Monday, 22 February 2010

~keadaan makin kritikal..wuu..susah hati~



sekarang cik sha ade kat hospital..tengok2 kan tok..owh..cik sha tak cerita lagi kan..tok masuk hospital lagi..dah seminggu masuk ari ni..ari isnin masa raya cina tu tok masuk hospital dah..masa tu cik sha ikut naik ambulans skali..bapak laju la driver ambulans tu bawak..smpai cik sha terjatuh dari kerusi masa ambulans tu belok..sakit bontot cik sha..apo la..


haa..cakap pasal naik ambulans..walaupun drebar tu pasang siren sikit punya bingit tlinga..orang2 awam yang tengah dok drive kebanyakan nye langsung tak amik peduli pasal bunyi siren tu..selamba badak je drive macam biasa..sikit pun tak berganjak ke tepi..huh!! langsung tak de kesedaran sivik..ntah2 kot ade kecemasan ke..depa tu tak fikir ka..pelik betul cik sha rasa..hmm..tapi tak semua la..ada jugak yang bagus..tapi tak banyak..yang banyaknye yang tak bagus..ntah ape2..


macam biasa..bila tok masuk hospital..cik sha la yang paling banyak berkorban masa jaga tok kat spital..hmm..cik sha malas nak komplen banyak2..macam cik sha cakap dulu..selagi cik sha boleh berbakti untuk tok..cik sha akan buat yang terbaik..sebab mungkin sekarang cik sha bersusah payah jaga tok..korban masa suke2 cik sha walaupun cik sha memang bukan jenis suke bersuka ria ni..mana tahu nanti2 berkat apa yang cik sha buat ni rezeki cik sha melimpah ruah pasni..mana la nak tahu kan??semua tu kerja Allah..


keadaan tok cik sha pun macam dah kritikal je..pagi tadi sampai, cik sha tengok depa dah pasang tong oksigen kat tok..semalam takde lagi..tok jadi sesak nafas lak sekarang ni..susah hati cik sha tengok..huuu..angpa suh cik sha baca yassin??dah berkali2 dah cik sha buat..tiap kali pas solat..cik sha mai baca yassin kat sebelah tok..nurse2 pun dah tengok pelik..tapi cik sha peduli ape..baca yassin tak semestinya untuk orang meninggal je..tuk orang yang sakit pun kita leh baca..tapi tu la..tengok tok bernafas sesak2 macam sangkut wat cik sha jadi nervous je..maksu dengan mak angkat cik sha dok mesej suh cik sha bisik La ilahaillah kat telinga tok..tapi cik sha tak sampai hati..macam mintak tok cik sha pergi cepat je..huhu..ape patut cik sha wat lagi ni??


bisik2::cik sha risau sangat2 dengan keadaan tok..harap takde ape2 berlaku..kawan2 tolong doakan yang terbaik untuk tok cik sha eh..FYI, tok cik sha dah umo 82thun..
die sakit
tua..huu..



Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

6 LOVE NOTES

  1. Baca yassin bukan untuk orang meninggal je. malahan bila2 nak baca pun boleh...

    Semoga tok cik sha sihat cepat..

    amin

    ReplyDelete
  2. banyakkan bersabar. baca yasin dan teruskan berdoa. andai tuhan nak tarik nyawa dia, minat agar tuhan permudahkan urusannya, dan andai tuhan nak lanjutkan usianya, minta agar tuhan sembuhkan sakitnya...

    ReplyDelete
  3. salam.. oOOooooooo... tok hang masuk hospital ka... insyaAllah.. doa banyak2.. mintak Allah permudahkan... apopun... saranan utk suh hang ajaq ngucap tu bagus... buat selalu2... bukan nak suh mati cepat... tapi nak ringankan derita..

    ReplyDelete
  4. banyakkan bersabaq sha..semoga tok hang cepat sembuh..

    ReplyDelete
  5. trima kaseh kawan2 semua..bagi semangat kat cik sha..uhuk2..

    cik sha sebenarnye sedih tengok keadaan tok yang dah uzur mcam tu kena cucuk sana sini..

    pastu tok pun dah macam x bermaya..harap2..tok sihat balik..tapi kalau dah sampai masa dia pergi..cik sha redha...harap2 Allah permudahkan perjalanan tok..T_T

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!






 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com