Monday, 12 July 2010

~kehadiran orang baru dalam hidup keluargaku..~

secara rasminye..12 julai 2010 jam 8.40 malam aku telah bergelar makngah..weii..aku dapat anak sedara dah la..baby boy..haha..terasa begitu tua diriku ini...owh..tak mengapa..seperti yang aku suke gembar gemburkan..muke ku maintain awet mude walaupun umur sebaliknye..ngahaha..betoi tau..ramai orang ingat aku masih sekolah lagi..macam kat spital tempoh hari masa aku melawat akak aku..orang sebelah katil die intebiu aku..akak tu cikgu..


"belajar kat sekolah mana ni dik?"


aku tersipu sipu malu nak jawab..
"dah kerja dah.."


akak tu konpius wat muke pelik macam tak percaya..
"eh?? umur berapa ni??"


aku malu malu lagi nak sebut umur aku..pelan je aku sebut..
"doplohnam.."


akak tu terkejot..dengan ipar dan abang die sekali wat muke kagum..
"laa..ingatkan baru tingkatan dua..muke macam budak2 sekolah je..awet mude ni.."


aku dah kombang2 masa tu..idong, bontot semua dok kembang kuncup..sib baek tak terkentot..ahaha..tingkatan dua weh..maknanye aku nampak macam umur 14tahun..uii..mude berbelas belas tahun kau..oleh sebab tu..aku tak perlu la risau ye kawan2 dengan faktor usia ku ini..muke ku telah men'cover' dengan terbaik punye..hak3..




eh2..menyimpang ke laut lak cerita aku..ekceli nak cakap pasai keterujaan dan kegembiraan aku telah mendapat seorang anak sedara..hak3..akak aku telah selamat melahirkan seorang baby boy dengan berat 3.5kg..ye..sangat beso babynye..jadi akak aku takleh beranak normal..terpaksa dibedah..kul 6.40 petang masuk kul 8.40 baru keluar dari dewan bedah..hoi..jenuh aku tunggu tadi..dah le balik2 kerja sampai rumah terus mak suh aku p spital..dengan tak mandi aku harung je pegi spital tu..ish3..





inilah die anak sedaraku itu..akak aku nak bagi nama iqbal syareef..macam muke sape aku takleh nak bayang lagi..nanti dah beso sket baru nampak kot..tunggu tunggu..ni baru 2 jam die kluar dari perut ibu die..hehe..aku nak suh die panggil aku ummi la..takmo panggil makngah..tak best..tak terserlah sifat2 keibuan aku nanti..kah kah kah..



bisik2:: tak sabo nak tunggu baby balik rumah..yeay!! boleh buli2..nanti aku nak ajo die comolot la..boleh?? hak3..

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

6 love notes:

ken said...

welcome to the world baby! =)

FarhanaDr said...

Amboi.. Tingkatan dua okey.. Jeles.. Hik hik.. Tahniah Cik Sha sebab dah jadi mak ngah.. Hee..

bARdbOO said...

wah makngah..jg anak buah tu elok2 yer.. =)

AiZ said...

haha.. i like this part >>

aku malu malu lagi nak sebut umur aku..pelan je aku sebut..
"doplohnam.."

Gagaga.. i like the way u writing.. ^__^ spontan


Aiz latest entry
Blogger jenis apakah kamu? PENIPU?
Original waka waka bukan shakira la
Negara millionaire yang miskin



ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

iqafi said...

besday iqbal syareef sama dgn besday sy la..hikhik

Anne Boleyn said...

hehe. tahniah..merah lagi baby tu. hehe comel! hana lak tak tau lah bile ni nak kua baby boy tu. hrp2 sume okay lah.huhu ehemm ehemm sila lah comolot nn baby puas2 yerr. :p

p/s: c's ni mesti kecik comel je kan orang nye sampai org boleh slh anggp mcm dak skolh. :)



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com