebih lanjut...sila lah ringan2kan jari klik banner kat bawah ni..baca je syarat2 nye kat blog mr. Aried ye..contest ni akan berlangsung sampai 28 Februari ni...lama lagi tu..leh la amik masa nak cari idea best2 ye..jangan ketinggalan ok..



hmm..berikut adalah 3 pilihan jawapan yang diberikan oleh mr.Aried..
1st::pengalaman anda bersama orang tersayang yang anda rasakan perkara paling romantik ANDA PERNAH LAKUKAN kepadanya.

2nd::kongsikan pengalaman dari rakan-rakan atau family yang anda ketahui dan lihat
3rd::perkara romantik yang kamu impikan dari seseorang



boleh la nak pilih mana2 satu yang korang rasa bersesuaian dengan jiwa..tak semestinya kalau dah ade pasangan je boleh nak join contest ni..yang takde pasangan pun leh join gak..mr. Aried ni memahami orangnye..tu die bagi pilihan tu..jangan segan2 nak masuk ok..


memandangkan boleh pilih2 ni..boleh tak cik sha nak wat 2 pilihan..cik sha nak pilih yang 1st dgn 3rd..haha..tamak betul nak bercerita..boleh ye mr. Aried..kiranya ni kombinasi 2 cerita..hik3..meh baca meh kisah ala2 romantika de amor cik sha yang tak romantik ni..wiiii...


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

kalau nak cerita pengalaman dengan orang tersayang ni banyak la sangat2 kot..pengalaman suke duka,romantik2,macam2 ada...terus terang, cik sha rasa diri ni sangat2 la tidak romantik..ngade2 ada la kot..tapi mungkin 'cinta hati' kata cik sha romantik..kot2 la..haha..sepanjang perkenalan yang hampir mencecah 5 tahun ni, 'cinta hati' menerima diri cik sha seadanya..cik sha pun macam tu jugak..it can't be describe by words...but honestly, i'm so in love with him...walaupun ade perbezaan usia antara kami yang mana he's younger than me 2 years...yup..umur kami berbeza 2 tahun..tapi tu tak pernah menjadi halangan..'cinta hati' sangat matang..berbanding dengan diri cik sha ni ha..huhu...



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


part 1..antara perkara romantik yang cik sha pernah buat untuk 'cinta hati'...

*ajak 'cinta hati' ikut cik sha balik kampung masa cuti semester 3tahun yang lepas..kebetulan masa tu adik cik sha kawen..jadi cik sha amik kesempatan tu bawa balik 'cinta hati' nak kenalkan dengan mak dan famili...mak restu dan famili serta sedara mara yang lain senang dengan kehadiran 'cinta hati'...cik sha suke sangat2..


*masa zaman2 study dulu cik sha selalu masakkan untuk 'cinta hati'..ni kes nak jimat duit..maklum la..kami belajar jauh kat sabah nun..nak makan kat kafe anak tekak kurang selera sangat sebab lauk sama je tetiap hari..jadi sekali sekala cik sha masak la..curik2 masak ye..felo tak tahu..kuang3...

*cik sha dengan best buddies cik sha (hanum,alin,leha & aini) berpakat dengan besfren2 'cinta hati' (sepu,paih,akmal,apie & protoz) wat surprise besday party tuk 'cinta hati' masa besday die yang ke-21..p makan kat anjung ketam..kat labuan ye..tempat makan ni memang fofular..sedap kot..1st time cik sha p sana untuk celebrate besday 'cinta hati'..mekaseh tuk best buddies cik sha..cik sha sayang sangat2 kat dorang...mekaseh gak tuk besfren2 'cinta hati'...rindu lak zaman belajar..huk3..

*bile 'cinta hati' sesak takde duit belanja time study dulu..cik sha selalu share dengan dia..susah senang sama2 la kiranye..kadang2 cik sha sesak die lak share dengan cik sha..tapi cik sha jarang sesak sebab masa study cik sha buat bisnes printer dengan format laptop..jadi duit selalu masyuk..kadang2 bisnes ni cik sha share dengan 'cinta hati'..bile ada orang hantar laptop @ PC banyak sangat cik sha bagi 'cinta hati' yang buat..so, dapat upah cik sha kasi kat die la..cik sha tak amik..hehe..


*cik sha turun dari penang ke puchong nak jumpa 'cinta hati' sempena besday dia tahun lepas..masa tu dah habis study..kami dah dok jauh2..long distance relationship..huhu..die sekarang kerja kat selangor..cik sha kat penang..dah setahun lebih dah..alhamdulillah..cinta masih kuat dan bertahan..sejak duk jauh2 ni memang dah lama tak jumpa..sms dengan call je jadi penghubung..masa besday die tahun lepas, cik sha turun sana semata-mata nak celebrate besday dia..cik sha stay rumah kakak 'cinta hati'..malam besday dia, cik sha bagi surprise kat dia..bagi hadiah la..ingat cik sha p tangan kosong ke..cik sha bagi seutas jam tangan harga rm***,selai baju t-shirt croc dengan frame gambar kami yang cik sha edit khas tuk die..'cinta hati' nanges..ngahaha..yang tu sebenarnye cik sha nak tengok..kui3..


