Monday, 19 April 2010

~petua nak rawat putus cinta..~



tips menenangkan perasaan yang tak keruan lepas putus cinta..nak tahu tak??hehe..ni masa balik kerja tadi la..maksu aku bukak cerita..aku pun bila dengar..ehh??ye ke kena buat macam tu??biol2 pening2 sikit pale otak aku masa dengar tu..kui3..agak pelik sedikit la bagi aku..tak tahu la apa motip buat macam tu..ada kaitan ke??nak tahu ke apa yang aku kata pelik tu??haaa..sila la baca sampai habis ye..hehe..





maksu aku cakap..ni arwah atok aku la yang suh..kata dia ang kena p pusing tangga rumah 7 kali..tangga rumah macam kat kampung tu la..macam gambaq yang aku tempek kat bawah tu..kalau rumah ang rumah teres mana ada tangga..rumah flat ada tangga pun tak leh nak pusing jugak..ang p la pederas cari rumah kat kampung..tak kesah la rumah sapa2 pun..pinjam sat tangga rumah depa..haha..pastu ang p pusing 7 kali na..kui3..hat ni yang aku kata aku pelik tadi tu..apa motip eh kena p tawaf tangga sampai 7 pusingan..hmm..musykil betul aku..




*tangga begini ye kawan2..*


pas dah cukup 7 pusingan tawaf tangga..ang p masuk bilik ayaq..mandi sepuas hati..pastu p amik wudhu wat solat sunat..wat la solat sunat apa pun..solat sunat hajat bagi hati tenang pon baguih gak..hehe..pastu p minum air banyak2..konfom2 pastu hati ang tenang..takdak gelisah gundah gulana dah..maksu aku kata dia pernah try..memang berkesan..kui3..macam lawak pon ada jugak aku rasa..tang yang kat tangga tu la..yang lain2 aku rasa ada la jugak logik dia..haaa..apa lagi??sapa2 yang rasa hati dok gundah gulana..frust tonggeng2 sebab putus cinta..p la try tips aku kasik ni..pastu infom kat aku kalau menjadik eh..nak tahu jugak keberkesanan petua arwah atok aku tu..hoho..



bisik2:: pelik2 betoi petua orang tua dulu2 eh..tapi mesti ada kaitkan dengan bab agama..tu yang baguih tu..amik yang baguih2 je ye..yang pelik2 jangan p ikut pulak..


Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

6 LOVE NOTES

  1. biar benar..pusing tangga pun jadi ke? :D..tapi umah takde tangga..ade lift..buleh tak?

    http://nomborsebelas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. petua bagus tu..itu semua mencari ketenangan

    ReplyDelete
  3. tangga la plaks..ada dengar jugak mak menakan aku citer macam nih dlu

    ReplyDelete
  4. hahah.. klakar plak bab2 pusing2 tangga tue, tp bab2 yg solat2 sunat tue kira ok r, coz mmg akan tenang hati. hee =))

    ReplyDelete
  5. kalu pusing2 tu dapat jumpe awek baru x?

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!






 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com