Wednesday, 24 March 2010

~bila aku dah perasan cantik..~

waahhh..rindunye sama ini blog..5 ari aku tak jengok..tak merepek meraban dalam blog aku yang ntah ape2 ni..hek3..ke mana aku menghilang eh??ade la..nanti aku cerita dalam entri yang lain ye..heee..


sampai2 je rumah..aku terus bukak blog..sebab rindu punye pasal..hoho..ok2..aku tipu..sila jangan percaya..hehe..balik2 aku mandi2 terus terbungkang atas tilam tido tak ingat dunia..ngantok weh..nak tido atas train bukan lena sangat pon..eh2..terbukak cerita lak kat sini..hold2..nanti2 aku cerita bab tu..


tadi aku sebok berjalan kat blog2 kawan2 yang lain baca entri2 depa yang aku tertinggal..jenuh la jugak nak membaca..banyak lak tu..maklum la 5 ari aku bersembunyi..hehe..sampai berpuluh tab aku bukak..siap hang2 lagi mozilla ni ha..pastu berkali2 gak lappy cabuk aku yang dah uzur ni asyik terpadam sendiri..haish..hangin tul..kacau mood aku tengah semangat nak membaca..apa da..


pastu belek2 kat shoutmix..ada blogger suh aku ambik award kat blog dia..eh2??aku dapat award??terasa macam artis fofular yang menang award lak..hak3..perasan tahap melampau cik sha ni..abaikan ye..mekaseh cik Makiko S sebab bagi award ni kat aku..award ape yang aku dapat??nak tahu ke??



ni ha..aku dapat "BEAUTIFUL BLOGGER AWARD" la..beautiful??ok2..cukup..mula la nak perasan cik sha ni..hek3..mekaseh la..walaupun aku ni tak lawa a.k.a beautiful..tapi dapat gak award ni ha..boleh la wat aku rasa kembang idong sket..terharunye..hehe..


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


memandangkan aku dapat award ni..nak la jugak aku share dengan kawan2 blogger yang lain..sharing is caring, right?? lagipun ada syarat2nye..maka kena la aku patuhi..(eh2..terskema lak ayat..haha..) syarat2nya aku kena hadiahkan pulak award ni kat 15 blogger yang lain yang aku rasa mantop (macam shamsul ghau ghau lak bunyik nye)..hehe..


kat sape eh aku nak bagi award ni??hmm..rasa macam tak adil je nak pick2 eh..aku ni tak reti nak pilih2 kasih ni..maka aku hadiahkan je la award ni kat semua kawan2 blogger aku yang lain dan kat peminat2 aku yang setia ikut blog sewel aku ni..my BFF wajib ye amik..cik hanum sila amik..ang tak amik aku tumbok ang..haha..yang lain2 pun sila la amik ye..jangan malu2..bukan senang aku nak bagi award ni..aiseh..ngee..


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


ok..setel syarat yang pertama..syarat yang kedua pulak..hmm..aku kena describe 7 perkara tentang diri aku..camna nak describe ni??tak reti aku nak describe diri aku sendiri..uhuk2..kang termasuk dalam bakul pastu tetiba bakul tu terangkat sendiri lak..parah gak tu..haha..layankan je la eh..ni ha aku cuba describe sebaik mungkin pasal diri aku..


1. 'kanak-kanak terpilih'..tu gelaran my best boyfren (BFF) kasik..mr joe a.k.a fariedzal..aku tak tahu la apa motif dia bagi gelaran tu kat aku..mungkin sebab aku ni kecik sangat kot..(dulu2..laa ni dah kembang sket..huu..) tak pun mungkin sebab aku ni muka awet mude kot..nampak macam budak2 sekolah lagi walaupun dah tua..uwaa..


2. kalau orang tak kenal aku betul2..orang akan cakap aku sombong..maaf..aku memang pesyen itu gamaknye..kalau orang yang aku tak kenal dan tak berapa berkenan nak wat kawan memang cenggitu la aku punye respon kot..uhuk2..ampun..


3. jangan wat benda yang boleh wat aku akan membebel tak henti2 kalau tak nak panas telinga..haha..ok..aku pantang kalau ada benda yang tak kena pada mata aku ni..sat g macam machine gun aku tembak ayat2 cinta kat angpa..hak3..


4. besfren2 aku selalu cakap..'sha..ang ni lurus macam pembaris la'..maksudnye aku ni lurus bendul..mak aku pun cakap macam tu kat aku..huuu..sian aku..ye ke aku lurus??mungkin la kot..hanya yang rapat dengan aku perasan perangai pelik aku tu..hehe..


5. ratu ayaq mata..sikit2 nangis, sikit2 nangis..tengok cerita hindustan nangis..tengok drama sedih nangis..tak puas hati nangis..gaduh2 manja dengan cinta hati nangis..pendek kata aku ni memang kuat nangis la..tapi kalau benda tu betul2 menyentuh hati sanubari aku la..bukan la aku ni menangis tak bersebab..adik aku selalu panggil aku ni neng yatimah..kenal??ala..pelakon dolu2 yang kalau berlakon je asyik nangis keje die..sampai hati adik aku gelar aku macam tu..huu..nangis kang!!


6. aku dah jatuh hati dengan Dr. Tuah..sori cinta hati ku..tidak bermaksud mahu menduakan mu..hehe..idak la..aku setia pada cinta hati aku sorang je..sebenarnya aku suka membaca..dan Dr. Tuah yang telah buat aku jatuh hati nak baca buku motivasi..aku memang berminat dan betul2 jatuh hati dengan penulisan Dr. Tuah dalam setiap buku motivasi terbitan beliau..sungguh!!


7. suka budak2..suka kucing..suka hamster..suka masak (kadang2..hehe)..suka makan..suka tidor..macam2 suka lagi la..malas dah nak sebut..ki3..


yang lain2 pasal diri aku??hmm..rasa berkenan nak buat kawan dan nak kenal aku..sila lah daftar jadi kawan aku..hek3..sekian..laporan dari cik sha..


bisik2::mekaseh juga kepada yang sudi jadi kawan2 aku dalam dunia blog ni..suka2!!


Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 orang bagi nasihat:

ParkAir said...

weee bestnye dapat award tu, frame la comey2.. ;)

embun d tengah malam said...

suka kucing jugak

♥CIK SHA♥ said...

parkAir::

a'a ek..nanti nak frame bg comey2 sket la..hehe..

♥CIK SHA♥ said...

embun d tengah malam::

yeay..boleh geng la cmni..hehe..



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com