Friday, 18 June 2010

~ape la nak jadi dengan budak2 remaja sekarang ni?!~

masa on the way balik kerja tadi..masuk2 je kawasan perumahan aku..nampak segerombolan dak2 teruna merempit sambil angkat2 tayar depan moto depa..ape orang panggil?? wheely eh?? ke up tayar?? ntah..aku pon tak tahu..lantak le..



*cenggini le rupe budak2 tadi wheely*

hoi budak2!! angpa tahu dak bahaya wat macam tu?! tak sayang nyawa ke ape?? amal tu dah cukup sangat ke..kang terlanggar anak2 kecik yang dok main kat tepi2 jalan tu kan naya je..udah le merempit takde lesen..pastu bawak dengan cara yang bahaya macam tu..heii..tak sekolah betul la budak2 ni..nak je aku p lesing pale seko2..

tu kes rempit angkat2 tayar..pastu jalan depan sket nampak lak 3-4 bijik moto dak teruna dok ligan 3-4 bijik moto anak2 dara..aiyoyo..budak2 ni la..angpa ni takdak kerja ka?? dah time senja2 nak maghrib dok meronda2 lagi..hishh..ni kalau adik2 aku ni aku dah sebat2 bontot dah kalau buat perangai macam ni..

*tengok natang berok ni pun pandai bersopan nek moto..haha..*

selalu je aku dok perhatikan..anak2 dara la ni dah tak tahu malu dah..petang2 dok p meronda keliling taman dok cari chance nak kena ligan dengan dak2 laki..dah la time nak maghrib lak tu..yang dak2 laki lak buat perangai cempera macam tak pernah naik moto..dok wheely2 kat jalan dalam taman ni..jatuh tergolek baru tau..kalau aku nampak aku gelakkan je..pastu suka2 hati p ligan anak dara orang pulak..kalau muka ensem ada rupa takpa jugak..ni aku tengok macam muka pecah rumah, pastu perangai macam hantu..heishh..kan mulut aku dah ter'laser'..astaghfirullahal'azim..

tak tahu la ape nak jadi dengan budak2 sekarang ni ha..adab sopan santun ntah ke mana hilang..moral lagi la..terus ke laut la gamaknye..kalau idak takde la macam2 kes juvana berlaku..budak sekolah mengandung..budak sekolah kena tangkap khalwat..budak sekolah merempit..budak sekolah hisap dadah..budak sekolah buang anak..heii..macam2 la..sampai tak tahu dah nak membebel start tang mana..

dah tu nak salahkan sape semua ni?? mak bapak?? cikgu2?? parti politik?? tepuk dada tanya iman..semua ni berlaku sebab kehendak anak2 remaja tu sendiri..tu pendapat aku la..lain orang lain pendapat kan?? fikir2kan lah..semoga diri kita, adik2 kita, bakal anak2 kite tak tergolong dalam kategori remaja2 bermasalah ni..nauzubillah..





bisik2:: risau tengok2 budak2 remaja skang ni..macam mana la masa depan depa nanti..hurmm..


Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

6 love notes:

peanutzz said...

ha betul tu sha! budak2 skrg mmg over tahap petala ke-8... tak pk baik buruk.. huhu

nuhan said...

hadoiii tu la sha.btoi3..huhu

violetless said...

depa memang cempera..lagi syok kalo balak2 dok ligan belakang depa..hot seh kena ligan..

Zek said...

mereka ni kena test tanam dalam liang lahad untuk sehari dua, baru nak insaf kot...huhu

FaTin GemiNi said...

sape yang suke rempit mmg x sayang nyawa..depa nih ego je lebeyyhhh..

cikgu isza said...

zaman akan datang nati.. macamanalah pulak yer?



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com