*masa abang ngah 'cinta hati' kawen, 'cinta hati' ajak cik sha pergi kampung die..tapi cik sha tak sempat la tengok..cik sha pegi 2 hari pas kenduri..hati berdebar-debar nak pegi..tapi cik sha gagahkan jugak..bertolak malam dari penang..subuh baru sampai terengganu..ooo..'cinta hati' cik sha orang terengganu ye...sampai sana abang ngah yang amik..cik sha dah kenal dengan abang ngah ni..'cinta hati' kenalkan sebelum abang ngah kawen lagi..dalam keta sepanjang on d way nak g rumah 'cinta hati' ni cik sha dok berzikir2 dalam hati..takot weh nak jumpa bakal mentua 1st time..hak3..alhamdulillah..mak,ayah dan adik-bradik 'cinta hati' yang lain sambut cik sha dengan baik..siap bawak cik sha p shopping2 lagi...owh..terharu..tak sia-sia cik sha tebalkan muka dan gagahkan diri p kampung 'cinta hati'...

haa..amacam??romantik tak cik sha??ngahaha..hampeh je..perasan romantik la tu cik sha ni..wekk2..sila muntah beramai2..hik3..cik sha tahu cik sha tak romantik pun..tu antara pengalaman paling manis la yang cik sha rasa paling romantik yang pernah cik sha wat tuk 'cinta hati'...



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


part 2..perkara romantik yang kamu impikan dari seseorang..


ok..part 2 pulak..perkara romantik yang cik sha harap sangat2 dari 'cinta hati' ialah saat 'cinta hati' melamar cik sha untuk menjadi suri hidup dia nanti..itu harapan cik sha..mudah2an Allah permudahkan..semoga jodoh cik sha dengan 'cinta hati' kuat...insyaAllah...

sebab ape cik sha sayang sangat kat 'cinta hati' ni???sebabnya..'cinta hati' melengkapi diri cik sha..dan sampai bila2 cik sha tak kan lupa ayat 'cinta hati' yang dah wat cik sha betul2 jatuh hati dengan dia.."abah kalau boleh nak sangat2 umi jadi isteri abah..abah dah anggap, umi isteri abah yang betul2 dah sah.."owh..terus gugur jantung cik sha dengar ayat2 tu..maknanya 'cinta hati' bersungguh2 dengan cik sha...wiii..heaven!!!hopefully, jodoh kami berkekalan sampai akhir hayat...amin...


haaa..mr. aried..memang betul tau "ROMANTIK ITU BUKAN MIMPI!!!"..romantik akan hadir bila kita dah jumpa betul2 dengan pasangan yang ditakdirkan secocok untuk kita..semoga mr. aried jumpa dengan 'true love' satu hari nanti...(^_^)



bisik2::mak ai..panjang berjela karangan cik sha tuk contest ni..ngahaha...


Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

10 love notes:

joegrimjow said...

romantik ok


bile ntah nak buat camni

joegrimjow said...

just pendapat

kalau lepas kahwin lagi romantik lagi best

Lt. Danny Rock said...

wahh hebat la kak sha.. byk pengalaman cinta eh

nuhan said...

uit aku xbleh bayang tone ckp camtu kat hang!! ngahahahahaha.. :p

aku ingt lg sapa ntah yg suka dok teriak2 time aini usik dlu..ahhaha..

semoga jodoh ang ngan tone smpai akhir hayat.. :)

p.s: bila la kau nk jmpa 'true love' aku ni..huuuu~

♥CIK SHA♥ said...

joegrimjow::
romantik ke??ngahaha..idak pun..ekspresi bila dah sayang kot..hik3..insyaAllah..kalau dah kawen nanti nak jadi romantika de amor yang pro punye..hak3..

lt.danny rock::
hebat??hik3..tak la..mana ade byk pengalaman cinta dik..yg tu 1st n last love rsanya..insyaAllah..

♥CIK SHA♥ said...

nuhan::
hang tahu xpa..ngahaha..kelako tak?nmpk mcm xde perasaan je mamat tu..rupe2nye romantik dowh..hak3..

aini memang..suka bagi aku teriak..huhu..alamak..rindu kat aini...T_T

insyaAllah..amin2..semoga doa ang makbul..

p/s::1 ari nanti mesti hg jumpa..wait n see..jangan gelojoh..cari yang terbaik..aku doakan hang jumpa 'true love' hang 1 ari nanti...amin...

Admin said...

waaa....menarik..good luck ye
http://coretanmayaku.blogspot.com/

zulhilmi bdk blur said...

mcm menarik...
tp xpenah lak romantik2 ni..
hahak

Khairi said...

Good luck!

HEMY said...

pergh..jiwang sungguh kontest ni...aku yg nk pk kan entri pn dh nak muntah..ahahaha



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com