Sunday, 17 September 2017

Nafas Baru

Assalamualaikum. Hai!


Punyaaaa la lama menghilang dari dunia blogging ni ha. Haishhh. Bukan tak rindu nak menulis. Tapi tu la nye. Sejak dah berkahwin ni sindrom M tu kemain tinggi memuncak. Hihi. Cehhh. Alasan je tu. Bukan malas, tapi macam tak sempat je rasa nak menaip. Duk bz kelebet hero-hero kecik, kerja harian surirumah, and the list go on.


Rindu amat zaman kegemilangan membebel kat blog ni ha walaupun sekadar blogger picisan tak setaraf blogger glemer lain di era aktif berblog dulu. Takde blogger lain kenal pun CikSha ni ha. Blogger yang kenal pun yang CikSha rajin nyebok kat blog depa dulu. Public lagi la tak kenal cheq. Hihi. Blogger picisan la katakan. Low profile gitu. Dah la banyak berleter hal hidup sendiri dengan pandangan peribadi je. Entah bermanfaat ke idak penulisannye. Ingat orang nak kesah hang wujud ke dak? :P





Tapi memang ada niat nak aktif balik berblog. Sayang amat kot kat blog ni. Dari tahun 2009 dah wujud. Sekarang ni duk bagi nafas baru kat blog part by part. Tengah duk renovate rupa blog ni. Bagi nampak lagi clean and simple yet adorable macam tuan dia. Kihkihkih. Domain pun dah upgrade sejak Julai hari tu lagi. Tak pakai dah blogspot. Naik pangkat sikit pakai dotCom. Url pun dah tukar pakai nama sendiri bagi nampak profesional gitu. Hosting je still pakai blogger. Sayang pulak nak tukar. Aiseh. Padahal belum cukup bajet nak beli hosting sendiri. InsyaAllah one day.


Ekceli dah start selow-selow ambik job review kat blog. Ada jugak ambik slot iklan banner bagi yang berminat nak tempek kat blog sendu ni. Job customized blog design pun masih je ambil sikit-sikit sebab baru nak start enjin balik. Lama dah 'rehat' katakan. Alhamdulillah. Rezeki dari blog ni masih ada. Rugi rasa kalau tak dimanfaatkan. Tu yang fikir semula taknak stop. Nak hidupkan balik dan harapnya dapat kekalkan momentum untuk aktif. InsyaAllah.


So, haiii semua. I'm back! Hihi. Kalau rasa blog CikSha ni ada input yang elok dan bermanfaat, takpun suka baca penulisan santai CikSha yang fevret sangat membebel dalam blog, meh la follow ye. Klik je page Facebook untuk blog CikSha ni ha yang ada kat tepi sidebar tu. Jangan memalu eh. CikSha tak makan orang.


Bisik-bisik :: Lepas gian membebel kat blog. Best pulak. Hihi.
Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

0 love notes:



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com