Saturday, 23 January 2010

~WHY I LIKE IT LONGER~



Why I Like It Longer?

kenapa tetiba aku tulis tajuk entri bahasa omputih ni? hehehe..sebab aku nak join contest "WHY I LIKE IT LONGER" anjuran Nuffnag | LG..hehe..sebenarnya,tajuk je bahasa omputih..isi entri tetap dalam bahasa Melayu yang bercampur-campur dengan bahasa omputih..bahasa rojak la senang cakap..huhu..aku ni bahasa omputih memang gagal sikit..kang tulis takde orang faham lak..tunggang terbalik ayatnye..hahaha...jom ikut aku bercerita "kenapa aku suka yang panjang2" ni...hehehe..


Why I Like It Longer?

ehh..mestilah aku suka sebab bila aku berdiri je sebelah 'si dia' yang panjang ni...aku nampak comel je kat mata orang2 yang melihat aku..hahaa..perasan comel...tapi betul weh...cube tengok gambar kat bawah ni sebagai bukti...


nampak tak kecomelan aku di situ? hahaha...walaupun 'si dia' panjang sikit je dari aku yang kurang nak panjang ni..tapi aku sangat suka...sebab bila aku berdiri je sebelah dia aku rasa aku sangat comel..lepas tu, aku dapat cium bau ketiak 'si dia' setiap kali jumpa..hahaha..tak senonoh betul cik sha ni..


sekali lagi...Why I Like It Longer? tentu2 la aku suka sebab aku berharap hubungan cinta aku dengan 'si dia' ni berpanjangan sampai di sini...jeng jeng...


oohhh..cantiknya pelamin itu...teringin betul nak naik..hahaha...sebab tu aku suka hubungan cinta kami ni berpanjangan...dah lebih 4 tahun bercintan cintun..tentu2 la aku nak kami akhirnya bersatu menjadi suami isteri dan dapat naik pelamin yang cantik macam kat gambar tu..hehehe..kalau boleh aku nak berpanjangan sampai akhir hayat dan sampai la masuk syurga aku tetap jadi 'isteri' 'si dia'...nanti kat syurga pun aku nak berkepit dengan 'suami' aku ni sepanjang masa...sebab aku tak nak bidadari syurga yang lain rampas 'si dia' dari aku..biar aku yang jadi ketua bidadari2 tu...jadi 'suami' aku pandang aku je nanti...eh? jahat sungguh aku ni...busuk hati betul...macam cukup je dah amal aku nak masuk syurga..huhu...ohh...ampunkan aku Ya Allah...T_T


sambung lagi..Why I Like It Longer? sebab...aku dah jatuh hati kat HP baru keluaran LG iaitu LG Chocolate BL40...ohhh...hatiku tertawan..cantiknye....nak HP macam tu jugak...huhu...kalau lah aku boleh dapat HP cantik macam ni sebijik...alangkah bahagia hati aku ni...tak caya? meh tengok gambar ni...


panjang tak? slim? sweet? cantik? bergaya? menarik? oohhh..memang pun...cair hatiku...sebab apa aku jatuh cinta kat HP ni? sebab ciri2 nya yang sangat2 elegan untuk orang yang comel macam aku..hahaha...kepanjangan HP ni boleh memuatkan semua item2 penting kat screen HP..sebab keluasan screen HP ni "4-inch widescreen"..memang puas la nak tengok..kalau bergambar pun fully je..takde sekerat-sekerat...macam gambar kat atas tu..penuh tak? senang je nak cari kan? tak payah susah2 nak scroll sampai bawah...


pastu, ciri2 HP ni yang paling aku suke ialah pixel tuk camera..5.0 megapixel tu..best gila nak bergambar..clear je..memang kalau HP ni jadi milik aku, kerja aku asyik bergambar je la 24 jam..sebab aku ni sangat gila bergambar..hahaha...yang paling best aku leh tunjuk2 je dengan jari halus mulus aku ni kat screen dia..'touchscreen' la katakan...hehehe...


eh..best nya la kalau aku dapat HP macam ni..kan? boleh la aku sedekah HP aku yang pendek dan gemuk ni kat 'si dia'..sebab aku dah dapat HP yang panjang dan slim camni...hahaha...sangat berbau busuk hati di situ...hish..ape la cik sha ni...


ohh...LG Chocolate BL40..semoga kau akan jadi milik aku 1 hari nanti...

terima kasih diucapkan kepada
Nuffnag|LG kerana buat contest "WHY I LIKE IT LONGER"..
(^_^)v



Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

15 LOVE NOTES

  1. hmm dh byk ari aku dok tgk emel dr nuffnang pasal contest ni..dok pk nk masuk ka xmau..teringin nak masuk tapi xdak idea plak..ish2 nak kna pikiaq ni nk karang ayat apa..muahhaha..

    gud luck sha!sgt cntik kan LG cokolat BL40 ni..hee~

    ReplyDelete
  2. kakchik::tenkiu2...

    nuhan::mekaseh dear...hehehe..aku pun dh byk ari pikir...xda idea..las2 dok mandi dpt idea senget tu..ingt nak wat smlm..tp mlas..ari tlebih rajin terus wat entri ni..kui3..tergoda dgn henpon ensem tu..huhu..nak 1!!!

    ReplyDelete
  3. tu la wehh aku pon tergoda gak~!! dok usha2 ja LG tu..heee~
    selamat tggal xpress music 5800..muahahaha

    ReplyDelete
  4. nuhan::waahhhh..hg mmg lupa daratan..sian xpress music 5800 idaman hg tuh..kui3...

    ReplyDelete
  5. joegrimjow::kekeke..sja je nk cube naseb..mna nk thu dpt henpon besh tuh...ohhh..sonotnye...(^_^)

    ReplyDelete
  6. Uih.. ramainya yg join contest ni.. tapi tak pe, nasib bukan ditangan kita.. mana tau dapat... kannn

    ReplyDelete
  7. kalu nak masuk ni semua kena describe pasal longer longer ke?hehhe..best entry ni..gud luck yaa

    ReplyDelete
  8. nazz::a'ah..ramai gile yg masuk..hehe..cube nasib je ni..kalo ade rezeki mna tau kot2 dpt..wuhuu..gembira gile kalo dpt..(^_^)

    kak syahadah::a'ah kak..die suh kite describe je ape2 yg berkaitan dgn pnjg yg kite prnh alami..pastu ade kaitan dgn hp tuh..sha cube naseb je..ngarut2 je ni akak..ki3..tenkiu2..

    ReplyDelete
  9. zack::masuk la..ang kan kretip..ntah2 mau mletop enrti ang..teros menang HP ni sebijik..huhu..abes la org len..hahaha

    miss watie::tenkiu2..hope i'm d lucky 1...(^_^)

    ReplyDelete

Membebel dengan penuh hemah. Terima kasih!

 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com