Wednesday, 21 April 2010

~beringat-ingat kalau nak merempit..~

on the way balik kerja tadi ada eksiden kat bridge..moto dengan moto kot kalau tak salah..mangsa kemalangan aku tak nampak pulak..ada kat tepi..kalau nampak pun aku taknak tengok..owh..tidak2!!fobia..sebab pernah nampak mangsa eksiden moto kepala remuk tak lama dulu..huhu..yang aku nampak hanyalah moto nye yang terbalik dan remuk sket..pastu ternampak helmet yang dah calar balar dan macam ada darah..terok la gamaknye..macam ramai je tadi yang berhenti tengok..

nasib baik hari ni aku p kerja nek kereta dengan maksu dan paksu..hmm..sok dan lusa kena p kerja sendiri la..merempit moto nampaknye aku esok..hoho..aku kalau bawak moto ngalahkan laki kot..nyelit sana nyelit sini..dah la suke bawak laju..hehe..masih tak serik2 nampaknye..dulu aku pernah eksiden moto sekali..tahun 2005 bulan jun kalau tak salah..eksiden masa on the way pergi kerja..waktu pagi hujan renyai2..


*nak inteprem kekasih gelapku lagi sekali..hoho..*


masih segar lagi dalam ingatan..sebab eksiden tu la aku dapat cop mohor kat pipi..sayang sangat aku kat jalan tu..sanggup p sua pipi bagi tar2 jalan raya tu kiss2 pipi aku yang gebu..wakaka..punya nak cover moto..lawak pulak bila ingat2 balik..masa tu aku rasa macam berlakon filem matrix je..slow je pergerakan masa nak jatuh tu..sedar2 orang dah angkat aku p kat tepi jalan..kui3..


eksiden masa tu berlaku sebab aku tergelincir..break mengejut sebab kereta depan aku tiba2 break..dah la aku dengan laju lak masa tu..pastu jalan licin sebab basah akibat hujan..kaki lak tak sampai nak tampan moto yang break tetibe..maklum le pendek..huk3..sadisnye..sebab nak elak dari tercium bontot kereta tu aku lak yang jatuh sampai tercium jalan..hampeh tul..

insiden yang paling memalukan aku masa eksiden tu..suar koyak rabak..pastu pipi dapat cop mohor..banyak lak tangan laki yang pegang ngangkat aku p tepi jalan..aku maafkan sebab darurat..huhu..sib bek tak kena raba..pastu aku pengsan sebab tengok darah sendiri..haha..sengal.."dik2..bangun dik..jangan pengsan"..aku tersedar sat..pastu rasa pipi macam kembung2..aku raba pipi..rasa basah..ushar tangan tengok darah penuh kat tangan dengan tudung.."huh?darah??" dialog sebelum aku pengsan..haha..bongek betol..nasib baik takde kecederaan yang teruk..aku just terseliuh bahu je..



*bukti kaki aku pendek..BFF aku komen di entri ini..siot betoi!!*


memang kenangan la..sampai la ni aku tak lupa..moto tu pun aku dah jual sebelum aku p sambung belajar dulu..walaupun sekarang aku merempit jugak dengan kekasih gelap aku yang baru tu..tapi kali ni aku lebih berhati hati..sepanjang bawak moto sampai la tiba kat destinasi..dalam hati aku asyik ngaji je..al-fatihah,ayat qursi,surah an-nas,surah al-falaq,surah al-ikhlas,surah al-kautsar,selawat nabi,ngucap 2 kalimah syahadah..berulang-ulang kali aku baca..supaya aku tak ralit dan lalai..kalau tetiba eksiden pun aku tak cuak sebab dah ngucap kan..tapi nauzubillah la..mintak dijauhkan..namun, alhamdulillah..memang selamat sampai..

pesanan aku kat kawan2 aku yang suke merempit macam aku jugak..sentiasa hati2 dan berwaspada sepanjang masa eh..jangan cuai..sekelip mata je kita cuai..ada la padahnye yang menimpa nanti..jadi, berhati hati la selalu..tak kisah la bawak keta ke bawak moto ke..sama je..ingat tu!!


bisik2:: kereta pun aku pernah hampir2 terbabas nak eksiden..nanti aku cerita lain kali pulak..orang kata kalau kita naik kenderaan mesti pernah merasa jugak eksiden..
tak tahu la betul ke tak..wallahualam..


Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

9 orang bagi nasihat:

ParkAir said...

hati2 la wei merempit tu. aku pun penah xciden jugak dulu. langgar lembu bebb..

embun d tengah malam said...

i dah penah masuk besi kat bahu i.pasal eksiden moto..hehehhe..so hati2 memandu ya

♥CIK SHA♥ said...

parkAir::

uhuk2..baik2..aku akan berhati hati sentiasa..hoh??langgar lombu??sian lembu tu..meninggal tak lembunye??

♥CIK SHA♥ said...

embun::

huk??masuk besi kat bahu??huhu..nasib baik aii terseliuh bahu je..insyaAllah..pasni memang akan sentiasa berwaspada..thanx 4 d reminder..(^_^)

Love Says it All~ said...

check out the latest dates for makeup classes!!!

APRIL

24TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150
25TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150

MAY
8TH-9TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

15TH & 16TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

**MAKEUP PROVIDED FOR ALL CLASSES.
**LUNCH PROVIDED
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN
**LIMITED TO ONLY 6 PAX MAXIMUM FOR ALL CLASSES!!!
**BRING YOUR FRIENDS ALONG AND GET RM20 DISCOUNT FOR PERSONAL CLASS & RM50 DISCOUNT FOR BRIDAL CLASS!!!!!

PLACE: SHAH ALAM, SELANGOR

WEEKDAYS CLASS IS ALSO PROVIDED!!! (UPON CLIENT REQUEST, DO MAKE AN APPOINTMENT FIRST BEF0RE CONFIRMING)

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
FB: EYRA RIZAL / eyrarizal@gmail.com
016-2128740 (SMS & CALL WILL DO)

ParkAir said...

tak la lembu tu masih dapat berlari dengan riang rianya. aku je jatuh terguling2 atas jalan. naseb baik xde kete belakang. kalu x tak dapat ko baca komik aku hehe.

♥CIK SHA♥ said...

parkAir::

ceit!!apa punya lembu la lembu tu..ahaha...sian ko kann??nasib abik ko x ape2..kalau tak aku mmg tak dpt la nk baca komik kau yg best tu..sedihnye..hehe..

farieda said...

worghhhhhhhhh.

pernah eksiden gak tapi alhamdulillah xalami kecederaan. kete je cedera~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

farieda tu me XD

Keke*



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com