Saturday, 24 July 2010

~i'll follow u..u follow me back ok!~

Eh? Peminat bebelanku dah berkurang sorang la. Hehe. Never mind. Gamaknye die bosan kot nak baca bebelan aku yang berjela jela ni ha. Takpun mungkin sebab aku tak follow balik kot blog die ek. Kui3. Takpe. Aku tak amik hati pun. Biasa la tu. Bukan semua orang suke dengan cara penulisan kite kan. Tambah2 blog macam aku punye ni ha. Membebel je tak habes-habes. Harap maaf la ye. Aku membebel sekadar nak meluahkan pendapat, rasa hati dan berkongsi informasi. Korang suke tak suke terpulang la kat diri korang sendiri. Janji aku yang puas. Bukan aku kacau sesape pun kan. Coz writing is my passion too.



Haa. Cakap pasal follow memolow ni kan. Ade satu menda aku nak share dengan korang. Rasanye ramai jugak kot yang dah tulis pasai menda macam ni. Tapi aku nak cakap jugak. Pedulik hape aku. Ini perspektif dari sudut pandangan aku pulak. Keh3. Hang kalau nak membebel serah je topik ape kan cik sha. Semua hang nak tibai. Kui3.


"Best ar blog ni..kau folow aku.. nanti aku folow kau balik.."
" i dah folow u..sila folow i balik" 


Hmm. Selalu la jugak dapat ayat macam ni kat shoutbox tu. Ape ke hal kau nak paksa2 aku weh. Jenis aku, bile aku buka blog someone pastu aku macam tertarik je dengan cara penulisan die. Tak kisah la die nak tulis pasal hidup seharian die ke, pasal boifren gelfren die ke, pasal anak2 die ke, pasal isu semasa ke. Kalau cara penulisan kau menarik hati aku, pastu ada selit2 unsur humor, ada unsur2 nasihat, ada pandangan yang bernas dari kau dan buat aku berfikir. Konfom2 aku tak segan silu nak klik button follow kat blog kau tu. Tak payah nak paksa2 aku.


Dan aku tak kisah pun kalau blog yang aku follow tu, tuan die tak folow aku balik. Takde hal der. Aku follow kau bukan nak suruh kau follow aku balik. Aku follow kau tanda aku suke cara penulisan kau dan aku support kau. Selalunye blog yang aku follow, aku akan jadi silent reader saje. Ikut mood jugak kalau aku nak tinggalkan komen. Kui3. Kalau nampak muke aku kat feedjit korang selalu2 tu, tapi aku langsung tak tinggalkan komen, maknanye blog kau aku follow dan aku jadi silent reader saje. Harap maklum. Hek3.



Tapi kan yang aku perasan dalam dunia blogging ni. Kadang2 aku tengok blog someone tu bagus sangat penulisan yang dia share. Tapi yang follow nye ciput je. Sebab rupe tak lawa dan tak ensem kot. Tapi blog yang aku tengok banyak je merapu boleh pulak ramai yang nak follow die. Sebabnye die sangat kiut, lawa, ensem dan ade pakej. Die merapu bukan2 pun takpe. Kan2? Itu la sebab aku kata selera orang ni berbeza beza. Tak semua suka dengan cara kita, penulisan kita, rupa kita dan macam2 lagi faktor la. Hehe. Nak senang, kau ikut je kata hati kau. Best ke tak nak follow blog sape2 yang kau suke tu.



Ape2 pun, aku enjoy berblogging. Sebab ni salah satu terapi yang boleh menghilangkan stress aku terhadap kerja dan macam2 lagi. Boleh berkongsi pendapat dan ilmu dengan orang lain. Boleh tambah kenalan. Ade baiknye jugak dunia penulisan blog ni. Janji kau pandai manfaatkan. Betul tak?



Ok la. Aku nak p melantak sat. Dah membebel banyak ni lapo lak rasa. Macam le pakai kudrat banyak sangat. Hak3. Kang aku rajin aku menulis lagi. Banyak pulak benda aku nak share hari ni. Haha. Lepas gian sebab dah lama tak dapat menulis dan membebel setiap hari sebab ade komitmen dengan kerja. Hari ni kan cuti. Jadi aku nak menulis sepuas hati aku. Kui3.



Bisik2:: Kagum dengan blogger yang ramai follower dan isi blog die best dan dapat komen yang berlambak2. Macam miss lolly, kenwooi and mr. ZZ. Lagi sape? Korang leh fikir sendiri. Ini antara blog yang aku ikut. Hehe.

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

8 love notes:

LORD ZARA 札拉 said...

weee~
betul2~

Privacy_Resident said...

heheh. itulah kadang kadang tak perlu sangat pon nak follow balik. follow yg kita suka n memang nak follow suda. ;)

Latest Update From Me ;)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

nk follow biar ikhlas dan xharapkan balasan...

cik Nemo said...

sila jangan folo shaye.

ahahahahah~

Anne Boleyn said...

batul2. hana pon ada jugak dapat camtu kat shoutbox. kadang2 rasa macam serba salah lah plak kan. bila diorang da follow kita and mintak kita follow dia balik. mana yang hana sempat tu, hana follow lerr balik. apa2 pon follow mollow ni hak individu. tak boleh di paksa2.

cs da follow hana, hana pon da follow c's balik kan? hehe :)

p/s: ada kabel besar tak?? jom baca entry pasal kabel besar kat blog HLN. :)

maisyara Pot! Pot! said...

betul. betul. nak follow pun ada limit dia. blogspot ni max follow orang pun sampai 300org. :(

Hamzah Ian said...

gua sokong lu weh. b honest la kalo nak follow kan.. follow tu sbb kite suke ngan blog tuh..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hoho.

benda ni mmg akan slalu blaku kat newbie.

lama2 meke bosan nak cakap mende tu hehehe :))



kat bisik2 tu terhawu. tq!!!



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com