Monday, 12 November 2018

Domino's Pizza | Kegemaran kami sekeluarga



Assalamualaikum. Hai!


CikSha sefamili kan, memang suka menggemukkan diri dengan makan pizza. Hihi. Tapi tak selalu la. Macam ada event special macam birthday salah sorang dari kami, KFC atau pizza jadi pilihan untuk meraikan. Sebabnya kami tak makan kek uols. Banyak kali dah bila birthday beli kek last nya kek tu sedekah bagi ayam je makan. Hahaha. Sabo je la.


Tapi kekadang kalau pergi jenjalan kat bandar Kuala Terengganu lepas check up si encem Iman pun, kalau ternampak staf Domino's Pizza kat tepi jalan tu kami confirm berhenti pi memborong pizza kat dia. Lepas tu lepak tepi pantai menikmati keindahan alam sambil makan pizza. Best ooo.


Walaupun nak menikmati Domino's Pizza ni kami sekeluarga kena turun ke bandar Kuala Terengganu, sebab kawasan kami tinggal kat Kuala Berang ni takda store Domino's Pizza, semua tu tak jadi masalah pun. Sebab apa tau? Dulu kalau turun Kuala Terengganu ternampak je staf depa tepi jalan, pi shopping pizza kat situ je tak payah pergi store. Hihi. Tapi sekarang CikSha order melalui online awal-awal sebelum kami turun pergi Kuala Terengganu. Haaa..senang, kan?


Pizza yang di redeem dari kupon sempena kempen It's All About You!

Abang Adan makan tak toleh kiri kanan dah.

Model sambilan ummi. Hihi.


Gambar kat atas ni yang first time order online guna kupon sempena kempen It's All About You. Lepas appointment si encem Iman jumpa doktor pakar bedah kat HSNZ, terus pergi kat store Domino's Pizza kat Jalan Air Jernih nak take away pizza yang order online tu. Tapi tak sempat nak makan terus.


Sebab berkejar nak balik Kuala Berang nak settle kan COD si lazat Chocotainer kat customer. Lepas siap COD baru dapat melepak makan Domino's Pizza yang ambik tu kat tepi sungai Kuala Berang. 2 jam dia duk dalam kereta. Dari panas sampai dah sejuk pizza nya. Tapi yang best tu roti masih lembut tak keras kejung. That's why we love Domino's Pizza!




Yang kat bawah ni pulak second time buat order online. Kebetulan ada urusan kat Unisza Kuala Terengganu. Pergi perjumpaan ibu bapa dengan presiden Persatuan Sindrom Down Malaysia (PSDM). Alang-alang tu CikSha decide nak makan pizza lagi la. Beli pizza baru yang Wild West Madness sebab suami nak cuba dengan redeem pizza free yang dapat masa first time order online tempoh hari. Best kan? Boleh dapat kupon free pizza tau kalau first time buat order melalui online.


Kali ni pi ambik kat store Domino's Pizza Kuala Ibai pulak. Sebab rancang nya nak suami solat Jumaat kat masjid terapung kat situ. Sambil tu boleh ambil pizza sekali. Tapi CikSha tersilap letak masa untuk pick up. Tak sempat nak kejar pukul 12 sebab perjumpaan tu habes pukul 12 lebih. Pospon la nak ambil lepas habes solat Jumaat. Yang bagusnya, staf situ call CikSha sebab takut CikSha terlupa nak pi ambik pizza. Ye la dah lewat 2 jam dari masa yang di set. Hihi. Lepas pick up pizza tu kami pun pi melepak berkelah kat Pantai Pandak. Bestttt.


Si encem Iman excited!

Cik Merah pose ala model konon. Hihi.

3 jenis pizza yang di order.

Tengok si encem Iman tu tak sabar nak ngap pizza dah. Haha.

Abang Adan dengan si encem Iman makan dengan penuh perasaan.


Serius mudah amat buat tempahan melalui online rupanya. Sebelum ni tak pernah lagi cuba. Sebabkan dapat kupon sempena kempen It's All About You ni, CikSha berpeluang buat tempahan melalui online. Klik sana klik sini pilih nak pizza camna, nak tambah side dish ke tak, zap zup zap siap order. Lepas tu boleh pilih nak bayar cash ke online payment. CikSha bayar online je sesiap. Sampai kat store tu nanti just pergi ambil je pizza nya. Best! Senang kerja. Sebab senang kerja tu yang sampai dua kali repeat makan Domino's Pizza bulan ni tau! Hahaha.


Nak tahu tak kenapa Domino's Pizza jadi kegemaran kami sekeluarga? CikSha dan suami suka roti pizza nya sebab walaupun dah sejuk masih lagi lembut. Anak-anak pun tak struggle nak menggigit roti sebab tak liat ok. Memang lembut rotinya. Suka! Topping atas pizza pun tak pernah mengecewakan lagi. Kena sangat dengan selera anak tekak kami. Semua kami dah try dan semua kami suka. Err..spesis pemakan memang camni ye. Hihi.


Sedikit info tambahan tentang kempen yang Domino's Pizza sedang jalankan. It's All About You adalah kempen terbaru daripada Domino's Pizza untuk meraikan dan menghargai semua pelanggan setia Domino's Pizza selama ia dah bertapak dari tahun 1997 lagi di Malaysia. Dah 21 tahun rupanya Domino's Pizza duk bagi kita makan pizza sedap wei. Selama ni tahu makan je. Hihi.


Tahniah Domino's Pizza! Semoga terus maju jaya dan sentiasa memberikan yang terbaik untuk kami semua. Pizza Domino's semestinya yang tersedap dan jadi kegemaran kami sekeluarga.


Bisik-bisik :: Nak tahu lebih lanjut pasal Kempen It's All About You? 
Klik << SINI >>.

 


Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

2 LOVE NOTES

  1. wah sedapnya berkelah Domino's!!

    ReplyDelete
  2. Ni teringin nak makan pizza lagi la hahaha nanti boleh order

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!

 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com