Tuesday, 13 April 2010

~perbetulkan niat bekerja anda~

mengonlinekan diri kat ofis guna mini laptop ofis punya..kui3..tapi berukben aku punya sendiri le..meja kerusi dengan komputer untok aku tak sampai2 lagi..camno aku nak wat kerja ni..huhu..haish..nak wat guna laptop yang kecik kedemek ni mana la boleh weh..huhu..adoi la..bila nak sampai ni..aku dah risau2 ni ha..satu pun belum start..walaupun ni baru ari kedua aku masuk kerja..hmm..

owh..aku kerja ni dengan NGO..sebuah persatuan/pertubuhan..bukan gomen..bukan syarikat swasta..takpe laa..aku just nak cari pengalaman dulu sebelum aku p lari mintak kerja lain pulak..huhu..tapi bila dah sembang2 dengan kak s/u eksekutif bagi NGO ni..pasal perangai AJK2 dalam pertubuhan ni yang pelik2..rasa macam down ada la jugak sikit2..tapi aku anggap ni cabaran kerja untuk aku la..huhu..

bila fikir2 balik..depa2 ni just nak naik nama je..nak ada jawatan..jadi nampak hebat la..tapi apa2 sumbangan pun tak bagi kat pertubuhan..cakap pompang pompang je lebih..hasil tak dak..tu yang aku perasan..yang jadi mangsa orang2 kerja kat ofis macam kami ni la..wat kerja banyak tapi langsung tak dihargai..bila bagus mengaku tu depa punya hasil..tapi depa tak buat apa2 pun..yang depa tahu, just meeting meeting meeting tak habes2..hmm..

orang melayu kalau dapat pegang jawatan sikit je mudah sangat lupa diri..pastu cakap besar nak tunjuk diri tu hebat..then kalau ada yang tak kena dan salah sendiri mudah2 je nak salahkan orang lain pulak..pelik kan??tapi tu la orang melayu punya attitude..jangan nak wat terkejut lak..kat mana2 angpa kerja pun mesti akan jumpa orang yang jenis macam ni..lumrah..hanya orang yang betul2 sabar dan boleh bertahan je mampu hadapi semua ni..aku??tak tahu la..aku baru lagi..tengok la dah lama2 nanti..selagi aku boleh bersabar aku akan bertahan..tapi kerja ni pun sebenarnya platform buat aku nak gain work experience untuk aku face kerja lain lak satu ari nanti..insyaAllah..mudah mudahan Allah mempermudahkan urusan kerja aku..amin..



bisik2::kerja apa pun yang kita buat kena ikhlas dan perbetulkan niat..niat yang utama kita bekerja kerana Allah..insyaAllah semua yang kita buat akan dipermudahkan..
Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

2 love notes:

embun d tengah malam said...

amin..kerja rajin2..moga2 cepat nek pangkat

♥aMyLiAiNdAhOuSe♥ said...

hye..
na skodeng cini la..

hehehe..

thankz singgah blog amy..

nice blog..

amy da folo & link blog shahada

=)



 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com