Thursday, 3 December 2009

mak vs kerja

bila la aku nak dapat kerja ni...dah jemu rasanya membulatkan badan kat rumah...huhuhu...ntah la...teringin nak cari kerja jauh2...tapi tu la...baru bagi hint sikit mak aku dah merajuk...huuu...kata mak...dulu dah blajar jauh kat sabah...tak kan kerja pun nak jauh2 jugak...huk3...alahai mak...

aku bukannye ape...mmg la mak tak kisah..kata dia,dia leh tanggung aku lagi nak bagi makan...tapi aku nak la jugak merasa ada duit sendiri...leh bagi kat mak...huhu...yang aku pening nye..makcik2 pulak dok sebok2 tanya bila aku nak dapat kerja...suruh aku mintak je jadi cekgu la...abes crita...huhu...masalahnya bukan aku tak minat nak jadi cekgu...tp,aku rasa macam aku tak sesuai nak jadik cekgu je...aku bukan boleh dengan budak2 yang nakal ni...tak leh nak handle...sakit otak dibuatnye nanti...huuu...

hmmm....tadi aku cuba la pergi sendiri kat kedai yang buat design2 kad kawen yang kawan aku rekemenkan...kata kawan aku kedai tu nak pakai designer...tadi aku cuba risik2 kalo2 tempat tu masih buka lagi iklan jawatan tu...kena la interbiu tak formal dengan staff yang incharge kat situ sebab bos nye takde...sebelum aku balik aku ada bagi resume kat staff tu untuk pass kat bos die belek2 kalo2 aku layak...kalau ada rezeki aku nanti dorg panggil interbiu lagi skali...harap2 ada la rezeki aku kat situ...mudah2an...amin...dah banyak tempat mintak tp xde respon pun...harap2 yang ni berjaya...huhu...

mak...kalo tak nak anak mak pi kerja jauh2...mak doa2kan anak mak ni berjaya dapat kerja yang sesuai ok...(^_^)v


Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

0 love notes:



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com