Friday, 5 February 2010

penghinaan Nabi Muhammad SAW di Facebook




**click untuk pembesaran maksimum**


nampak tak ape yang tertulis kat dalam comment FB sorang budak ni...i think she's from sabah or may be sarawak la..dorang ni memang kristian daripada nama yg tertera...sori aku terpaksa censored kan nama dan muke dorang ni...


juz nak share...ape pendapat korang???yang ni aku dpt email dr sahabat aku...terkejut gila baca..aku kurang pasti la betul atau tak..tapi mungkin betul dan ni salah sorg dari kawan sahabat aku tu agaknya...memang sangat KURANG AJAR...menghina Nabi Muhammad SAW dengan panggilan yang tidak sepatutnya...baca setiap yang aku garis dengan line merah tu..aku rasa macam nak pegi lempang laju2 je budak 2 orang ni ha...rasa macam nak p saman pun ade..kan skang ni zaman saman menyaman...hahaha...apakah???


tapi serius...kawan aku tu mintak sebarkan kat kawan2 ISLAM yang lain..memandangkan aku ade blog..aku nak sebarkan kat kawan2 blogger aku..ade sape2 berani nak tampil pergi buat repot??nanti boleh glamer sekali dengan budak 2 orang ni ha...aku dah sebarkan ni untuk kawan2 blogger Islam aku sebagai tanda aku dah berjuang mempertahankan Islam dan Nabi Muhammad SAW...yang tu je yang termampu aku buat rasanya...kalau korang rasa korang nak sebarkan jugak silakan...orang macam ni yang tak reti jaga adab bahasa memang patut di ajar...huh..angin je aku rasa...sabo cik sha sabo...T_T


*maaf kalau entri ni bunyinye kasar @ bahasa yang digunakan nampak macam kurang sopan @ macam ade mencarut2..ade ke??maaf la ye..ni just luahan rasa hati cik sha sahaja...takde niat nak menghasut @ mengajak umat Islam lain menghina orang..huhu...terima kasih la Lt. Danny Rock sebab menegur..mungkin cik sha terlepas pandang lalu terlepas cakap...sori..


Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

6 LOVE NOTES

  1. gmbar tu aku dah pernah tengok kat fb sblum ni.. dh cepat jer tersebar kt email dn blog..

    pada pendapat aku la kan setelah aku melihat dan memantau orang2 dah start carut marut dan marah2 kt orang tu, aku tak rasa ia satu perkara yang boleh diajar kepada orang tu.. bahkan boleh menyebabkan kemarahan seluruh umat islam di malaysia ini.

    Kebanyakkan orang islam tu sendiri menunjukkan kebodohan mereka sendiri dengan mencarut sana sini dimana tidak pernah sesekali pun nabi muhammad s.a.w mengajar umatnya berbuat demikian.


    Kita marah2 dia , pastu carut marut dan pulaukan dia kat facebook pun apa yang kita dapat dari dia?
    terus insaf dan berjanji tak berbuat lagi?
    terus bertaubat dan berminat untuk mendalami ilmu islam dan mempunyai potensi untuk menganut agama islam?
    ataupun terus senyap dan tak berbuat apa2.. (dan mungkin memburuk2kan islam secara diam2)

    anda fikir2kan lah, umat islam seharusnya bertindak bijak !! bukannya bertindak membuta tuli dengan mencarut-marut.

    ReplyDelete
  2. amirah::biasa la..zaman moden..menyalah gunakan teknologi..

    lt. danny rock::ntah la..cik sha tak pernah pon mencarot2..(eh?ke sbb cik sha ckap budak 2 org tu 2 eko maka lt. danny rock cakap cik sha mencarot??opss..sori..x sengaja..)

    hmmm...xthu la nk salah kan sape..dorg salah..dan umat islam yg suka mencarot2 pun salah gak..

    cik sha cume berkongsi je yg ni...bg umat islam yg laen..jgn la terlalu extreme sgt smpai maki2,carot2 kat org yg beragama lain...kite kena hormat agama lain sbb yg tu Nabi Muhammad ajar pun..die xde suh maki2 agama lain..kalo nk mempertahankan agama skali pun perlu ade cra..bukan main pompang2 cakap ikut sedap mulut...pastu tercarut sana sini...mcm mna org lain nk hormat agama kite..

    maaf ye lt. danny rock kalau cik sha ade tersalah cakap..mungkin terlepas pandang..peace no war..(^_^)V

    ReplyDelete
  3. haha tak mare cik sha.. ekceli bila cik sha kali ni sy tibe2 tergerak nk tulis kt entri cik sha nih..

    dan sy pon dh bagi pandangan sy kt entri sy jugak, mungkin sebijik dgn komen sy bg kt cik sha nih

    entri sy kisinambungan dari komen cik sha

    sy tak bermaksud cik sha mencarut, tapi ada segelintir remaja kita sebarkan dn mencarut, itu yg kita xnk..

    honestly, i dont mean any harsh ok cik sha.. anyways, mo hard feelings~

    ReplyDelete
  4. patutnyer awak x yah padam nama org tu...

    ReplyDelete
  5. zaman Rasulullah dulu, kalu ks hina camni tak yah tunggu carut, bunuh je..13 mei dulu jadik pun sebb diorg provoke pasal nabi kita..budak skang tak tahu sejarah agaknya..haih~~mmg hidup asik nk provoke orang..nak buat camne? nk harap undahng2, lemah betul..

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!






 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com