Friday, 1 March 2019

SIGN ON | Kelas Bahasa Isyarat Percuma 2019



Assalamualaikum. Hai!


Dah masuk bulan Mac dah kita kan? Cepatnyaaaa masa berlalu. CikSha ni banyak lagi kerja yang asyik duk pospon. Dalam plan tu macam-macam nak buat. Tapi tak terbuat-buat. Huhu. Start bulan ni nak set rules baru la. Terlambat sikit sedar diri. Tapi sekurangnya CikSha nak ubah kan? Semoga Allah permudahkan dan diri ni sendiri pun kuat nak istiqamah.


By the way, pernah ingat tak tahun lepas CikSha pernah tulis pasal usaha sahabat CikSha sorang ni yang berjuang nak sebarkan penggunaan bahasa isyarat pada masyarakat secara percuma? Kat entri ni ha --> Belajar Bahasa Isyarat Percuma - SignOn




Alhamdulillah. Nampaknya usaha beliau dapat sambutan ramai walaupun ada kekangan dari kalangan yang macam beliau sendiri. Biarkan je depa yang hati tak berapa nak jernih tu. Yang penting usaha sahabat CikSha ni Allah nampak dan dipermudahkan semua yang beliau rancang. Dah masuk TV pun pasal usaha beliau ni. Beliau banyak dapat jemputan untuk rancangan talk pepagi macam Selamat Pagi Malaysia, Nasi Lemak Kopi O dan macam-macam lagi. Tu maknanya usaha beliau ni orang nampak. Syukurrr.


Jadinya kelas bahasa isyarat percuma setiap hujung bulan pada hari Sabtu yang beliau jadualkan tu masih lagi diteruskan untuk tahun 2019 ni pulak. Entri ni CikSha nak kongsikan JADUAL KELAS untuk tahun 2019 ni la sebenarnya. Hangpa kalau tinggal berdekatan dan ada masa terluang jangan la lepaskan peluang ni tau. PERCUMA je weh nak belajar bahasa isyarat basic. Keluar belanja sikit nak pergi ke tempat belajar je. Rugi kalau tak manfaatkan peluang yang ada.




Kali ni kelas bahasa isyarat ni dah dapat tempat yang tetap. Di PUSAT LATIHAN PERINDUSTRIAN DAN PEMULIHAN (PLPP) BANGI. Alhamdulillah. Nampak kan usaha sahabat CikSha ni dipermudahkan Allah. Syukur sangat. Jadi kalau hangpa berkesempatan join la ok. Tu ada dah tarikh nya. Boleh simpan dalam planner takpun set dalam reminder kat henpon hangpa tu sesiap.


Oh ya, kalau rasa taknak terlepas apa-apa info, boleh la follow rapat semua laman sosial Sign On ni macam yang tertera di bawah.

FB Page : MALAYSIAN SIGN LANGUAGE - BAHASA ISYARAT MALAYSIA
Laman Web : MALAYSIAN SIGN LANGUAGE BAHASA ISYARAT MALAYSIA


Bisik-bisik :: Semoga kelas bahasa isyarat ni dapat memberi manfaat yang baik untuk semua golongan.


Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

2 LOVE NOTES

  1. wow... menariknya... bgs gk belajar bahasa isyarat ni... nice sharing...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah Allah permudahkan urusan sahabat Ada tu..semoga beliau dapat ganjaran oleh Allah atas usahanya tu..

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!

 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com