Sunday, 31 January 2010

sesi berangan dan merepek bersama cik sha..haha...

kalau la aku ada tanah berekar-ekar...boleh aku bukak perniagaan berasaskan pertanian...boleh jadik biznez women dalam bidang pertanian..kan2??..boleh bukak banyak ladang..bagi peluang kerjaya kat orang2 kampung yang susah...sambil bantu dorang cari rezeki aku leh la jana pendapatan aku...pastu aku jadi kaya raya jadi jutawan..

tapi sayangnye..tu kalau je..berangan2 boleh la..takat men game berkebun kat facebook macam kat bawah ni..takde la hasilnye...huhu...


tengok...gila banyak kebun aku..sampai 6..haha..ni antara game kebun yang aku suke main kat facebook tu..1-sunshine ranch..2-country life..3-farmtown..4-farmville..5-country story..6-barn buddy...walaweh..kalau betul2 aku ade kebun banyak ni, mau kaya dah aku kot...hahaha...


kalau la aku ade modal banyak...leh aku wat biznez bukak restoran...dulu2 aku selalu berangan nak bukak cafe style aku..ade tempat makan,tempat membaca,tempat rehat,tempat main game,tempat surf internet...kiranye 'all in 1' la...tapi tu kalau aku ada modal...


tapi sayangnye..jangan kata modal..duit poket pun ade ciput je dalam wallet..lagi la duit simpanan yang ade sekerat hidung je tu ha..cmne nak bukak biznez??..dalam mimpi je la kot...nak wat pinjaman??..uiyo...besar tu risiko..kena ade backup jugak duit simpanan..kalau jadi ape2 kat biznez takde la terus muflis..idak ke sadis sangat tu..huhu..hmm..nampaknye dapat men game restoran kat facebook macam ni je la kot...


ni la restoran aku kat restaurant city dengan cafe world..mgeh3..kalau betul2 aku ade restoran macam ni...gamaknye dah jadi jutawan kot..dok kat umah goyang kaki je..kenduri kawen pun aku yang support semua..laki aku cuci kaki je..ngahaha...berangan x abes2 cik sha ni..dushhh..


sejak jadi penganggur terhormat ni..yang ni la keje part time yang selalu aku wat...men game kat facebook...memang takde keje betul la aku ni..men game tak habes2..huhuhu...haa..ni ada lagi game yang aku suke gak main..bela2 binatang ni..macam keje zoologist lak..ngahaha..


wooo..aku suke gile bela ikan kat fishville ni..kui3..nak bela kat umah mak x bagi lak..bela yang virtual cmni pun xpe la..macam2 jenis ikan pelik2 aku leh bela..hahaha..xpe2..nanti aku nak gak wat 1 akuarium kat umah ni..yang besarrrr punye...bela ikan..kui3..jangan marah ye mak...


canggih tak kucing aku bela tuh??..siap ade rumah lagi..hahaha..si oyen kat pet society..dulu2 je aku rajin main dengan si oyen ni..skang aku dah malas..kalau ade mood baru aku g melawat die..gile kejam..kui3..sejak kucing kesayangan aku (oyen) mati kena langgar kreta jiran depan rumah aku..aku dah x bela dah kucing lain..sayang kat oyen lagi..walaupun dah 5 tahun die mati..huhu...sampai hati jiran aku p lenyek die..dah la x mintak maaf kat aku...sedih...huu...nak bela kucing lain x berkenan lagi..bela la si kucing virtual ni ha..


si beruang putih kat petville tu aku bagi nama chiteh..kui3..yg ni pun bosan sket main..ikut mood rajin aku baru aku g tengok die..slalu je kena 'fine'...nyampah nak main..hahaha..macam2 la cik sha ni..ish3..


banyak tak game aku main??..gile banyak kan...biasa la..membuang masa yang terluang..huhu..slalu aku bukak facebook memang tuk main game je..nak post shoutout kat wall tu x pernahnye aku wat..xde keje nak shoutout2..baik aku layan game lagi bagus..hahaha..


sekian je sesi merepek meraban dari cik sha..ngeh3..ok la..aku nak tido dulu..sok nak kena bangun awal..pas subuh xleh tido balik..mau pegi joging lo..joging???..hik3..daa...
Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

5 love notes:

PEJUANG KESENIAN EXTREME said...

katakanlah benda dalam facebook ni jadi kenyataan..tak kaya gila pulak kan...silap2 kamu ni dah x pakai da blogspot..terus beli domain terus..

Amanda Eltiqaz said...

uit..byknya game awk men. sy nak usahakan farmville sy pun takda masa..asik layu je hasil kebun sy..aaiih..ptut upah awk je usahakan ;)

♥♥syahadah♥♥ said...

mcm mana la kedai akak..ladang akak di sana tu..dah berbulan tak jenguk..
rajin betul sha...boleh jadi karier woman cam LO ni..bole beli banglo..hahahaha

♥CIK SHA♥ said...

pejuang kesenian extreme::
huhu..betul la kata kamu tu..kot..

amanda eltiqaz::
hik3..byk kan??ngeh3..meh2..upah saya jga kebun awak...hik3..

kak syahadah::
hahaha...tu la akak..kalo betul2 ni leh wat beli banglo kan??pastu sha kasik adiah banglo gak kat akak sebijik...wiiii...

ieQa sWetLuv said...

hai cik sHa.. ika pon sangat addicted ngan game fb ni lagi2 cafeworld.. sgt best even suke2 je huhuhu



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com