Thursday, 27 May 2010

~bila aku mula bermonolog seorang diri..~

jam dah menunjukkan kul 1.55 pagi menghampiri kul 2 pagi..tapi mata aku dok terkebil2 tak ngantok2 lagi padahal sok masih ari kerja..eh?? sok pulak..pagi kang la..ahaha..apa da aku ni..mata aku dok segar bugar lagi ni weh..camne ni?? huhuhu..tu la..sape suh bantai tido awal2 tadi..padan la muke aku..tadi pas maghrib je terus aku hanyut..kul 11 lebih terjaga sendiri sebab belum wat isya' dengan tak iron baju kerja lagi..selalu pas maghrib aku dah iron siap2..ni tadi ntah angin ape p tibai tidoq lak..ahaha..


yeay2..ari jumaat cuti..nak p sambut wel wel..ahaha..hei..ade ke pulak nak p sambut2..tu bukan raya aku la weh..aku sambut raya puasa dengan raya aji je..hik3..sebenaqnye nak habaq syoknye dapat 3 ari cuti..leh la enjoy2..lagipun baru dapat gaji..mahu p tengok SHREK..yippiiii!!! nak p shopping barang dapur untuk mak juge..dah budget2 dah pas dapat gaji semalam..dah tolak untuk simpanan, nak bayar hutang itu ini, wit belanja bulan 6..ade la baki2 nak enjoy2 sikit..hek3..


owh..pagi ni nanti time opis my desktop sampai..dah hampir sebulan lebih aku kerja baru aku dapat desktop..ish3..sadis betul..biasa la kerja dengan NGO ni..nak tunggu dapat kelulusan budget tu payah bebenor..banyak songeh sket..huk3..selama ni aku dok buat kerja pakai netbook yang kecik demek yang leh wat mata aku lagi rabun dan jadi juling tu..ahaha..dah dapat desktop ni lega la sikit..baru syok dan semangat nak wat kerja..keh3..rm3300 punya desktop aku bantai..tak sabonye nak tunggu..semangat rasa nak pergi kerja..ahaha..


sejak dah kerja ni..masa aku dengan encik 'cinta hati' dah kurang la..nak mesej2 pun dah tak berapa laju..siang2 masing2 sebok dengan kerja..malam2 balik kerja kadang2 die hilang dulu, kadang2 aku yang hanyut dulu..die lak kadang2 sebok dengan aktiviti die sendiri kat sana..kuar dengan kawan2 la malam2..aku?? sorang2 je layan perasaan sendiri kat rumah..tu yang selalu aku hilang p alam lain dulu tu..huuu..takpe la..dugaan bercinta jarak jauh ni..semoga hati aku dan hati dia masih kuat bersatu..uhuk2..aminn..


eh..ok la..aku ni bukan boleh dibiarkan..kang melalut merepek meraban tak tentu hala..ahaha..mahu bergolek2 dulu..nanti2 pejam la mata ni dengan sendirinya..selamat malam dunia..


bisik2:: banyak kisah nak update..tapi malas nak karang ayat..nanti2 la untuk entri seterusnya..heee..*tak habes2 dengan malas..ngeh3...*


Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

12 love notes:

aiza said...

cik sya dah kije eh? wah bestnye nk dpt gaji..nak ngk shrek jugak!
sabar k cik sya..biiase la tu busy2 mase muda susah sket nk brasmara dana..nanti dah balance sket idop..baru best!

btw, org follow k! senang sket nk gi link nnt!

embun d tengah malam said...

cinta memerlukan pengorbanan dan kefahaman..betul ker?ke i salah ckp..hehehhe

Anne Boleyn said...

cinta jarak jauh yerr..sabar ye. hana pon pernah rasa tu dulu. lepas setahun baru jumpa. adeyy~~

Mohd Roselaini Bin Mohd Rosely said...

lawa kentang blog kau..


follow!

syahira ariff said...

3 hari dah lamer da te
bestnyer
nk ikot sis tgk shrek bleh tak?
hehehehe

Syafrizal said...

shrek dah keluar ke?

♥CIK SHA♥ said...

aiza::

a'a..dah kije dah..hik3..nak tgk shrek???jom2..cik sha blnje..kui3..

ye..dok bersabar le ni..hehe..xpe2..kalau ade jodoh tak ke mana kan??

thanx 4low..(^_^)

♥CIK SHA♥ said...

apiz a.k.a embun::

hehehe..betul la tu..(^_^)

♥CIK SHA♥ said...

anne::

a'a..cinta jarak jauh..tu la..memang betul2 kena byk bersabar..pastu saling percaya..kalau tak mesti hancus kan..waaa..

♥CIK SHA♥ said...

mohd roselaini::

lawa??macam kentang ke??ahaha..

tenkiu 4low..(^_^)

♥CIK SHA♥ said...

syahira::

nak ikut eh p tegnok shrek??jom2..sis blanje..nak tak??

♥CIK SHA♥ said...

syafrizal::

lo..dah seminggu lebih kuar weh..ang ni..



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com