Tuesday, 10 December 2019

LOHAS Eyewear | Kedai Cermin Mata Handmade jenama Taiwan yang pertama di Malaysia



Assalamualaikum. Hai!

Siapa pembaca blog CikSha ni spesis specky macam CikSha? Haa..boleh la kita geng. CikSha ni sebenarnya rabun jauh tau. Tapi jarang pakai cermin mata. Masa buat kerja menghadap komputer atau nak tengok tv je CikSha akan pakai. Mostly tak pakai sangat. Kalau keluar berjalan pun ikut mood baru pakai. Lepas tu tak nampak bila ada kenalan duk renyih dan melambai dari jauh. Hihi.

Tapi kebelakangan ni rasa macam dah makin worst je mata CikSha tau. Rasanya kena pergi check semula power mata dan buat cermin mata baru. Lepas tu kena istiqamah pakai. Kalau tak, makin melarat la kerabunan mataku ini. Huhu. Maklum la dah masuk umur pertengahan 30an lepas tu masih kerja menghadap komputer. Malam-malam pulak tu buat kerjanya. Kerja dari rumah kan? Menulis dan buat design. Malam buta baru ilham nak datang. Itu la akibatnya. Mata dapat 'penyakit' la.


Bukti CikSha ni specky person. Throwback gambar lama masa kerja dedulu. Hihi.



Sekarang ni CikSha tengah survey kedai cermin mata yang mana berkenan di hati. Spesis cerewet memang macam ni. Selagi tak jumpa yang betul-betul memikat hati, selagi tu la sanggup mencari. Konon high taste le sangat tu kan CikSha hangpa ni. Lepas tu tak jugak jumpa design cermin mata yang disukai.

Dalam duk mencari, dapat pulak info ada kedai cermin mata baru yang lain dari lain nak launch kat Subang Jaya, Selangor hujung minggu ni. Oiii...kenapa jauh sangat! Ada yang terjah rumah kakak ipar kat sana kang semata-mata nak rebut peluang dapat cermin mata baru. Hihi.





Tentang LOHAS Eyewear


LOHAS ni sebenarnya jenama dari Taiwan tau. Maksud LOHAS tu "Lifestyles Of Health & Sustainability". Uiii, dashyat ha depa punya visi dan misi. Nak berkongsi betapa gaya hidup sihat dan mampan tu sangat bagus untuk komuniti. CikSha suka! Memang lain dari yang lain.

Yang menariknya pasal LOHAS Eyewear ni sebab cermin mata tu dibuat khas. Handmade gitu. Cantik. Macam tersuka dengan design cermin matanya. Semua cermin mata kat LOHAS Eyewear ni harga standard tau, RM298 sahaja. Yang lebih penting cerminnya berkualiti tinggi.  Itu yang memang pemakai cermin mata macam kita ni nak kan?
 



Servis yang ditawarkan LOHAS Eyewear ni pun boleh tahan. Setiap pembelian cermin mata kat situ akan dapat free maintenance dan ada 90 hari waranti. Oiii, mana nak dapat servis macam ni. Bagusnya depa. Pandai tackle hati tau.

Interior design dalam kedai pun lawa gila! Ala-ala macam masuk dunia Harry Potter gitu. Tak percaya tengok la gambar yang CikSha attached sekali tu ha. Lawanye wei. Dah la siap ada minuman percuma untuk pelanggan yang datang. Jangan risau pada yang beragama Islam tu. InsyaAllah halal.

Minuman percuma yang diberikan tu cuma air teh herba yang bagus untuk mata je. 5 jenis perisa iaitu Chamomile, Mint Leaf, Licorice, Scented Bee Leaves dan Rosemary. Pilih je nak minum yang mana. Taknak pun takpe. Takdanya kena paksa minum. So, boleh la fokus pilih cermin mata yang mana berkenan di hati. Tapi itulah, CikSha kalau dapat masuk dalam kedai ni, taknak keluar terus rasanya. Nyamannnn.






Promosi Istimewa sempena pembukaan LOHAS Eyewear


Berita baik untuk pembaca blog CikSha yang tinggal di sekitar Subang Jaya, Selangor. Yang tinggal jauh tapi nak cuba nasib pun boleh je kalau teringin. LOHAS Eyewear nak bagi cermin mata PERCUMA yang bernilai RM298 kepada 150 orang yang terawal sempena pembukaan cawangan depa kat sana pada 14hb-16hb Disember ni tau. Oiii, bestnya!

Tapi, ada syaratnya kalau nak dapatkan promosi best ni. Tak susah pun syarat yang depa bagi. Korang ikut je macam yang CikSha terangkan kat bawah ni ok!


LANGKAH 1 :

Follow Facebook dan Instagram LOHAS Eyewear.



LANGKAH 2:

Tinggalkan jejak dengan tulis komen macam kat bawah ni.

" I would like to sign up for LOHAS Malaysia SS15 branch Grand Opening from December 14th (Saturday) to December 16th (Monday) FREE prescription eyewear experience activity."

Jangan lupa tag 3 orang kesayangan yang specky macam korang jugak tau. Sama-sama cuba nasib yang mungkin bertuah jadi 150 yang terawal.


LANGKAH 3 :

Print screen komen yang korang dah tulis kat Facebook atau Instagram LOHAS tadi tu. Hantar kat kat messenger Facebook @ Instagram depa. Sertakan sekali nama dan nombor telefon yang mudah untuk dihubungi ok!


Haaa, itu je 3 langkah mudah yang korang kena buat kalau berhajat nak dapatkan cermin mata baru special dari LOHAS Eyewear. InsyaAllah rezeki tu ada boleh jadi 150 yang terawal, nanti LOHAS akan hubungi korang. Grab tau peluang keemasan ni. Rugi kot kalau tak cuba. Siapa nak bagi cermin mata PERCUMA sesuka hati. Eksklusif pulak tu. Kan kan?




Lighting tak berapa nak terang. Hihi.

Jom serbu LOHAS Eyewear!


Kalau ikut hati CikSha yang nak sangat cermin mata baru ni, memang ku terjah LOHAS Eyewear ni masa Grand Opening depa nanti 14hb-16hb Disember ni. Tapi tarikh tu nak kena balik kampung ku yang tercinta Pulau Pinang. Ada kenduri kesyukuran family buat. Jadi CikSha kongsi rezeki ni dengan korang je la eh. Cepat tau rebut peluang jadi 150 yang terawal.

Nak info lanjut, korang boleh skodeng kat link ni ok!

Nak terjah masa grand opening walaupun tak terpilih jadi 150 terawal pun boleh je. Atau nak pergi bila ada masa terluang anytime, lagi la boleh sangat. CikSha gerenti korang mesti suka masuk kat situ nanti. Alamat kedai yang ni tau: A13, Jalan SS 15/4D, 47500 Subang Jaya, Selangor


Bisik-bisik :: Sebenarnya orang yang pakai cermin mata ni gorjes tau! Hihi.



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com