Wednesday, 3 April 2019

Mr. Celup Tepung Station | Restoran Celup Tepung Yang Sedap Dengan Dekorasi Yang Menarik dan Cantik di Pantai Penarik Setiu



Assalamualaikum. Hai!


Kalau mai cuti-cuti Malaysia kat Ganu ni, memang tak lengkap la 'jadual' bercuti tu kalau tak pi try makan Celup Tepung. Itu la salah satu tarikan kat Ganu Kiter tau. Maklum la kan, negeri ada pantai yang cantik-cantik. Opkoz la sepanjang tu banyak kedai-kedai makan yang ada menu celup tepung. Memang wajib kena cuba tau. Pilih je kedai mana yang berkenan di hati.


Masa CikSha cuti-cuti Malaysia sambil bekerja kat Pantai Penarik Setiu tempoh hari, kami pun tak lepaskan peluang menikmati makanan Celup Tepung ni. Disebabkan bila stay kat homestay Alur Galley Suite dapat diskaun 10% untuk makan di Mr. Celup Tepung Station, maka restoran tu la yang kami tuju untuk menikmati menu celup tepung yang jadi tarikan utama kat situ.







Mr. Celup Tepung Station | Restoran Celup Tepung Yang Sedap di Pantai Penarik


Mulanya Cik Sha ingat ada makanan celup tepung je kat Mr. Celup Tepung Station ni sebab nama restoran tu kan. Rupanya ada juga makanan panas dan sampingan yang lain. Jadi banyak la pilihan makanan. Yang jenis nak makan berat tak cukup celup tepung je boleh minta menu lain.


Tapi kan, menu celup tepung dia je dah banyak pilihan. Berpinor mata nak milih. Hihi. Bukan takat ikan, udang, sotong je ada, ketam dengan udang galah pun ada weh. Selama ni duk makan ikan, udang comei dengan sotong je kat kedai celup tepung lain. Darat sungguh CikSha ni. Hihi.




Ramaiiiii sangat orang mai makan kat sini


Antara food station yang ada di restoran ni


Sedap uii yang chezzy tu


Antara hidangan yang kami makan




Masa kami lunch kat Mr. Celup Tepung Station ni, macam-macam menu la dapat kami rasa. Selain celup tepung, makanan panas lain pun kami order juga. Maklum la suami memasing spesis kena makan makanan berat. Perot orang Melayu la kata kan.


Memang yummylicious la makanan kat restoran ni. Puas hati sangat. Dah la dapat makan sedap, dapat pulak menikmati panorama alam yang indah. Best tau makan sambil ditiup angin laut yang nyaman. Asyikkkk gitu.


Dekorasi Yang Menarik dan Cantik di Mr. Celup Tepung Station


Lepas dah kenyang isi perot, kami pun jelajah la satu restoran nak bergambar. Sebab apa tau? Dekorasi restoran ni sangat la menarik dan cantik gila! Banyak port yang lawa boleh bergambar. Biar la ramai orang pun kat situ. Buat muka tak malu je nak snap snap gambar. Rugi uiii kalau tak bergambar. Serius memang cantik.


Masa sibuk nak pi bergambar ni, anak bujang CikSha tu kemain lagi berlari tak sabo-sabo. Lepas tu jatuh. Hilang terus hensem sebab melalak tak peduli keliling dah. Buat jatuh saham je abang Adan tu. Jadi gambar dia semua muka sedeyyyy. Ekeke.


Hero-hero kesayangan CikSha


My sweethearts


Kunci syurga kami laki bini


Oh, lupa pulak. Selain banyak port cantik menarik kau memang dabom nak bergambar kat sini, restoran ni pun lengkap dengan kemudahan awam seperti surau dan tandas. Jadi tak perlu bimbang kalau tengah sedap bersantap tetiba rasa nak memerut atau terkensi. Tandas dia bersih dan selesa. Kalau belum solat pun, surau yang lengkap dengan sejadah dan telekung pun ada kat situ. Bagus kan? Me like sangat restoran yang ada kemudahan macam ni. Memang terbaik!


Ruang parkir pun luassss sangat. So, tak perlu bimbang tentang parkir. Tersedia percuma dah. Takde la kereta tersadai tepi jalan lepas tu kena menapak jauh nak ke restoran. Keselamatan kereta pun terjamin. Best kan?


Lokasi Mr. Celup Tepung Station


Amacam? Rasa teringin tak nak jejak kaki kat sini lepas baca pengalaman CikSha ni? Memang CikSha rekemen sangat tau kalau korang pergi ke Pantai Penarik untuk singgah makan kat restoran Mr. Celup Tepung Station ni. Puas hati dan berbaloi. Serius tak tipu. CikSha pun rasa nak pergi lagi bila ada rezeki dan kelapangan. InsyaAllah.


Alamat Restoran Mr. Celup Tepung Station

In case nak pergi tapi tak jumpa jalan boleh gugel map alamat atas tu ok. Tapi restoran ni tepi jalan je, kompom jumpa. Betul-betul depan tanah perkuburan. No worries. Takde hantu. Hihi. Sebenarnya, sepanjang Pantai Penarik ni memang banyak restoran celup tepung. Tapi yang ni memang paling menyerlah tau. Sebab view cantikkkkk sangat.


Dari kiri : Blogger Rini, Blogger Sis Hawa, Owner MCTS Kak Pie, Owner Alur Galley Suites Kak Nolly, CikSha

By the way, korang boleh la follow media sosial Mr. Celup Tepung Station ni ok. Kot nak menjamu mata tengok dorang sharing gambar-gambar menarik sampai rasa tergoda nak pi jejak kaki kat sini. Hihi.

FACEBOOK : Mr. Celup Tepung Station         INSTAGRAM : Mr. Celup Tepung Station



Bisik-bisik :: Area Terengganu memang popular dengan restoran Celup tepung.


Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

Post a Comment

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!

0 LOVE NOTES




 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com