Monday, 14 June 2010

~impian yang pasti akan direalisasikan..~

berFB sakan aku malam ni dengan kawan2 masa kat U dulu bertanya2 khabar..masing2 dah dengan haluan sendiri..ade yang bekerja..hebat2 semua..kerja gaji semua lebat2..dah boleh beli kereta..ade yang dah kawen..siap dah ade anak lagi..ade yang dah bertunang..tunggu masa nak dinikahkan je..ade yang sambung belajar lagi..amik master pulak..wahhhh..hebat dan advance kawan2 aku ni..aku???




aku macam ni la..kerja, baru nak menapak..merasa duit gaji pun baru 2 kali..gaji pun takde la sehebat dan selebat kawan2 aku..maklum le baru kerja 2 bulan..tapi alhamdulillah..akhirnya merasa jugak duit hasil titik peluh sendiri..boleh hulur2 sikit kat mak..boleh simpan untuk masa depan..boleh beli ape yang aku nak..takde la susahkan mak lagi..kan2?? pelan2 nanti aku akan jadi seorang pekerja yang dedikasi dan cemerlang..leh le naik gaji..muahaha..




owh..pasal kereta..aku pun memang ade simpan niat nak beli kereta sendiri jugak nanti..tapi nanti2 la dulu..buat masa ni aku guna je 'mr. black' aku tu ha..merempit je g mana2..takyah pening2 nak tempuh jammed tiap masa..hoho..lagipun yang tu je yang aku mampu pakai wat masa ni..nak setel dulu hutang PTPTN aku..kumpul duit sikit2 untuk beli kereta..pelan2 la kayuh weh..takdenye lari kereta tu..mana tahu time aku nak beli nanti lagi canggih2 kereta kuar kan..skang ni aku dok berkenan dengan kereta Mazda..seksi weh lampu die..terpikat aku..hee..




soal kawen?? owh..itu kena tanya pada encik 'cinta hati' la..sebab die yang nak mai masuk minang aku..bukan aku yang p minang die..terbalik pulak dah tu..ahaha..kami masih baru sama2 menapak bina kerjaya..so, fokus sekarang ni adalah pada kerja dulu..then kumpul harta dan duit simpanan..kalau takde duit camne nak kawen?? tak kan nak berhutang lak kot..no no no..aku tak kan benarkan encik 'cinta hati' berhutang semata mata nak kawen dengan aku..biar die kumpul duit hasil titik peluh die sendiri..




tunang?? erk..yang tu pun kena tanya pada encik 'cinta hati' jugak..hehe..kalau ikut aku..setahun kerja aku nak ajak tunang dah..bape lame tunang pun aku tak kesah..janji dah di'ikat'..hehe..tapi macam tak best je tunang lama2 kan..banyak dugaan nanti..darah manis le katakan..kami pernah la bincang2 jugak dulu..konon2..kalau tunang masa besday encik 'cinta hati', nikah lak masa besday aku..atau pun sebaliknye..kiranya tempoh masa tunang tu tak lama la..6 7 bulan gitu je..tapi itu hanya rancangan kami..yang tentukan hanya Allah SWT..Dia maha mengetahui segala galanya..ada jodoh kami, insyaAllah..amin..




nak sambung belajar memang ade dalam perancangan aku..ingat dah kerja lama sket baru aku nak sambung master..pas dah kawen pun takpe le..hehe..kalau ade rezeki aku nak sambung sampai PhD..insyaAllah..tumpang berbangga dengan kawan2 aku yang sedang bertungkus lumus dengan pembelajaran master depa..kembali menjadi student..angpa memang hebat..aku bangga jadi kawan angpa..hee..aku pun bakal mengikut jejak langkah angpa..cuma tertinggal beberapa langkah la kat belakang..hik3..takpe..yang penting semangat tu kena ade kan??




hmm..ape2 pun semua ni hanya perancangan aku saje..tapi aku akan berusaha untuk merealisasikan semua impian aku ni..insyaAllah..mudah mudahan Allah sentiasa bersama dengan aku..amin..




bisik2:: setiap orang ade impian masing2 kan?? semoga segala yang kita impikan menjadi kenyataan..yang penting jangan putus asa untuk berusaha..chaiyok!!!


Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

3 orang bagi nasihat:

FarhanaDr said...

Hohohoho.. Betul tu cik sha.. Pelan2 kayuh.. Saye doakan cik sha supaya tercapai cita-cita.. Chaiyok!!!!

Rozy^^ said...

Hwaiting!!

Anne Boleyn said...

Moga segala impian tu tercapai... :) Aminn.. :)


p/s:hye kak, nak tak letak iklan blog free kat blog Hana? Jom datang blog kalau nak tau sal tu :)



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com